Taková normální Czech Defence League

Mnoho lidí se mě ptá a také mi píše hezké vzkazy o tom kterak chci pošlapat svobodu slova tím, že iniciativa Proti projevům nenávisti, v které se mimo dalších lidí angažuji, podala návrh na zrušení občanské sdružení Czech Defence Leugue. No dobrá. Pojďme se tedy podívat těmto xenofobům troch pod pokličku. Pojďme se podívat co vše CZDL spáchala z hlediska zákonů ČR.

Hanobení skupiny osob na základě vyznání

Czech defence league vyzývala na svých stránkách i stránkách Islám v ČR nechceme k pálení Koránu 11. září. Z hlediska zákona je samozřejmě taková činnost zakázaná. Korán je symbolem islámské víry a vztahuje se na něj stejná ochrana jako například na státní znaky či vlajky. Na svém oficiální kanálu na youtube pak zveřejnili aktivisté CZDL i video s pálením této knihy.

 

Stejně tak jako hanobení jde i hodnotit rozlévání močůvky na Letné před shromážděním muslimů a muslimek. Toto jedná též jde hodnotit jako veřejné pohoršování a znečišťování veřejného prostranství.

 

Podněcování nenávisti proti skupině osob na základě vyznání
Takového jednání se členové CZDL dopustili několikrát. Ale jeden příklad za všechny. Zde vyzývají lidi ke kontradžihádu na základě toho, že si někdodovolil obléci nikáb a doplnili to ještě parafrází na nacistické heslo "Es kommt der Tag" tedy přijde den/čas. Prý už přišel čas. 

Nebezpečné pronásledování
a) Muslimů a muslimek
CZDL dlouhodobě na svých stránkách zveřejňuje fotky muslimů a muslimek. Jejich aktivisté tyto osoby fotí kdekoliv a jejich fotky zveřejňují bez jejich dovolení. Znám je také příklad pronásledování Ivy Špírkové, tedy muslimky jen za to, že je muslimka a chodila v burce.

b) aktivistů a aktivistek

Členové CZDL mají také ve zvyku pronásledovat lidsko-právní aktivisty a aktivistky za jejich aktivity. V minulosti to odnesl například Karel Goldmann, o kterém šířili i lži, že mlátil svoji přítelkyni, či Tereza Cajthamlová nebo Jan Sušer. O těchto lidech napsali desítky statusů a asi 12 článků.

Podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv

Na svých stránkách mnohokrát administrátoři chválili a propagovali neonacistické organizace White média a Generace identity.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | pátek 27.6.2014 17:01 | karma článku: 15,78 | přečteno: 3851x