Docent Putna žadoní o podpis

Podíval jsem se na předvolební kampaň docenta Putny, kde kupodivu nevystupuje jako vysokoškolský profesor, ale jako šáša.

Od dobrého literárního kritika, a jím docent Putna bezesporu je, bych očekával v prezidentské kampani jasné, podložené argumenty, kdežto on se snížil k populistické trapné frašce, která byla v naprostém rozporu s tím, jakými argumenty vedl svou kampaň současný prezdent Miloš Zeman.

Zde pan docent nepolemizoval ani s jedním jeho argumentem, ale připojil se k té populistické vějičce a mediální manipulaci, že Miloš Zeman je témř agentem Moskvy. Mohl ale zahrát i na zcela opačnou kartu, neboť je známo, že Miloše Zemana navštvuje a navštvovalo i jako důchodce mnoho významných osobností ze západních zemí.

Pan docent Putna se nechová jako muž. Najednou mu vadí, že ten, jehož hloup dehonestoval a urážel je zdrženlivý v podpisu.

Kdyby se podíval na své hloupé předvolební video, měl by si uvďomit, že vysokoškolský profesor má být schopen v politických otázkách argumentovat ideami, hledáním pravdy a ne pokleslým tajtrdlíkováním. Ke knize Miloše Zemana, jíž šel do prezidentské kampan, neřekl jako kritik nic, a tam bylo jeho pole působnosti, ale to by se musel pustit do střetu idejí, což je jeho pole působnosti a ne podlézat zejména mládeži jako herecká nula.

Pane docente, nejprve si prostudujte poslední knihy Miloše Zemana, abyste věděl s kým máte tu čest, třeba si při vašich kritických schopnostech uvdomíte, že ten, kdo vám dá, nebo nedá podpis pod jmenovací dekret ma svou váhu zejména idejemi, které hájí.

I když v posledním případě "únavy" u našich národních královských klenotů nereagoval prezident příliš masarykovsky, protože stačilo říct normální pravdu, neboť z toho by se věčinově alkoholizovaný český národ nijak nezhroutil, zatloukání je k ničemu.

Pan docent by se měl chovat jako muž a nekňourat, že někdo, komu se posmíval, je najednou trochu zdrženlivý.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Cempírek | sobota 18.5.2013 8:00 | karma článku: 30,27 | přečteno: 1893x