Marťanka Iveta Radičová

V posledních dnech jsme měli možnost vidět v televizi Ivetu Radičovou. Tak předně v televizní talk show Jana Krause jsme si měli možnost ověřit, že jde o šaramantní inteligentní dámu, která se chová slušně, vystupuje lidsky, mluví srozumitelně, pravdivě, má smysl pro humor, ale tím humorem neuráží. Vlastně ani jednou nevyužila žádnou příležitost napadnout nebo osočit politické protivníky. V Čechách naprosto nepředstavitelné chování politika.

U nás se vžilo něco naprosto jiného. Jeden politik něco říká, když v tom ten poslouchající se začne tvářit jako by zrovna strčil svůj nosánek do použitých plenek svého vnoučka, celý český národ, banda jízlivců, jsem jeden z nich, se těšil na jeho výstupy, on jediný génius, jediný vědec, nejsvětovější ekonom, který měl pravicovou rétoriku,ale vládnout vlastně neuměl, protože nenastartoval tuhle zemi ke kvalitě, všichni začali považovat podnikání za něco jako překupnictví, každý měl sako, kufřík a podnikal, ale málokdo sedl a vymyslel nějaký produkt, něco lepšího. Tak vznikly robotárny, kdy malí podnikatelé ze Západu zde udělali dílny, které jim zde vedou čeští podnikatelé z Východu. Dělníci a dělnice v robotárnách vydělávají jedenáct tisíc čistého, ale jejich otrokáři létají ve vlastních letadlech, to je kapitalizmus po česku, a tak sem byli záměrně vpuštěni Vietnamci, aby uspokojili robotáře, novodobé otroky, levným zbožím, samozřejmě nekvalitním, a tak ani velká část tzv. střední třídy si nemohou koupit třeba kvalitní oblečení, protože na něj jednoduše nemají, ale nejenom to, více jak dvacet let po Sametu nejsou schopni ani kvalitu rozeznat, protože to přece není věc otroků. Poctivost řemesla a kvalitního produktu hned tak z českých rukou nevychází, pokud nejsou české ruce a čeští otrokáříčci vedeni třeba férovými Němci, viz Škoda.

A tento politik nám říká, že bychom měli být slušní a chovat se mravně, zejména ti neúspěšní, třeba robotáři by měli zůstat v klidu, dbát na to, aby zejména jejich bohatí nezchudli. Je to značně komické, že nakonec vyznamenává lidi z křesťanských špiček v jejichž štítu je napsáno milosrdenství a ne, neúspěšní někam zalezte, nám se nehodíte do krámu.

Pak přišel snad jediný politik, který vládnout uměl, ale i pro něj byli všichni kolem nesvéprávní blbečci a bohužel slušnost mu moc nešla, tak si pouštěl pusu na špacír do vlastních řad, že ho při prezidentské volbě zradili.

Pak je tu další blahorodí, který sedí jako svíčka a tváří se jakoby právě pro nás všechny vyseděl zlaté vejce, ale běda, když začne europoslanec Falbr říkat svůj názor, že by se vládci mohli také zajímat, jak zvýšit příjem do kasy jinak než spořením, tak jeho blahorodí, ministr Kalousek, hned kroutí hlavou, aby celý český národ viděl, že on ví a zná jediné správné řešení a všichni by bez něj skončili jako černoušci po suchu v Etiopii, nasadí neupřímný, přiblblý, ale současně i vítězoslavně vychytralý úsměv, vše doprovází nesouhlasné kroucení hlavou, tak jak ho to kdysi dávno naučil nejchytřejší z nejchytřejších, největší demokrat a nejtolerantnější, tedy jedině ke svým názorům, protože kdyby někdo říkal naprosto to samé, co on, tak je to také špatně, protože to přece může říkat jenom on a pouze z jeho úst je to ta svatá, jediná pravda. Nic nejde samozřejmě bez osobních často velmi nevěcných invektiv, a tak je v Čechách rozumná diskuse mezi politiky vlastně zcela nemožná.

Nejlepší pak je nasadit Evropské unii psí hlavu, protože my jsme přece nejchytřejší a nejúspěšnější, robotárny jsou přeci všude…až na to, že ve slušných zemích nejsou, protože tam být nemohou, ale to je přece jejich sociální stupidita.

Pak je tu inteligentní Iveta Radičová, lidská, normální žena, která myslí na bedra svých spoluobčanů, a tak jsem měl pocit, že zde přistála úžasná Marťanka, která mezi českými politickými drny vypadala jako Panna Maria při pastorační návštěvě politického nevěstince.

Je naprosto logické, že se tato výjimečná žena chce opět vzdálit od politiky, ale je to strašná škoda, věřím, že by ji rádi v čele měli nejenom Slováci, ale i Němci, protože by dohlédla, aby se tolik nemrhalo jejich penězi. Nejenom pro Řeky, jeden z kulturních pilířů Evropy, ale třeba i pro Čechy, kteří rádi unijní peníze přijímají, tedy když se je zrovna podaří náhodou úředníkům získat, ale současně na unii plijí své odporné zelené hleny. Nic nového pod sluncem.

V Čechách by ovšem být premiérkou nemohla, protože opravdoví demokrati a tolerantní lidé se u nás ve vládě nenosí, že by třeba Fischer? Ne tohle je článek do blogu, a ten je vždy populistický, rozhodně ale méně než u našich českých politiků.

Nemohla by tahle Radičová emigrovat do Čech? Asi ne, ona je přece jen pro Evropu, ale my jsme rozbíječi jako za starého Rakouska, když tam jsme k tomu jistě alespoň nějaké důvody měli.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Cempírek | úterý 1.11.2011 5:50 | karma článku: 37,87 | přečteno: 5246x