Kristýna Kočí v Hyde Parku vyhrála na celé čáře

Ne, rozhodně jsem se nezbláznil a viděl jsem jasně, že televizní diváci hlasovali v rozporu s titulkem mého blogu, ale to vůbec není směrodatné. Většina Čechů také stále fandí prezidentu Klausovi, i když je to dosti komické. Jinak k tomu Hyde Parku, je Mr. Hyde, Hyde Park Corner v Anglii a pak ještě nějaké místo v USA, kde se měl narodit jeden významný americký prezident, a jedno na Manhattanu, pak je hide jako schovat. Nějaký televizní mistr pak udělal Hyde park, kde použil anglický název, ale co se týká velkých písmen ho počeštil, k čemuž se vědomě nepřikláním, to pro ty hnidopichy, anebo hnidopychy, to ty pyšné!

Nikdo nemůže tvrdit, že Kristýna Kočí je stará zkušená politička, která od samotného začátku dokonale věděla, jak to chodí, ale je to zcela naopak.

Kristýna je mladá, inteligentní, určitě ctižádostivá a jsem přesvědčen, že i dobrá studentka a výkonná pracovnice.

Co se dnes doporučuje, abychom byli úspěšní. Hraje pro nás mládí, potom jsou to jazyky, pak dobrá mluva, dále image, vědět jak a čím se prezentovat. Musím říct, že Věci veřejné mne od samotného začátku odpuzovaly právě tím, jak byly „vystajlované“, naprosto dokonale, přesně tak jak to část trhu požadovala.

Ve včerejším Hyde Parku řekla Kristýna Kočí jednu nesmírně důležitou věc. Prakticky popsala jak Vít Bárta dokonale, doslova manažerským způsobem stranu vyrobil, jak pořádal doslova castingy.

Samozřejmě že Vít Bárta tímhle postupem musel mladou ctižádostivou slečnu okouzlit, a je naprosto jisté, že i ona byla pro něj naprosto ta „pravá“.

U Kristýny Kočí však pro Věci veřejné, ale i pro celou Českou republiku přistoupil jeden faktor, který se u nás dávno v politice vůbec nenosí, byl smeten ze stolu a je v Čechách považován za neskonalou pitomost. Někteří slaboduši budou vidět kořeny v komunizmu, jiní v protireformaci po Bílé hoře, ale ono to tak složité vůbec není, naopak je to zcela prostinké. Každý z nás si přece může říct dost, zde já proti svému svědomí, proti obecné morálce, proti křesťanské morálce již nepůjdu ani krůček.

Nojo, ale co mi to přinese? Šéf mne vyhodí z práce, protože prozradím, že neplatí řádně daně a zaměstnává lidi na černo. Každá partaj se pak se mnou rozloučí, protože v politice to přece bez „kompromisu“ nejde. Existují přece výměnné obchody, ty dostaneš to a já zas tohle, že je to jen trafika, která odsává veřejné prostředky, to je přece jedno, ale hlavně že to sype mně a mé rodině. To nejmazanější podnikání přece spočívá v Čechách v tom, jak nechat proudit veřejné prostředky do svých kapes. Kolik českých politiků ať zprava či zleva to již dokonale prokázalo. Nesedí za mřížemi, ale ve svých drahých vilách podobně jako ruští magnáti.

Kristýna Kočí se na české poměry „zbláznila“, udělala to, co všichni víme, říkáme to, ale tak, abychom si neublížili. Žijeme vlastně v další normalizaci. Slečna Kočí si jako dobrá studentka myslela, že asertivita je lepší než slušnost. Podívejte se do středoškolských učebnic. Mluví se tam o asertivitě, to je to pravé, sebeprosazení, ale co nějaká slušnost.

Kristýna Kočí se zachovala stejně hloupě jako disidenti v období normalizace. Říkali něco, za co šli pak do vězení, a někteří naprosto vědomě zůstávali v tom komunistickém nefešákovském vězení, i když měli nabídky okamžitě odletět do New Yorku.

Kristýna Kočí v jednom bodě odmítla ten finanční polštář, stačí jí ta almužna, kterou si poctivě vydělá v parlamentu. To poctivě myslím naprosto vážně, protože ona je aktivní a snaží se pracovat v duchu programu Věcí veřejných, který byl manažersky sice vytvořen podle poptávky voličů, ale hlavně za účelem aby se firmy jistých podnikatelů dostaly ke státním zakázkám, což Kristýna v televizi jasně řekla a popsala.

Jestli si někdo myslí, že je to málo, tak ani náhodou, protože v Čechách nefunguje policie, ochrana osobnosti, a tak tahle slečna je při své šílené odvaze přímo ohrožena na životě, protože proti ní stojí opravdoví profesionálové právě z oblasti likvidace protivníka atd.

Kristýna Kočí naprosto zvítězila, že objevila to, co Česká republika naprosto nejvíc postrádá, a to je mravní rozměr. Dovoluji si tvrdit, že se zachovala masarykovsky a z tohoto pohledu si jí velmi vážím.

Někdo řekne, ale ona se vezla v tom hnusném podniku a spolupracovala na něm a je tam spousta nejasného.

Jean Valjean se také hned nestal dokonale mravným člověkem a jeho obrácení po setkání s Biskupem bylo postupné.

Kristýna Kočí, pokud vydrží, tak má před sebou dobrou budoucnost, a to nemyslím jen na nějaké pohybování se v českém politickém marasmu, ale i na normální život, i když v současné době je díky své odvaze ve  značném nebezpečí.

Opakuji, že Kristýna Kočí v Hide Parku vyhrála na celé čáře, i když to většina diváků, ale bohužel i pan redaktor vůbec nepochopili.

Autor: Jaroslav Cempírek | pátek 2.9.2011 7:35 | karma článku: 26,40 | přečteno: 2928x