Fraška na Ukrajině: voliči zde údajně umí vhazovat do komínků

AKTUALIZOVÁNO O NOVÉ FOTKY. Pamatujete si skládání oblečení do komínků na táborech či vojně? Na Ukrajině se to lidé naučili opravdu dokonale. Dle fotky ukrajinské agentury Unian se to naučili tak dokonale, že do komínků umí i hlasovat do volebních uren. Ukrajinci si právě volí svého prezidenta.

Co naplat, že urny jsou navíc průhledné a tak není možné zajistit tajnost při hlasování. Na Ukrajině hlasují do průhledné urny dokonce bez obálek. Když před několik dny do podobných uren vhazovali proruští občané na východu, byl z toho skandál a další důvod pro to uznat referendum za neplatné.
V Doněcku a Luhanské oblasti se nejspíš hlasovat vůbec nebude, členům volebních komisí Kyjev doporučil, aby raději zůstali doma. Vyřazena z hlasování tak bude podstatná část z víc než čtyř milionů voličů východoukrajinského Donbasu. Na Ukrajině má volební právo celkem 35 milionů lidí.
No upřímně jsem zvědav co na to mezinárodní pozorovatelé. Pan Štětina nás určitě bude informovat, že prezidentské volby zde proběhly nejdemokratičtějším způsob ze všech demokratických.  

Na Ukrajině hlasují do průhledné urny dokonce bez obálek.

Zdroj fotky: http://www.unian.net/politics/921595-vo-lvovskoy-oblasti-na-vyiborah-rabotayut-600-nablyudateley-iz-rossii.html

No a zde opět hezky do komínků:

Autor: Jan Cemper | neděle 25.5.2014 13:44 | karma článku: 29,15 | přečteno: 2298x