Pražský klub Kain má problém, kapely tam odmítají hrát kvůli Ortelu

18. října se zde konal koncert neoacistické kapely Ortel. Nyní musí čelit tomu, že kapely zde ruší své koncerty. Prvním z koncertů, který byl zrušen ze strany samotných kapel je ten, co se měl uskutečnit 1. listopadu. Jedná se o kapelya Positive Mind, Emmett Brown a Donnie Darko.

"Plzeňská kapela Positive Mind učinila spolu s kapelami Emmett Brown a Donnie Darko úctyhodný krok vůči pořadatelům z pražského klubu Kain a to zrušením svého naplánovaného koncertu 1. 11. 2014 . Klub zamýšlí podporovat neonacistickou kapelu Ortel tím, že ji vůbec nechá koncertovat pod svojí střechou," píše se na wwebu Plzeňské kapely.cz.

"Kapela Positive Mind, Emmett Brown a Donnie Darko ruší koncert v Kainu. 1.11. Máme problem s tím, že klub poskytuje prostor i plzeňské kapele Ortel. Zvyšování popularity tohoto uskupení má pak na svědomí pochody (nejen) latentních nacionalistů Plzní (členové Ortel jdou v první řadě). Vlastenectví v této formě a projevu nepodporujeme. Myslete si o tom, co chcete, nicméně produkce klubu je pořádá zcela vědomě, takže nemůžeme najít společnou řeč.
Omlouváme se všem, kteří se na tuto akci těšili, holt někdy jindy a jinde, ale tohle ohnutí naše páteře nesnesou," píše se vyjádření kapel.

Kapela Ortel z Plzně, jejíž materiálně personální zázemí je propojeno s neonacistickou kapelou Conflict 88. Ortel si hraje na orlíkovské pohrobky s pivními pupky hlavně kvůli penězům. Jejich koncerty jsou určeny převážně pro příznivce Dělnické strany sociální spravedlnosti a vidlákovské agroskinheady z bavlníkových plantáží, kterým přináší slušně zaplněné sály v hospodách IV. cenové kategorie.

Tomáše Ortela (frontman kapely) složil například hymnu zakázané Dělnické strany, spolupořádal několik neonacistických demonstrací v Plzni a v restauraci si můžete dát i například Ortelův speciální guláš za symbolických 88 kč. Hymna Dělnické strany: http://www.youtube.com/watch?v=RBTOkSsdr38

Jak to v klubu Kain vypadalo 18. října? Myslím, že obrázek si udělá káždý sám.

Autor: Jan Cemper | středa 22.10.2014 11:40 | karma článku: 14,70 | přečteno: 3539x