Nejasností kolem sestřeleného ledadla je mnoho

Večer 17. července poradce ministra vnitra Ukrajiny Anton Geraščenko prohlásil, že Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines byl sestřelen protiletadlovým raketovým komplexem Buk. Je jasné, že letadlo bylo sestřelo na Ukrajinském území. Do ruského vzdušného prostoru už ledadlo nevletělo. Poté, co bylo sestřeleno dopravní letadlo, referovali vojenští představitelé prezidentovi o tom, že teroristé nemají naše raketové komplexy Buk a S-300. Těchto zbraní se nezmocnili“, zdůraznil Jarema. Vše nasvědčuje tomu tedy, že letadlo sestřelila ukrajinská armáda.

Trosky sestřeleného letadla

Tomuto fakt nasvědčuje i svědectví španělského dispečera. Podle jeho slov, vojenská letadla prolétala vedle Boeingu 777 jen tři minuty před tím, než zmizel z radarů. „Když Boeing jednoduše zmizel z radarů, tak nám kyjevské úřady oznámily, že havaroval. Jak se to mohly dovědět tak rychle?“, píše Carlos ve svém mikrologu.

Na události ná enormní zájem i OBSE ačkoliv vyšetřování leteckých katastrof není v její kompetenci. OBSE totiž uspořádala videokonferenci s ukrajinskými domobranci a vyzvala je, aby obklíčili místo katastrofy Boeingu 777 letecké společnosti Malaysia Airlines.
Podle dosud oficiálně nepotvrzených informací bylo na palubě malajsijského letadla až 100 lidí, kteří mířili do australského Melbourne ve státě Victoria na 20. Mezinárodní konferenci o AIDS.

„Máme potvrzené, že sem mířila řada odborníků, vědců, lékařů a lidí, kteří stáli v čele výzkumu AIDS po celém světě,“ uvedl premiér australského státu Victoria. „Přesný počet zatím není známý, ale bezpochyby to je velký počet,“ dodal Denis Napthine. jednalo se tedy o nehodu, vojenský útok nebo vraždu s cílem se někoho zbavit? To je zatím velká záhada.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | pátek 18.7.2014 12:22 | karma článku: 20,58 | přečteno: 1195x