Neonacista provokoval a dostal naloženo. Nyní svolává demonstraci.

DSSS Duchcov svolá demonstraci na neděli 6. července do Újezdečku u Teplic. Tato vesnička ležící 3 km od centra Teplic si žije vlastním životem. Před pár týdny zde byl ale údajně brutálně napaden jaký si Stanislav Buresch Romy. Podle místních se celá událost stala ale jinak.

Podle facebookové události to vypadá jako by si skupina Romů vyčíhla jedince a zmlátila ho. A však vše je zřejmě jinak. Sám Buresh má ve vsi pověst rváče a provokatéra.

"Zase neprehanejte...Kdyz nekdo nahani cigany,musi pocitat s tim ze v noci chodit sam je nebezpecny...V tomhle pripade s vama nesouhlasim. Ja nemluvim o necem konkretnim,ale Ujezdecek je mala vesnice kde zna kazdej kazdyho a ten kluk je co ja sem slysel "pekny cislo".A hlavne clovek kterej verejne propaguje sve nazory vi,ze tohle neni neobvykla vec.Je logicky ze cigani vyuzijou situace kdyz uz se s nim treba driv potkali.", píše v události Petr Krišal.

Jedná se tedy zřejmě o neonacistu, který se rát rve z Romy. Jak celá událost vznikla popisuje "Jak to bylo? Buresch napadl toho kluka z Koštan,kterej mel na nohou koleckove brusle,takze si umite predstavit,ze sebou ten kluk pekne svihnul o zem. Jenze si to nenechal libit a bureschovi jednu vrazil.....pak tam pribehl dalsi a celou vec uklidnil.....Potom se jeste Buresch omlouval....videlo to dost lidi,protoze se zrovna zavrela jedna hospoda a slo dost lidi,kteri to vydeli...Takze vam to reknu asi takhle vy frajirci z dsss duchcova 'co se do toho serete!!!! Udelejte protest proti bureschovi,protoze to neni prvni napadeni,ktere ma na krku.Uz ma za sebou napadeni jednoho stareho pana z Ujezdecka,dokonce i svoji holce drzel u hlavy pistoli,takze ma pekne nakroceno za katr......Mate vubec povoleni na tu vasi trapnou demosku? Vite vy o tom,ze na tu vasi demosku v ujezdecku nikdo neni zvedavej??!!! Co si vlastne myslite,ze jste zac? Jedinej neslusnej obcan z Ujezdecka je Buresch.Jste fakt trapny....aspon zase dostane do drzky od policajtu.", píše v události Jára Jaroslávek.

Ačkoliv navíc incident má název "Protestní shromáždění proti cikánským násilníkům z Újezdečku!" incident se stal s Romy z Košťan a ne újezdečku "V Ujezdecku jsou cikani v pohode.. ti co ho zbili nebyli odtud.. tahnete si protestovat do Kostan ci nekam uplne jinak.. nikdo tu na vas neni zvedavy.. tohle je klidna vecnice a myslim si, ze cikani co tu ziji by se spis za nas bily postavili.. ale Buresch je pekny kvitko.. mel dostat vic aby se mu rozsvitilo.. dela chudaka ze dostal na drzku a za rohem si vyskakuje.. fakt machr..", píše Petra Malcová.

Podle místních tedy neonacista útočil na Roma, ten když se mu pár ran vrátil tak si šel stěžovat.
Jak typické pro neonacisty.

Galerie Stanislava Buresche zde.

Autor: Jan Cemper | pondělí 30.6.2014 0:01 | karma článku: 16,26 | přečteno: 3169x