Kdo vede hnutí Pediga?

Lutz Bachmann sice pranýřuje kriminálníky mezi azylanty, sám ale dostal tříletý trest za sérii vloupání; policie ho navíc podezírá z obchodu s drogami. Přesto se satal hlavní tváří hnutí Pediga, bojující proti údajnému nebezpečí islamizace Evropy.

Bachmann se narodil v roce 1973 jako syn řezníka v Drážďanech. Navštěvoval polytechnickou školu Leonharda Franka v Coswigu a sportovní školu Arthura Beckera v Drážďanech. Poté, co opustil školu, se vyučil kuchařem a v roce 1992 založil reklamní agenturu.

Bachmann opakovaně spáchal mnoho různých trestných činů. Například napadení, vloupání a krádeže. Byl odsouzen, mimo jiné, v roce 1998 na dobu tří let a 8 měsíců do vězení se zvýšenou ostahou. Krátce po vynesení rozsudku, nicméně uprchl do Jižní Afriky, kde se schovával dva roky pod falešným jménem. Nakonec však byl identifikován a deportován do Německa jako nelegální přistěhovalec. Po dvou letech ve vězení v Německu byl propuštěn na čestné slovo. V roce 2008 bylo u něj nalezeno 40 gramů kokainu a při následné prohlídce 54 gramů. Na facebooku sdílí například příspěvky od neonacistické NPD, nástupce NSDAP.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | pondělí 19.1.2015 22:26 | karma článku: 11,28 | přečteno: 1798x