Čeští islamofobové obdivují Breivikovce

Aktivisté Islám v ČR nechceme na svých facebookových stránkách v minulosti vyjádřili obdiv k extremistické organizace English Defence League (dále EDL). Ta v minulosti neskrytě obdivovala činy teroristy a vraha Anderse Breivika a pomáhala mu také ve vězení.

Příznivci English Defence Leagueinternet

"Breivik je opravdu inspirativní. Obětoval svůj život, aby Evropa mohla být opět osvobozena ze spárů islámu a kulturního marxismu, multikulturalismu a politické korektnosti. Je to můj vzor toho co každý Evropan musí udělat, aby Evropa přežila. "

"Breivik by si zasloužil medaili za průkopnický čin, když vyhodil do povětří marxistické zrádce ve vládní budově".

Myslíte, že to jsou citáty nějakou neonacisty nebo psychopata? Ne. Jsou to výroky představitelů English Defence League. Té organizace, kterou obdivuje Islám v ČR nechceme a po jejím vzoru si nechali tito aktivisté založit Czech Defence Legue, která bude možná rozpuštěna českými soudy. Nevěříte? Zde jsou screenshoty:

Někteří členové EDL se také podporovali Breivika ve vězení včetně Joela Yossi, člena židovské divize EDL (čti divize zastávající se izraelské válečné politiky proti muslimům), který mu psal dopisy.  "Já jsem mu psal do vězenice a zdá se, že je v dobré náladě.", napsal Yossi.
Vůdce EDL Stephen Lennon prohlásil, že ačkoli Breivikovo zabíjení bylo "zřejmě špatné", soud pomohl legitimizovat jeho motivy. Lennon uvádí: "Tím, že soud říká, že je duševně zdravý, dává určitou důvěryhodnost tomu co říkal a to je, že islám je hrozbou pro Evropu a zbytek světa". EDL, stejně jako česká CZDL a její projekt Islám v ČR nechceme o sobě rádi prohlašují, že jsou jejich aktivity nenásilné a bojují pouze proti islámskému extremismu.

 

Autor: Jan Cemper | úterý 1.7.2014 17:41 | karma článku: 9,17 | přečteno: 1611x