Co mě zaujalo: Deník arabské manželky

Na sociální síti Facebook se objevila stránka Deník arabské manželky. Jedná se o konkrétní příběh Češky žijící v Saudské Arábii. Mimo jiné vyvrací mnoho mýtů a pověstí co kolují o islámských zemích.

Krásy Saudské Arábie.

Někteří lidé tvrdí, že v muslimských zemí jsou křesťanům ubírána jejich práva. Jak jistě víte tak podle Koránu není dovoleno zobrazovat božstva a boží proroky. Například je kreslit. Přesto ale v Arábii existují obchody v nichž se prodávají například i obrazy s Ježíšem Kristem.

"Poslední dobou mi hodně píšete dotazy spojené s problematikou života křesťanů v arabských zemích. Nevím, proč všednímu tématu najednou přikládáte ohromně zvýšený význam. Tady lidé víru druhých neřeší, nemají ve zvyku se vzájemně škatulkovat a nálepkovat: ty jsi křesťan, ty jsi muslim, ty jsi budhista. Neposuzují se vzájemně podle toho, jakého vyznání jsou, ale jakými jsou ve skutečnosti lidmi. V arabských zemích většinou pracuje mnoho zahraničních zaměstnanců, proto potkávat venku nebo mít za souseda jiné kultury a je zcela běžné a normální", píše Češka na stránkách.

Křesťanské kříže najdete také na ulici a na domech.

Myslíte si, že v těchto zemích není bezpečno? Jak tedy vysvětlíte, že lidé mají otevřené dveře dokořán?

Nákupní horečka v době Ramadánu. Vidíte tam nějaké zahalené ženy?

Lidé v Arábii prý mají velmi výborný vztah k umění a kvalitní literatuře. Obchod s knihami je vždy na privilegoavném místě.

A o tom, že arbská kuchyně je prostě úžasná se můžete předvědčit i v restauracích v ČR.

P.S. Omluvám se za to, že první cca hodinu zde byl publikovaný neúplný článek. Bylo to zapříčiněno poruchou mého internetového připojení. UPC je známkou "kvality". Výpadky třikrát do týdne ;-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | neděle 6.7.2014 9:55 | karma článku: 11,99 | přečteno: 2499x