Šéf DSSS na Novojičínsku pronajímá ubytovnu "nepřizpůsobivým".

Včera "Iniciativa Ne Rasismu!" na své facebookové stránce zveřejnila zajímavou fotku. Jedná se o předvolební plakát DSSS. Je na něm šéf Novojičínské DSSS Petr Borna, který za stranu kandiduje v Moravskoslezském kraji. Pokud bude vyhlášena soutěž o nejhloupější předvolební plakát, tento je rozhodně horkým kandidátem.

 

Na plakátu bije do očí protimluv. Na jednom a tom samém plakátu kandidát nejprve tvrdí, že chce zamezit integraci nepřizpůsobivých do majoritní společnosti, zároveň ale píše, že strana přizpůsobí i nepřizpůsobivé. Jako třetí heslo je pak na plakátu slogan: "konečně řešení cikánské otázky". Tento slogan zřejmě parafrázuje ono známé nacistické konečné řešení židovské otázky. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl na pana Petra Bornu podat trestní oznámení za podporu a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka podle paragrafu 260 trestního zákona. Kandidátovi též vadí přistěhovalci. Jen tak mimochodem v Moravskoslezském kraji to jsou především přistěhovalci z Polska a Slovenska tedy ze zemí dalších slovanských národů. Vadímu i feťáci.

Už méně mu však zřejmě vadí dealeři drog, majitelé heren či lichváři, kteří profitují z cizího neštěstí. To samozřejmě můžeme jen spekulovat, rozhodně se však o nich nezmiňuje. Už vůbec mu ale nevadí majitelé ubytoven, kteří nepřizpůsobivé občany ubytovávají. Pan Petr Borna je totiž majitelem jedné z nich v Kopřivnici. Podle informací od místních právě tato ubytovna dlouhá léta pronajímá pokoje i nepřizpůsobivým občanům za což inkasuje pan Borna od státu nemalé peníze. Ubytovna je prý v současné době však již v dezolátním stavu. Jde tedy předpokládat, že pan majitel pozapoměl investovat část z inkasovaných příjmů do její udržby a nutných oprav. Rovněž to, že v městě vznikly další tři ubytovny pro chudé zapříčinilo to, že pan Borna se prý nachází ve velmi svízelné finační situaci.

Vzhledem ke zkušenosti s určitou částí romského etnika, které sám pronajímal pokoje, se zřejmě jeho nenávist k onomu etniku neustále stupňovala. To si měl ovšem sám nejprve rozmyslet v čem bude podnikat a komu bude pokoje pronajímat. Je to typický příklad člověka, který vydělává na cizím neštěstí a následně sám křičí jak oni nešťastníci jsou zlý a špatní. Jako kdyby žití na ubytovně, kde je například na jednom patře jen jedna koupelna, byl nějaký med. Právě takovýmto nezodpovědným lidem pak místní můžou děkovat, že tyto nepřizpůsobivé lidi do města přivedli.

Je zajímavé také to, že DSSS vůbec do svých řad takového člověka přijala. Sama totiž má v programu právě omezování počtu ubytoven s čím se jde i částečně souhlasit. Tyto ubytovny opravdu jen zhoršují žití jak lidem z majoritní tak minoritní společnosti.

Originální příspěvek plakátu zde.

 

AKTUALIZACE: Podle zjištění serveru Romea.cz je navíc Borna provozním vedoucím v dalších dvou ostravských ubytovnách v ostravských Mariánských horách – na Bedřišce a v ubytovně Laguna.  O otřesných hygienických podmínkách a chování Borny k obyvatelům ubytovny Bedřiška informoval v květnu letošního roku server 5 plus 2 média.

Na štěnice Petra Bornu několikrát upozornila její obyvatelka  Gizela Kotlárová. Ten zařídil opakovanou deratizaci, ovšem zcela neúspěšnou. "Ošetřovaly se jen některé pokoje, takže se zanedlouho štěnice rozlezly zpátky. Asi desetkrát můj pokoj vystříkali a stále tu byly," stěžuje si Kotlárová, která má po celém těle strupy a jizvy od tohoto parazitujícího hmyzu. Chtěla proto, aby zjednal nápravu. Borna při posledním rozhovoru v jeho kanceláři Kotlárovou napadl. "Chytil mě pod krk a přitlačil ke zdi. Řekl mi, že si se mnou nebude dělat problémy, že tady stejně patří jenom spodina," líčí Kotlárová s tím, že ji Borna nařídil, že si má sbalit a ihned vypadnou z ubytovny. Petr Borna se odmítl k celému incidentu vyjádřit. "Nebudu se s vámi vůbec bavit," řekl serveru 5 plus 2.

 

Autor: Jan Cemper | pátek 27.9.2013 11:43 | karma článku: 26,09 | přečteno: 5008x