Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Příležitost dělá zloděje aneb politika je příležitost

Nedávno jsem s kamarádem debatoval na téma, jak se vypořádat s krizí, a zvrtlo se to v debatu úplně jinou . Znáte to, jak se u piva dáte do politiky, je zle. Máme tady na západě problém s dluhy, stalo se. Podlehli jsme pokušení a děláme vše pro to, abychom svoje chyby napravili. Naši politici, kteří mají mandáty na dobu určitou, to však neřeší a tak se pujčuje a krade. Ještě štěstí, že tady nemáme tu pravolevou prohnilou demokracii déle, protože pak bychom byli tak zoufale zadlužení jako třeba Řecko. Takhle máme ještě šanci.

Je to složité ale jsem přesvědčený, že systém jak je nastavený dnes, je dlouhodobě neudržitelný. Nepřímá parlamentní demokracie je nesmysl, protože už sám princip, jakým se následně po volbách vládne prostor ke korupci a švindlování vytváří.

Prostě je to tak a platí to i v makroekonomickém měřítku, a sice že příležitost dělá zloděje. A poslanecká sněmovna je obrovský generátor prostoru ke korupci. Už jenom to, že lobbing je považován za obor podnikání inteligentního člověka musí uhodit do očí. Jak si představuju lobing?

Politik: co chcete?

lobista: chceme dostat zakázku za 100 mld.

politik:proběhne výběrové řízení
lobista: my víme, tak jak se domluvíme? přiklepnete nám to když vám pošleme na účet hezký dáreček v podobě neskutečně štědrých sponzorských darů, které vy si vyperete a jsou vaše?
politik: Nevím o čem mluvíte! 
poté pokynul na lobistu a podal mu papír kde stálo: "Tady to neřeš vole, štubuje mě Bárta. dnes 20.00, Nigt club U Štětečky, chtěj Miriam, budu tam."

lobista: Jistě, pane, naše společnost užije ve věci standardní postup. Nazhle....)

Je to pouze moje představa, já nikdy u lobingu nebyl, ale taky nejsem debil a nikdo ho ze mě jen tak neudělá. O to se snaží permanentně naši politici, kteří jsou totálně nad věcí. Zeptejte se pana ministra, jaká je ve společnosti situace. To budete zírat, jak vzdálený je realitě. Koneckonců v politických debatách to často vidíme taky.

Po skandálu se ovcím naslibují hory doly a je vše vyřešeno. Politici udělají všechno proto, aby si udrželi vliv a mohli dál beztrestně krást z té neuvěřitelné hromady našich peněz, které jim tam jsme nuceni každý měsíc každý den posílat. A na co ty prachy vlastně posíláme? Na okázalost našich vládců, řekl bych, a to je dost blbá investice. Oni by měli být všichni dávno na pracáku, ale to by tady musela být nějaká spravedlnost.

Kdyby byli politici za kažkou korunu osobně zodpovědní, pokud je jim svěřena. Tak jako my všichni. Neměli by mít žádné výhody typu imunita, auto i s řidičem, kompenzační příplatky nebo slevy na MHD atd.

Hanbou bych se propadl mít 60 tisíc a chtít v MHD slevu, naše j-elita ale má kachní žaludek v kdejaké nechutnosti jako třeba pobírání přídavků na dítě.

Často se mi chce při sledování politických zpráv zvracet a brečet současně. Zvracet z těch lží, které politici užívají a jediné, co je opravdu zajímá, je jejich osobní prospěch a dobře zahlazené stopy. Brečet z toho, že občané přestali ověřovat informace, které jim servírují média, protože uvěřili v jejich nezávislost a objektivnost. Není to ani celá jedna strana mince, věřte mi.

Nedávno mi např. na ČT24 v hlavních zpravách řekli děti že je "Potšeba si obléct žimní bundu," což je sice roztomilé ale ve světě, ve kterém každých 10 vteřin umírá hlady dítě dost neadekvátní. A to jsem jen náhodně vybral, taky tam bylo, že v nějaké vesnici můžete jít v neděli na mši online, NO A!? To je souhrn toho nejdůležitějšího, co se doma i ve světě událo?Televizní redaktor na začátku událostí právě tohle říká, že?

Bravo pane Dvořáku, skutečně jste kvalitu zpravodajství pozvedl. Nikoli však výše, ale na úroveň bulváru. Kvalita je pryč už úplně, ani před tím to sláva nebyla, ale teď je to děs...

Odbočil jsem ale od tématu a myslím, že se k němu už nebudu vracet, prostě už jsem se vytočil dost. Co říct na závěr? To že je tu bordel je zřejmé, měli bychom si vzít vládu do svých rukou. Je nepřijatelné, aby nás vláda, kterou jsme zvolili a kterou štědře platíme, držela v hrsti a obírala takovým arogantním a drzým způsobem, jako by to byla samozřejmost.

Autor: Radek Čelechovský | středa 1.2.2012 0:21 | karma článku: 12,79 | přečteno: 696x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter