Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J84a77n 19S29e30m12i95k

26. 5. 2014 12:46

"Historici tvrdí, že Bandera podnítil řež na Volyni v Polsku a Československu, kde podle polských historiků zahynulo kvůli Banderovcům v letech (1938-1947) více než 100 000 Poláků, desítky tisíc (prosovětských nebo antifašistických) Ukrajinců, několik tisíc Čechoslováků (včetně tzv. Volyňských Čechů na Ukrajině) i tisíce až desetitisíce Židů."

Vazeny autore, ze Bandera je kontroverzni postava, o tom zadna.

Ale davit mu na hrbet masakry na Volyni ktere probihaly roku 1943 -tedy v dobe kdy Bandera "sedel" v nacistickem koncentracnim tabore Sachsenhausen neni uplne fer, ze ne?  8-o

Mimochodem, Bandera byl v nacistickem koncentraku az do zari 1944.

Proste tyhle veci jsou o dost slozitejsi nez si asi myslite.

Nemusite Banderu vzyvat jako nekteri ukrajinsti nacionaliste, ale kdyz pisete blog o nem, elementarni znalost faktu se muze hodit;-)

0 0
možnosti

Na vašem blogu je sympatické to, že rozšiřuje obzory. Ja si napřiklad ještě před okamžikem myslel, že je rok 2014. A ejhle, vy jste mne vyvedl z omylu a vysvětlil mi, že je rok 2011. Milan Paumer totiž zemřel v roce 2010 a nikoliv v roce 2013 jak uvádíte vy, svým tvrzením že zemřel loni....

Inu, pane Cempere, to je tak, když se opisuje a nedává se pozor. Nestačilo se vám ztrapnit minule se záměnou fotografií, musíte s tím pokračovat i dnes. Mimochodem, když jsme u toho opisování. Zajímalo by mne, jestli jste opisoval od Hrebenára vy nebo on od vás. Vzhledem k tomu, že ten blábol o panu Štetinovi vyšel u servera dříve, tak bych řekl že jste to od něj opsal a ani jste se nenamáhal to přiznat.

7 1
možnosti
Foto

J87a64n 75C87e77m57p16e71r

26. 5. 2014 11:38

Co to zas plácáte. Vždyť je to o Mašínech odzdrojováno, že je to wiki. Prostě si toho roku nevšiml. Myslím, že to absolutně nemění charakter článku.

Od Hrebenara jsem nic neopisoval. Ten profil Štětiny je veřejně dostupný a printscreany si může udělat každý  a s Jirkou nemáme jedinou shodnou větu kromě citaci.

0 0
možnosti

Přece jenom lze dnes na banderovce a mašinovce pohlížet dnes, s časovým odstupem, poněkud tolerantněji a s větším pochopením. Je dokonce možné, že v případě existence buržoazní demokracie by se z nich nestali v nejhorším případě protistátní zločinci, ale byli by z nich pouze obyčejní zločinci.

2 0
možnosti
Foto

V demokratickém státě by se stali úspěšnými podnikateli, což nakonec v USA prokázali, jeden z bratrů se podílel i na významném projektu (myslím, že v oblasti GPS nebo pod, článek o tom byl i na iDNES).

Názor naší "společnosti" na Mašíny je rozpolcený. Není divu, když tak velká část s minulým zločinným režimem dobrovolně či mlčky spolupracovala, a tak jejich odpor proti komunismu nemůže skousnout.

Bandera, Vlasov, Mášínové a spousta dalších (Finové) se postavili proti většímu zlu - sovětskému teroru. Že museli použít adekvátní prostředky a že se to neobešlo bez vedlejších událostí, není ovšem jejich vina, ale vina toho, kdo teror rozpoutal.

Ti, co mlčeli, kvůli pocitu vlastní hanby tyto lidi dnes dehonestují.

3 0
možnosti

P46e24t32r 46L73u37k42e80š

26. 5. 2014 1:46

Jaromír Štětina "vzhlíží k Banderovi"?? Protože o něm dostal knížku??  Tak to se při pohledu na svou knihovnu docela děsím. Bandera by se tam našel také. Zároveň zřejmě vzhlížím ke Stalinovi, Hitlerovi, Heydrichovi, nebo ukrutnému Čingischánovi.

2 0
možnosti

Něco to o vás vypovídá. Řekni mi, co čteš, a já ti povím, kdo jsi.

1 2
možnosti

Podobnou blbost jsem dnes slyšel od jistého poslance (dopravního policisty) Humla. To je nějaká choroba?

6 1
možnosti

Odpověď rádia Jerevan:

 

Průhledné urny - viz referndum na Krymu . Hlasovací lístky bez obálek  - viz referendum na Krymu. Tajnost voleb - Viz referrendum na Krymu  Neumožnění volit obyvatelstvu - Viz referendum na Krymu, heslo Krymští tataři.   :-P

btw To že volby  v některých oblastech zmařili proruští teroristé, to není chyba Ukrajiny.

8 0
možnosti

No a rusofil Šarapatka, který je předpojatý a prohlásil volby za zmanipulované a nedemokratické ještě než se vůbec konaly - a přestože předpojatý se také účastní mise OBSE (kde předpojatost nemá místo). Ten vám nevadí ?

2 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.