Lidé si nechali vypálit cejch "269" + VIDEO

Jedenáct lidí. To je počet lidí, kteří si včera před zraky šokovaných procházejících nechali vypálit značku "269". Dalších zhruba sto lidí má tuto značku díky předchozím akcím nenávratně vytetovanou. Zvolené datum nebylo vybráno náhodně. Včera totiž byl "Mezinárodní den podpory obětem násilí".

Bylo zajímavé sledovat reakce kolemjdoucích. Spousta lidí byla zjevně v šoku a u některých byli vidět i slzy. Někteří lidé jen nevěřícně zírali, jiní zas utíkali pryč, protože se zřejmě domnívají, že veganství lze chytit jako virózu. Jiní lidé žádali policii o zásah - měli však smůlu. Akce byla týdny před akcí konzultivána s úřady i policií.

"Lidé, co to sledovali, byli očividně v šoku. Ale jinak proběhla akce bez jakýchkoli problémů," popsala dění Petra Šindelářová, jedna z organizátorek protestu.

Dobrovolníci podle ní podstoupili drastickou proceduru, aby obrazně vypálili do povědomí veřejnosti, co se denně děje zvířatům na celém světě.

"Zvířata, živé bytosti, jsou redukována na pouhé zboží," řekla. "Souhlasím s filosofií 269, která odmítá ponížení živých cítících bytostí na položky ve výrobě," uvedl Roman Bauer, jeden z lidí, kteří se nechali ocejchovat.

Foto: Kevin

A krutá realita u zvířat?

Autor: Jan Cemper | čtvrtek 27.6.2013 16:31 | karma článku: 15,44 | přečteno: 2347x