Mladí muslimové protestovali proti extremistům z ISIS

OSLO - Na demonstraci, kterou pořádala obec mladých muslimů v Norsku, se shromáždili společně lidé různých náboženských a etnických skupin v Oslu proti náboženskému extremismu a trestných činů ISIS v Iráku a Sýrii. Dav zaplnil cel náměstí Grønland v zhruba 17 hodin.

Demonstrace muslimů proti ISIS a náboženskému extremismuTNP news

Po krátkých projevech organizátorů se demonstranti vydali ulicemi Osla směrem k norskému parlamentu (Stortinget) s hesly "Ne ISIS", "ISIS nejedná ve jménu Islámu", "proti teroru ISIS, za mír" a mnoha dalšími.
Podle tvrzení organizátorů, když demonstrace dorazila před parlament, počet demonstrujících prý již dosáhl téměř deseti tisíc.
Norský muslim Yousef Bartho Assidiq řekl, že je velmi naštvaný z barbarství ISIS a činů marginální skupiny "Proroci ummy", která vyjádřila podporu ISIS. "Vzali jsme si město zpět do našich rukou od rasistů a nacistů, kteří ve městě řádili. Teď ho berou zpět extremistické skupiny,  jako jsou "Proroci Umma", řekl Assidiq ve svém projevu na Grønland. 19-ti letý Faten Al-Mahdi Hussein také odsoudil norského extremistu Ubaydullaha Hussaina a jeho skupinu "Proroci Umma". "Je důležité, aby norská komunita viděla rozdíl mezi normálními muslimy a lidmi, kteří si říkají muslimové, ale zcela jim scházejí muslimských postoje," řekla ve svém projevu před Parlamentem.

Zdroj: http://www.tnp.no/norway/panorama/4586-muslims-in-norway-marched-against-isis-and-extremism

Demonstraci proti ISIS a náboženskému extremismu přišla podpořit také norská premiérka Erna Solberg.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | úterý 26.8.2014 14:11 | karma článku: 15,88 | přečteno: 1639x