Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený autore, mám jen jednu otázku. A to: Jak jste přišel na to, že na Ukrajině právě zuří občanská válka? Jaksi bych to potřeboval, abych mohl rozumět i dalšímu.

1 0
možnosti
Foto

J53a77n 78C71e53m37p11e54r

21. 2. 2014 12:51

Definice občanské války:

"Občanská válka je takový ozbrojený konflikt, v němž obě válčící strany tvoří (alespoň zčásti) obyvatelé jednoho státu bojující zpravidla na jeho území.

Vhodnou situaci pro vznik občanské války představuje slabá centrální vláda při výrazném náboženském, sociálním či národnostním pnutí, nebo existence zřetelného útlaku určité jasně definované části obyvatelstva. Zásadní vliv může pocházet i z historie daného státu nebo oblasti. "

0 0
možnosti
JZ

To je docela rozumný příspěvek, akorát je dobré také připomenout, že násilí některých banderovců předcházel brutální komunistický teror v letech 1939 - 1941 a pak následovala nepřiměřená reakce na něj.

2 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.