Děkuji islamofobům v Bratislavě, že ukázali svoji skutečnou tvář

Na pochod proti imigrantům přišlo do centra Bratislavy asi 5 tisíc lidí. Radikálové napadli diváků cyklistických závodů, házeli kameny do saúdskoarabské rodiny a hlavní nádraží zadymili světlicemi. Policisté zadrželi 140 osob.

"Tady nejsou žádní extremisté," přesvědčovali dokola řečníci na bratislavské demonstraci proti uprchlíkům, na níž vlály vlajky Kotlebové Lidové strany Naše Slovensko, nacionalistického Slovenského hnutí obrody, Slovenské pospolitosti a dalších. 

Mezi diváky závodu byl i Ondřej. "Sledovali jsme trať, najednou jsme spatřili, jak k nám jdou neonacisté," říká. "Lidé zpanikařili a začali utíkat směrem k hradu, děti plakali a křičeli, extremisté s kuklami na hlavách běželi ke nám. Chtěli jsme jim ujít ale ze strany Zámecké ulice přicházeli další, takže nás obklíčili. "

V té chvíli podle Ondřeje doběhli policisté. Část radikálů se pokusila vmísit mezi lidi. "Tehdy na ně lidé křičeli - nyní buďte hrdinové." Další extremisté házeli kameny po policistech, ale tím se jejich nakonec podařilo dostat pod kontrolu. Ještě předtím však napadli kameramana RTVS, který závod natáčel.

K incidentům došlo i na Staroměstské a Hlavním nádraží. Podle portálu Aktuality.sk skupina radikálů házela kameny a dlažební kostky do saúdskoarabské rodiny, kterou cestou potkali. Rodina byla na ulici s kočárkem s malým dítětem. Výtržnosti pokračovaly i přímo na stanici, kterou demonstranti zakouřili světlicemi.

Ano. Toto je skutečná tvář islamofobie. 

 

Autor: Jan Cemper | sobota 20.6.2015 22:48 | karma článku: 17,18 | přečteno: 2235x