Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zamyšlení nad státem

Státní aparát prostě šetřit neumí. Jen si to vemte: Stát utratil za uplynulých 11 měsíců o 77,9 miliardy korun více, než kolik vybral ALE před rokem to bylo 125,9 miliardy. Stát je podivuhodný tvor. Žije na deficitních schodcích a jak naši mocní utrácí se i se schodkem rychle propadá do hlubin neřešitelných dluhů. Jednou se to na nás sesype a tíhu tohoto zadlužování poneseme na zádech. Vlastně, co to plácám, pomaličku mám již nakládají dluhy na hlavy. Kojenec, nekojenec, všem se přisuzuje dluh přesahující 55 tisíc a jako jackpot Sportky i on stále stoupá....

Tak blízko obíháme a přesto je energie slunce drahá. Není to absurdní?

Spořivá vláda má díky úctě k tradici složitou pozici. Ví, že musí šetřit ale současně nechce přijít o možnosti zadlužování v rámci Eurosvazu. Výše uvedená informace mě nutí se zamyslet nad tím nesmyslem, jako je vláda. Vládnoucí činitelé nemají za rostoucí dluh osobní zodpovědnost. Kdyby manažeři ve firmě dělali to samé co poslanci v parlamentu, byli bychom svědky bleskového zániku. Manažery bychom velmi brzi potkali na lavici obžalovaných a celá záležitost by tím byla uzavřena. Paradoxně nás ale nutí si myslet, že stát koná správně a život na dluh je v pořádku.

Projevy mnohaletého zadlužování jsou tak ve společnosti stále citelnější. Aby se plnila státní kasa a bylo z čeho splácet úroky, máme tady jednu z nejvyšších spotřebních daní. Benzín je drahý hlavně kvůli této dani stejně jako cigarety a alkohol. Pokud si to uvědomujeme, dávají všechny ty teorie o potlačování alternativních technologií samozřejmě smysl. Kdyby se nekupoval benzín, nebylo by na splátky a nastává problém.

Stát vč. pana Kalouska si je toho jistě vědom a proto tiše razí politiku která říká že nové pohony nezávislé na komerčních palivech jsou ohrožením ekonomiky státu. Jedinou věcí, kterou by však tyto technologie ohrozily je vysoký životní standard našich činitelů.

Benzín je jen jeden ze způsobů, jak nás stát ždímá. Další způsob je výroba a distribuce elektřiny neboli ČEZ. Způsob výroby i distribuční síť se za posledních 100 let nijak výrazně neproměnily. Tepelná a jaderná elektrárna jsou obří rychlovarná konvice, které vyrábí páru a ta roztáčí parní turbínu.

Když se objevila fotovoltaika, co udělali naši mocní? Naprosto ji zdiskreditovali a energie slunce je dnes nejdražší, protože pár lidí má obrovské plochy s panely, které vyrábí elektřinu na prodej za garantovanou vyšší cenu. Ano, zbytek světa tu garanci díky závislosti na elektrické energii musí tak jako tak zaplatit a kdo je za tuhle situaci osobně zodpovědný? Nikdo, jak jinak...

Společnost je tak v silném stresu a farmaceutický průmysl chrlí oblbováky, protože už nám z toho šibe. Bodejť by ne, vždyť i to je jedna z věcí, kterou stát podporuje, chce, abychom se z toho všichni zbláznili a jedli prášky co nás otupí. Otupělé stádo je přece snem každého politika.

Autor: Radek Čelechovský | úterý 25.12.2012 14:12 | karma článku: 28,26 | přečteno: 1490x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

Nemám co skrývat a tak by mi sledování NSA ani nemuselo vadit. Přesto mi to ale není jedno. Když přišel před měsícem Edward Snowden s informacemi o tom, že USA sledují a shromažďují informace o milionech uživatelů internetu po celém světě, jen se potvrdila domněnka, která vrtala hlavou mnoha lidem dlouho před tím.

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43 | Přečteno: 3209x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Pravda podle Rotha

Musím reagovat na článek pana Rotha o tom, jak se nejen na blozích objevují jedinci, které nazval Mašíblové. Z jeho slov jsem pochopil následující – Mašíbl je člověk, který se na základě vlastního přístupu k informacím stává oponentem oficiálních teorií, které nám předkládají ať už main streamová media nebo i jednotlivci zastupující oficiální instituce.

27.5.2013 v 18:51 | Karma: 11,37 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Bludný balvan vědy

Jak mnozí z Vás jistě vědí, Sysifos je český spolek skeptiků. Já jsem ale skeptický co se týče účelu a funkce tohoto spolku. Nelíbí se mi totiž způsob, jakým hodnotí jednotlivé vědecké teorie a zdá se mi, že více než racionálně se snaží přistupovat k věcem zastaralým způsobem.

26.5.2013 v 10:14 | Karma: 13,76 | Přečteno: 857x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

projev Miloše Zemana v Poslanecké Sněmovně

Musím se přiznat že jsem spokojen s projevem, který pronesl Miloš Zeman v PS. Měl sice části, které se mi jako euroskeptikovi nelíbily, i tak ale věřím, že Miloš je ta nejlepší volba. Pobavil mě při probouzení Karla Schwarzenberga i závěrečnou větou: „...a pokud jste chtěli úředníka, který příjde, bezmyšlenkovitě podepíše vše, co mu tam přistane aniž by to četl, dobře se naobědvá a pak usne tak jste se měli zvolit někoho jiného.“

12.5.2013 v 16:13 | Karma: 31,08 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Půdní baterie

Půdní baterie je zařízení, které je velmi jednoduché a podle autorů má při stabilním vyšším proudovém zatížení poměrně dlouhou životnost v řádu několika let. Návod jak si takovou baterii sestavit najdete níže. V případě že bude mít článek dobrý ohlas, připravím i pokračování. Vítejte ve světě free energy - elektřiny zdarma...

5.2.2013 v 20:04 | Karma: 13,73 | Přečteno: 1757x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter