Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohádka tisíce a jednoho trezoru

Nezdá se Vám ta historka o vybuchujícím trezoru na palestinské ambasádě trochu absurdní? Přiznám se, že mě baví čím dál více sledovat, jak se kupí jedna zpráva na druhou a chápu, že lež je zřejmě nutné podepřít další lží. Nebo mi snad chcete říct, že i na ostatních ambasádách mají výbušné trezorty? Pokud ano, jsou opatřeny samolepkou "Nebezpečí exploze," nebo jsou taky takovými tichými novoročními terminátory, kteří čekají na nebohého, nic netušícího velvyslance?

tady je ten záhadný trezor...vlastně byl...

Nevím, každopádně trezory, které vybuchují jsou hodně divná věc. Přijdete k nim, znáte správnou kombinaci k sejfu a bum - vyletíte i s trezorem do povětří. Po neděli se do toho dám a začnu takový trezor shánět na internetu. Zatím váhám mezi trezorem a ruskou ruletou, ale asi zvolím ten trezor, protože je to opravdová novinka roku 2014.

Možná existují i různé typy podle toho, proč a kdy vybuchnou. Třeba si jej lze nastavit na to, aby vybuchl v okamžiku, kdy kolem něj projde některý z vašich nepřátel, třeba nějaký palestinský velvyslanec. Myslím si, že výrobcem tohoto trezoru bude některá z izraelských firem, ale jsou to pouze dohady.

Nakonec, policie sama přece prohlásila, že výbušniny byly v trezoru umístěny legálně, ale co na ambasádě nebylo umístněno legálně byly jiné, neevidované zbraně. To se na ambasádách stává. Třeba i na té izraelské nějaké najdou, jen ten trezor asi nechají zavřený kdyby náhodou měla přijít odplata.

Asi už Vám došlo, že celý tento článek jsem chtěl napsat v takovém absurdnějším duchu, protože přiznejme si, je to celé takový vtip a pohádka v jednom. Vtip je v tom, jak bezostyšně nám tu pohádku předhodili a jak se nám snaží namluvit, že ambasádní trezory jsou jako nezaslepený uzávěr plynu.

Třeba že dcera velvyslance tvrdí že je to nesmysl a že otce zavraždili, realita je už předem dána a nějaká dcera nebude oficiální verzi zpochybňovat. Měla by si dávat pozor aby jí nevybuchla sukně, rtěnka, plyšák - letos to může být prakticky cokoli.

Kdyby byl hrabě Staufenberg tak vychytralý a nechal vybuchnout vůdcův trezor, byl by Hittler mrtvý, ale on si vybral staromódní aktovku s výbušninou ve vlčím doupěti a Adolfa se mu sejmout nepovedlo. Zato Adolf posléze sejmul Staufenberga a stal se ještě paranoidnější, to je ale jiná historie.

O existenci třaskavého trezoru si můžeme myslet co chceme, informace v médiích ovšem mluví zcela jasně. Trezory co vybuchují existují a jsou běžné. A palestinská ambasáda - znáte v tomto světě lepší místo pro jeho umístění? Na úřadě práce se brzy objeví něco jako: "Hledá se velvyslanec s pyrotechnickou praxí.."

Tak dejte tip a příště to může být trezor právě na vaší neoblíbené ambasádě.....

Autor: Radek Čelechovský | sobota 4.1.2014 20:34 | karma článku: 19,41 | přečteno: 1183x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Výroba pravdy a správného myšlení

Jestli je něco, co hledáme a na čem se shodneme, je to pravda. Pravda je pro člověka nesmírně důležitá protože mu to ukazuje, jak si stojí ve světle reality. Bohužel pravdou se může stát i stokrát omílaná lež. Příkladů je v historii lidstva mnoho a vždy bylo v něčím zájmu šířit dezinformace mající za cíl ovlivnit veřejné mínění. Jestli je dnes mezi státy země, budou to zřejmě Spojené Státy Americké, které jsou v dezinformaci a manipulaci opravdu dobré.

13.10.2012 v 15:41 | Karma: 11,93 | Přečteno: 775x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Zlikvidujeme chovy a zdražíme maso

Před rokem jsem psal článek ve kterém jsem tvrdil, že vstupem do EU utrpěla zemědělská a živočišná výroba rány, ze kterých se nevzpamatovalo ani jedno odvětví dodnes. Tím, že se do ČR nahrnuly obchodní řetězce s laciným nekvalitním zbožím kterému se nedalo cenově konkurovat postupně přicházeli tuzemští výrobci potravin o zisk a zkrachovali. Ti, kteří přežili to neměli a nemají lehké. Na hranici životaschopnosti je dnes snad každý zemědělec v zemi. Nejde jen o řetězce, jsou tady i další klacky, které pod nohy vhazuje stát a Brusel v podobě různých regulací, norem, předpisů, daní a nesmyslů které stojí pouze a jen peníze.

11.10.2012 v 18:35 | Karma: 30,00 | Přečteno: 1823x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Slepá ulička při hledání řešení

Každé malé dítě ví, že když něco nefunguje, musí se to opravit. Ví, že pokud udělá chybu, musí umět si tu chybu přiznat a poučit se z ní. To ovšem neplatí pro naše velevážené zástupce v Bruselu. Až na výjimky zde všichni působí dojmem, že cestu z krize hledají a snad už ji i našli. Když nemáme dostatek informací, může se nám to zdát jako pravdivá informace. Bohužel ale právě informací máme málo a ty které máme se navíc nemusí zakládat na pravdě. Když zjistíme pravdu, a sice že řešení krize není nic jiného než vytloukání klínu klínem, dostaví se logicky nespokojenost...

10.10.2012 v 11:59 | Karma: 18,44 | Přečteno: 842x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Vyřeší levice problém jménem krize?

Naše pravicová vláda Petra Nečase je dostačujícím motivem, aby společnost dala svůj hlas levici. Důkazem toho je fakt, že v drtivé většině krajů vítězí ČSSD a v některých dokonce KSČM. Levicové zadky tak brzy zasednou v krajských zastupitelstvích. Bohužel se ale domnívám, že to zdaleka není cestou ven z této krize. Jak řekl guvernér ČNB, tato krize je systémová. Je vygenerována systémem který je špatný.

7.10.2012 v 16:31 | Karma: 26,61 | Přečteno: 1471x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Projev íránského prezidenta v OSN

Mahmoud Ahmadinejad přednesl v OSN řeč plnou naléhavých výzev k nalezení spravedlnosti, lásky a míru ve světě. Írán se pro svá bohatá naleziště ropy a odlišný přístup ke správě státu stal dalším terčem křižácké armády podporované Izraelem spolu s USA. Média jsou zaplavována zkreslenými zprávami o zrůdnosti režimu v Íránu. Skutečně směšný mi přijde alarmismus okolo Íránského jaderného programu. Jako by reaktor v této zemi znamenal nějaké vážné riziko pro bezpečnost planety dnes, kdy je země obíhána stovkami satelitů a na Zemi jsou k dispozici obranné systémy.

27.9.2012 v 9:39 | Karma: 17,93 | Přečteno: 1324x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter