Havránkův plivanec

Nemohu nereagovat na opravdu slaboduchý článek pana Havránka. Vím, že je to má nerozvážnost, že se zabývám opravdovou špínou, kterou pan Havránek předkládá. ale nezbývá než upozornit, že nespokojený pan Havránek staví věci na hlavu a populistickým způsobujem osočuje na prvním místě nejenom exprezidenta, ale i Václava Moravce.

Nepřekvapilo mne, když jsem získal na tomto serveru největší karmu, která myslím v posledních dnech nebyla překonána, právě díky kritice Václava Moravce. Svou kritiku jsem doložil konkrétními důkazy. Nevím, jestli je to ze žárlivosti nebo ze závisti, že nám redaktoři idnes jdou v kritice Moravce tak na ruku, ale já bych byl raději, kdyby se drželi věcné podstaty, a tu pan Havránek ve svém článku postrádá.

Samozřejmě že jsem věděl, že můj článek, kdy Václava Moravce chválím, zůstane v propadlišti dějin. Ale zpět k Havránkovým výtkám.

Pokud pan prezident Václav Klaus bojkotuje Václava Moravce, chová se naprosto nedemokraticky a řekl bych protimasarykovsky, takže mu není ani soška Masaryka v pracovně, jíž se prsí, nic platná. Protože Masaryk reagoval na novinářskou kritiku zcela opačně. Nebojkotoval kritizujícího Peroutku, ale pozval si ho na Hrad, dal mu peníze na rozjezd časopisu, protože věděl, že kritika je pro politika vždy přínosná. Bojkotovat a nediskutovat je nedemokratické, přímo autokratické, až hloupě aristokratické.

Mám k České televizi i k Václavu Moravcovi vážné výhrady, které jsem popsal v minulých článcích, ale rozhovor s Václavem Havlem byl veden brilantně a Václav Havel zase prokázal, že je o koňskou délku před ostatními politiky v rozklíčování našeho základního společenského problému.

Popsal jsem to blíže v článku, který bezprostředně reagoval na posladní Moravcův rozhovor.

Ve slušných demokraciích se bývalý prezident tituluje "pane prezidente". Zejména u Václava  Havla je to naprosto zasloužený výraz úcty k někomu, kdo opravdu něco pro demokracii vykonal, takže pokud to pány Kotrbu a Havránka, jak sami říkají, "vytočilo", je to jen důkaz jejich slaboduchosti a nevědomosti.

Jejich tvrzení jsou nesena nenávistí a uniká věcná podstata.

Velmi mne mrzí, že si toho nejsou schopni všimnout redaktoři  idnes. Neočekávám ani, že tomuto příspěvku bude věnována jakákoliv pohornost

Autor: Jaroslav Cempírek | úterý 4.1.2011 12:44 | karma článku: 27,48 | přečteno: 1969x