Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P32a69v29e37l 53R29o20č64e17k

4. 10. 2013 16:49

doporučuji si to po sobě přečíst, jsem dočetl ani ne do poloviny a tři chyby!

Jinak nic nového?

1 0
možnosti
Foto

Pojem sociálních jistot zavedl a realisoval tuším kancléř Otto von Bismarck - v době, kdy socani ještě neměli možnost a drzost rozdávat z cizího.

2 0
možnosti
MK

Přesně tak...navíc jeho penzijní fond byl založen na tom, že čerpal ten, kdo do něj střádal.;-)

0 0
možnosti
Foto

To je docela dobrý rozbor. Za článek úhrnně R^.

Ale je třeba dobře rozeznat solidaritu se slabými dobrovolnou (a i v pravicovém kontextu existuje a historicky fungovala a je doložitelná) a mezi mezitřídní solidaritou vynucovanou státem, která nefunguje a zvedá opakovaně vlny odporu jak na straně příjemců (nedostávají dost), tak na straně nedobrovolných dárců (dávají příliš).

0 0
možnosti
MK

Levicová hodnota....pomoc potřebným...no to je tedy paradox. Pomoc potřebným nevychází z žádného levicového konceptu, ale z náboženského....judaismu a křesťanství. A tradiční křesťanské hodnoty jsou hodnoty pravicové.....takže mícháte hrušky a jablka. 

Co se týče pravice a levice, tak to rozdělení platí a bude platit. 

Pravicový člověk nechce určovat druhým jak mají žít a nevnucuje jím svůj způsob života, což levice dělá od svého vzniku. Viz ti vaši francouzští revolucionáři, kteří neváhají desítky tisíc lidí popravit a stovky tisíc povraždit jako ve Vendee, jen proto, aby jejich ideály se staly ideály nosnými. 

Proto jediná možný boj s levicí není boj politický, ale ozbrojený a k tomu k Evropě také brzy dojde. Ty levicové recepty se totiž začínají zajídat.

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že silové nastolování tzv. třídní spravedlnosti rozpoutá válku. Vis major. Větší obavu mám z války etnické.

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.