V sobotu se bude v Praze demonstrovat za uprchlíky

PRAHA - Demonstrace s názvem "Za otevřenou Evropu, proti rasismu a xenofobii" se uskuteční v sobotu v Praze na Václavském náměstí. Akci pořádá mládežnická organizace Mladí Zelení a iniciativa Proti projevům nenávisti. 

V tento den se uskuteční protestní shromáždění na podporu uprchlíků po celé Evropě.

Pražská akce startuje v 14:00 u koně na Václavském náměstí. Tento prostor zabrala iniciativa Proti projevům nenávisti na celý den. Demonstrace je nahlášena již od 27. července. Ve facebookové události přislíbilo svou účast již přes 2500 účastníků, další necelé 2 tisíce účast zvažují. 

"Je načase vystoupit proti smrtícím hranicím, které byly ustaveny v našem jménu. Lidé napříč Evropou organizují ve svých městech solidární akce s uprchlíky a uprchlicemi. Přidá se i Praha", píše v prohlášení k akci.  Podle organizátorů bude demonstrace využita i jako pieta za uprchlíky, které zemřeli v nákladním autě na hranicích Rakouska a Maďarska. 

V sobotu se nebude jednat o jedinou akci. Své akce nahlásili též odpůrci uprchlíků. Týden po nahlášení demonstrace na podporu uprchlíku si zabrala prostor u muzea Lucie Hašková. Obě demonstrace tedy bude dělit jen magistrála. "Objevují se tu dezinterpretace ze strany lidí okolo IvČRn. Takže jednou pro vždy: Václavské náměstí, tedy prostor u koně, máme na celý den nahlášený my," píše v příspěvku události za otevřenou Evropu a odvolávají se na stránky magistrátu. Na Strahově se též uskuteční motorkářský sraz odpůrců Islámu. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | středa 9.9.2015 12:59 | karma článku: 16,94 | přečteno: 2286x