Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Komentářů k obsahu máte mnoho. Já upozorním na něco, co mě samotného vždy hodně štvalo. Gramatika. Osobně s ní mám také problémy a je mi na mém webu vyčítána, ale v tomto článku je mnoho do očí bijících chyb, které zhoršují čitelnost a srozumitelnost. Pište příště ve wordu, ať Vám opraví hlavní chyby.

0 0
možnosti
MP

Náš stát vyhazuje stamiliardy do EU, na byrokracii, a sociální výdaje. Údajně 50% /!/ lidí pobírá sociální výdaje, takže stát má dost peněz na rozumné hospodaření. Muselo by se samozřejmě hospodařit efektivně s vyrovnaným rozpočtem. Smysl života by nebyl v práci, ale v činnosti, kde by jedinec byl spokojený bez ohledu na výdělek, navíc by mohl pracovat i polovinu směny. Toto je mnohem starší věc, než jsem si myslel, byly o tom napsány odborné knihy, jsou o tom konference, i demonstrace pro tuto mzdu...Pokud člověk odmítá informace o této výhodě, chce brát nízký plat, a je spokojen s minimem volného času, pak je vše v pořádku. Pak se omlouvám. Stačí napsat "NZP všeobecný základní plat". Je tam i vysvětleno i to, odkud na to vzít. Každopádně jsme bohatý stát který vyhazuje peníze, které by se takto daly využít ve prospěch všech!!!!!

0 0
možnosti
AT

S prvními 2 větami souhlas. Ale už samo zlepšení hospodaření státu a různých eurosojuzů povede ke zvýšení kvality života občanů. Můžou se snížit daně a zbude více peněz na veřejné a sociálnívýdaje. Není nutné kvůli tomu zavádět experimenty typu NZP, spíše naopak ;-) Mám obavu, že po jeho zavedení bychom pomalu přestali být bohatým státem.

Víte, pár informací k této problematice jsem si už dříve přečetl a moje pochybnosti se jenom upevnily. A vždycky, když se připletu do diskuze s nějakým horlivým zastáncem NZP, dopadne to podobně jako s vámi. Ti lidé si nespočítají ani takovou základní věc, jako kolik by se ročně na NZP vyplatilo. O nějakém hlubším nastudování problematiky ani nemluvím. Ekonomické zákony jim neříkají vůbec nic. A pak se diví, že je ostatní neberou, nebo se jim smějí.

Jenom nadšení k prosazení nějaké myšlenky nestačí.

1 0
možnosti
MP

Pane Lukáš, i 4, bod je řešení. Na uvedené adrese je i odpověd, odkud na to stát vezme peníze. Další podmínka každého jednotlivce je změnit myšlení o 180%, a sice, že hlavní smysl života není práce, ale maximální spokojenost v životě, dělat to, co vás baví, i když je to špatně placená práce. V mém případě by to bylo tak. Měl jsem plat 15 tisíc čistého, tedy bych mohl dělat na půl práce. Tento příjem by byl zhruba 9 tisíc, takže polovina platu by mi stačila, měl bych i tak větší zisk. Víc bych utrácel a přitom bych uvolnil pracovní místo na půl směny někomu jinému. Nebo bych šel pracovat např. do útulku pro psy, protože mám rád zvířata. Že je práce špatně placená, by mi v tomto případě nevadilo, ale měl bych štastný a spokojený život. Budto víc volného času, nebo profese, která by mě bavila. Život jednotlivce by měl podstatně vyšší úroven. Zmizel by problém s minimální mzdou, zmizela by chudoba. Co je na tom špatného či nepochopitelného??

0 1
možnosti
PK

P67a35v25e86l 96K28u70r69a97l

20. 11. 2013 19:10

Aha takže povinně budeme mít že musíme myslet že smysl života je spokojenost?

S tím laskavě jděte někam zavání to stejně nesmyslnými tendencemi které tady už pár století zaváděla církev. Já nikde ve vesmíru nevidím jediný náznak toho že by život nějaký objektivní smysl měl.A jaký smysl si každý jednotlivec zvolí sám subjektivně do toho vám ani nikomu jinému nic není.

Tolik k nesmyslné první tezu,

A chudoba by nezmizela... jenom by jste zjistil že nenajdete prakticky nikoho kdo by vám byl ochoten vyvézt odpadky a chci vidět co by jste pak "Ve špíně" kolem baráků říkal o "Vyšší" úrovni.

Co by se reálně státu který toto zavede stalo je to že by se na něj vrhli jako klíšťata přistěhovalci a imigranti co by z něj doslova po tisících vycucali jeho krev dokud by nechcípl... chvíli by se živili z jeho mršiny a pak by museli najít dalšího hostitele. Mezitím by jich mraky chcíplo hlady, (naštěstí protože hostitel už by to neunesl) a u zbytku by akutně hrozilo že necucání zkaženou krví z mršiny otráví i nové zbytky.

Pěkný přírodní příklad.

0 0
možnosti
RL

R37a42d42e82k 90L56u12k20á21š

20. 11. 2013 16:50

NZP může fungovat pouze tehdy, budou-li na něj zdroje.

 1: nerostné bohatství, nic se nemusí vyrábět, jen kopnout do země a "peníze"  se samy  sypou nebo stříkají.

2: zavést otrokářský řád, kdy bude každého příjemce NZP živit otrok.

3: zkombinovat dohromady body 1 a 2.

4: než přemýšlet nad u nás nerealizovatelnými fantasmagoriemi, stačí snížit daně a zvýšit odpisy na děti.

1 0
možnosti
MP

Vřele doporučuji napsat "NZP všeobecný základní příjem". Po přečtení je tato diskuse zcela bezpředmětná. Je zde velmi mnoho informací, je to mnohem starší věc, než jsem si myslel...Přeji příjemný den.

0 0
možnosti
Foto

J14a88n 14C65e44m37p33e41r

20. 11. 2013 14:17

Jinak existuje i iniciativa, která za tento příjem odpovídá:

http://www.vseobecnyzakladniprijem.cz/

Ale jak si mé pochybnosti o něm v článku zmíněné stále přetrvaly.

0 0
možnosti
Foto

J54a20k84u83b 76R70o90t63h

20. 11. 2013 14:01

A vidíte. Tuto hovězinu jsem v přehledu zapomněl zmínit: http://jakubroth.blog.idnes.cz/c/379605/Zpravy-z-saskecu.html

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MP

Další fakt je že  "šílencům" se vždy v historii smáli. I Alberta Einsteina vyhodili z univerzity!!!.

0 0
možnosti
AT

Myšlenka nepodmíněného základního příjmu (ve výši, která dostačuje na život) nemá podle mě naprosto žádnou šanci uplatnit se v praxi. Nebo kdyby nedejbože k tomu došlo, velmi rychle skončí.

Kromě toho, že je neufinancovatelná, jak už tady bylo lehce naznačeno, nebude ani přijatá většinou obyvatelstva. Ti schopnější a zodpovědnější, kteří v takovém systému i pracují budou žít v pocitu, že z daní ze své práce a spotřeby vydržují velkou skupinu nefachčenků, která nijak do systému nepřispívá. Ti méně schopní a lenoši zase nikdy nepochopí proč onu sociální dávku zase na jejich úkor pobírají i ti schopnější a bohatší, když ji vlastně díky svým dalším příjmům nepotřebují.

0 0
možnosti
MP

Mnoho "bohatých" politiků i umělců běžně dává peníze na charitativní účely. Takže tento přebytek dají na dětské domovy, psí útulky, zoo...

0 0
možnosti
MP

Skutečnost je taková, že ZP nevymyslel ani Tlustý ani Piráti, nevznikl v české hlavičce. Takže někde v cizině se každopádně provozuje.

0 0
možnosti
Foto

J42a77n 33C29e36m10p75e51r

20. 11. 2013 13:59

Pokud to není teoretická myšlenka pár ekonomů jako třeba anarchokapitalismus. Taky skvělá myšlenka ale praxe nerealizovatelná kvůli lidskému faktoru. :-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.