Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jeste asocialnejsi grupa

9. 4. 2012 10:15
nekdo ...

kdo obhajuje squatting nema co mluvit o nejake "moralce" ... ten obsazeny barak nekomu patri, ma nejakeho majitele, a VYHRADNE tento majitel ma pravo rozhodovat, co se s takovym domem stane ... pokud ho majitel CHCE pronajmout nemajetne luze, tak klidne muze, ovsem pokud ho majitel nemajetne luze pronajmout z lïbovolneho duvodu NECHCE, pak nevidim ani ten nejmensi duvod, proc by do vyuziti takoveho domu mela nemajetna luza jakkoliv kecat. to, ze nekdo nema kde bydlet jeste neznamena, ze se dotycny muze nasomrovat do meho domu, i kdybych tento dum mel sebevetsi, a i kdybych takovy takovy dum nevyuzival (pripadne jej vyuzival jinym zpusobem, nez podle "zajmu fseholidu").

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

9. 4. 2012 10:04
hele, rozmitale ...

ty jeden nevlastni breznevuv synu ... ty se opravdu z nejakeho levicove uchylneho duvodu domnivas, ze kdyz franta vyrobi za tyden rekneme valnik cihel a lojza se cely ten tyden vali doma na gauci (pripadne poskakuje s mavatkama po ulici), tak ze lojza ma "narok" na cast tech frantovo cihel, nejlepe pak primo na polovinu ? a napadlo te uz nekdy, ze v takovem pripade se muze franta na cele slavne cihly vykaslat a valet se na tom gauci taky ?

0 0
možnosti

Slavomír 1966

8. 4. 2012 13:52
Bližšího komentáře netřeba.

Autor píše, že této demonstrace se zúčastnilo tisíc lidí. A městem, kde se to stalo, je New York.

0 0
možnosti

xexyn

8. 4. 2012 13:57
Re: Bližšího komentáře netřeba.

Tak jednoznačné to není. Ty demonstrace byly po celých USA a trvaly minimálně do Vánoc. Ostatně pokračují v umírněné míře dosud. Byly i demonstrace, kdy povstaly celé města (viz. Occupy Oakland, poté, co byl zraněn válečný veterán granátem do hlavy).

0 0
možnosti

certik_bertik

8. 4. 2012 13:20
hmm

bohužel dneska už jsou finančníci reálně daleko důležitější, než ti co něco vyrábějí. Tam se prostě dneska posunula lidská kreativita

1 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

8. 4. 2012 12:47
Je nutno osvobodit zdroje z rukou zlodějů

bez toho nebude svobody. Osvobození je nutno provést demokraticky, kdo bude přehlasován, odevzdá nakradené !

0 0
možnosti

Kruton

8. 4. 2012 13:14
Re: Je nutno osvobodit zdroje z rukou zlodějů

je nutno osvobodit lidstvo od hloupých iluzí.. V demokracii vašeho ražení věřil i Hitler, prostě Němci Židy přehlasovali.

0 0
možnosti

Ccecil

8. 4. 2012 12:05
Socialistické plky?

Aneb jak to zařídit, aby nikdo neměl nic. Jinými slovy já kozu nechci, ale ať chcípne ta sousedova.Rv

3 0
možnosti

Stará kára

8. 4. 2012 12:10
Re: Socialistické plky?

R^

0 0
možnosti

Stará kára

8. 4. 2012 12:04
Obrázek je krásný, názorný - ale co vlastně ukazuje?

Co vlastně znamená fakt, že 1 % lidí vlastní 40 % bohatství?  Oni ročně "prožerou" 40 % všeho, co se vyrobí? Nikoliv - tento majetek jsou podniky (vlastněné přímo, nebo koupí akcií či dluhopisů). Zisky z těchto podniků nespotřebují (protože ani nemohou), ale reinvestují. Rozvíjejí ekonomiku. Významně.

  Jaká je varianta?  Všichni budeme mít stejný podíl na bohatství. Tento podíl musí někdo nějakým způsobem spravovat. Jak, to dobře vidíme na státních, krajských či komunálních podnicích, státních fondech a podobných institucích. Takže použitelný zisk bude menší.  Jak naložit s tímto ziskem rozhodnou ti, kdo ho spravují. A protože si chtějí zachovat dobré bydlo (viz současné strany či politiky), "majitele" uplatí - rozdáním většiny (ne-li všeho) zisku ke spotřebě ("prožrání"). Hospodářství neporoste, ba bude postupně upadat (vy nechápete, jak se vyvíjelo hospodářství ČSSR?).

  Teď: proč vám vadí, kdo vlastní 40 % "bohatství"?  Že vy ho nemůžete "prožrat"?

4 0
možnosti

Abadi Kwame stokrát smazaný

8. 4. 2012 12:08
Re: Obrázek je krásný, názorný - ale co vlastně ukazuje?

Ano. Přesně tohle soudruhům vadí, protože komunista je z definice parazit a lidé z OWS nic jiného než paraziti nejsou.

3 0
možnosti

xexyn

8. 4. 2012 12:01
Jak to tady čtu

Musím podotknout, že stát není pouze o daních, ale taky o nastavených pravidlech. Já osobně jsem třeba zastáncem minimalistického státu, který se občanům stará pouze o nejnutnější zabezpečení, ale každému se postará o vzdělání. Řešit, jestli u mě zaplatí daně korporace je sice hezké, ale stát by měl stát hlavně na vlastních schopných lidech a měl by jim vytvářet podmínky k rozvoji. Drobní podnikatelé danit v Karibiku nebudou (ale zase je třeba je podporovat). Čím větší bude přerozdělování, tím více se bude ztrácet v cizích kapsách.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

8. 4. 2012 11:32
Dvě strany téže mince

Pokud je společnost málo sociální, jsou lidé, kteří žijí v bídě a někdy i v bídě umírají. Pokud je společnost příliš sociální, lidé ztrácejí motivaci pracovat a snažit se a začínají zneužívat systém.

-

Současné státy západu jsou někde mezi - jsou lidé, co žijí v bídě, a jsou lidé, kteří se nesnaží a parazitují na sociálním systému. Když kvůli těm, co mají bídu, sociální zabezpečení příliš zlepšíte, ekonomika se zhroutí, protože demotivovaných a parazitujících bude moc na to, aby je stát uživil. Pokud kvůli zneužívačům dávek dávky snížíte, lidí v bídě přibude.

-

Správná cesta podle mě je v důsledné kontrole sociálních výdajů a motivaci k jejich nečerpání. A v tvrdých trestech jejich zneužívání. Tažení proti bohatým a proti kapitalismu je nesmyslné, často jde o zabíjení slepic, snášejících zlatá vejce. Ukázaly to jasně socialistické experimenty minulého století.

1 0
možnosti

Lev--_-z__Rožmitálu

8. 4. 2012 11:36
Re: Dvě strany téže mince

lidé v esociální společnosti neztrácejí motivaci pracovat to je nesmysl který nemá žádnou oporu v historii

--

současné státy západu jsou v situaci kdy je ekonomika nastavena tak aby tržní síly ničily tržní reálnou ekonomiku

podle mého názoru je to tak nastaveno schválně

správná cesta je přerozdělování jako v německu nebo USA v 50. a 60. letech ale to se nestane

0 0
možnosti

J@kub17

8. 4. 2012 11:09
No...

Tak třeba Jižní Dakotu vlastní de facto jeden člověk..:D respektive rodina..

1 0
možnosti

Abadi Kwame stokrát smazaný

8. 4. 2012 11:20
Re: No...

No a? Když vydělám natolik, abych skoupil půlku ČR, bude na tom něco špatného? :)

2 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.