Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výroba pravdy a správného myšlení

Jestli je něco, co hledáme a na čem se shodneme, je to pravda. Pravda je pro člověka nesmírně důležitá protože mu to ukazuje, jak si stojí ve světle reality. Bohužel pravdou se může stát i stokrát omílaná lež. Příkladů je v historii lidstva mnoho a vždy bylo v něčím zájmu šířit dezinformace mající za cíl ovlivnit veřejné mínění. Jestli je dnes mezi státy země, budou to zřejmě Spojené Státy Americké, které jsou v dezinformaci a manipulaci opravdu dobré.

Pravda je ohrožený druh

Ať už jde o důvod k Vietnamské válce v 70. letech, o 11. září 2001 a nehodu světového obchodního centra nebo o současné válečné konflikty v Arabských zemích, USA nestydatě lžou. Ba co víc, nejen lžou ale i hrozí pokud těm lžím nechcete věřit. Nedělám si iluze o ušlechtilosti vojenské okupace na cizím území. 

11. září 2001 došlo po nárazu dvou letadel ke zřícení dvou hlavních budov WTC. Z vyšetřování nezávislých odborníků vyplynulo, že k takovému rychlému kolapsu v žádném případě nemohlo dojít díky ocelovým výstuhám a faktu, že obě budovy byly stavěny s tím, že případnou havárii letadla ustojí. Dále byly v prachu a v suti nalezeny stopy nano-thermitu což je látka, která se používá k řezání ocelových pilířů při demolicích.

Celá havárie a následný kolaps budov pak připomínal demolici. Svědci hovoří o synchronizované sérii výbuchů jak se budova řítila. Nosníky byly rozřezány šikmo aby na sebe vrstvy hezky sedly a aby budova kolabovala dovnitř. Oproti tomu stojí oficiální vyšetřovací zprava mající 10 000 stran a která není schopna vysvětlit ani to, jak mohl letecký benzín roztavit ocelový pilíř když má teplotu hoření nižší než je teplota tání kovu.

Navzdory tomu se stále vypráví pohádka o fuj fuj Usámovi který z jeskyně naplánoval útok na nejlíp střežený vzdušný prostor na světě. Americké stíhačky však po nahlášení únosu ani u jednoho uneseného letadla nestartovaly včas ale s obrovským spožděním. Jak to? Jak to že na základě takových lží se pořád válčí? Odpověď je jednoduchá- má to tak být a informace jsou podle toho uzpůsobovány.

Nechejme ale být Světové obchodní centrum a pojďme do současnosti. Dnes se lži šíří především o důvodech války vedené USA a o krizi v EU. Ať už je to Lybijská okupace najatými žoldáky zemi neosvobodila ale uvrhla ji do nepokojů které pokračují dodnes. Co mi nejvíce vadí je to že se tváříme jako bychom tamní poměry znali lépe než oni. Pokud ale slyšíme názory domácích a přidáme k tomu fakta dostaneme zcela odlišné informace.

Především je to fakt, že Kaddáfí uměl vládnout a udělal z nejchudší africké země tu nejbohatší. Zbohatl na ropě, jasně ale taky byl k USA tvrdý a vyjednával nekompromisně. Stvořil vlastní koncepci řízení státu kde nebyla možná korupce protože o všem bylo rozhodováno obyčejnými lidmi. Nebyl to svět, jak ho známe a bylo tam mnohem více demokracie než kolik jsme kdy okusili my.

Proč byl Kaddáfí tvrdý proti opozičním rebelům? protože nikdo, kdo skutečně žil v jeho zemi nestrádal takže bylo jasné že jsou to snahy USA oslabit jeho postavení. Ty jej za to nazvali Teroristou a plivali na něj v médiích desítky let.

Média z Kaddáfího vytvořila psychopata bez špetky soudnosti, který týrá vlastní lid a hrozí světu. Nikde se ale neobjevil snad jediný komentář jeho zelené knihy. Odkaz na online verzi najdete na konci článku. Po přečtení bychom se museli začít ptát, a národ který žádá vysvětlení není žádoucí pro vládu jakékoli země. Proto se o jeho knize nemluvilo a nemluví ani dnes po jeho násilné smrti.

Je ostudné jak nám lžou a jaké to má dopady na lidi celého světa. Pro blaho jedněch se nechávají jiní umírat aby se celá ta obludná zbrojařsko-naftařská bestie hýbala. Je velice smutné že média necítí zodpovědnost za informace které předávají národu. Nemyslím si, že je to vždycky úmyslné šíření nepravd. Jde spíše o styl jakým média pracují. Mají své zdroje v tiskových agenturách které kontrolují zpravodajské služby.

Pochopitelně že politicky jsou pak zprávy zcela korektní. Nikdo v médiích nevěnuje čas tomu aby ověřoval informace tiskových agentur a tak se lež přežene světem a lidi nemají ponětí, kde je pravda ukryta. Ani já to nemohu vědět jistě. Nikdo si nikdy nebude stoprocentně jistý. Měli bychom se ale více zajímat o to, co je nám sdělováno. Zda je to propaganda nebo pravdivý náhled na svět.

Zelená kniha ve formátu PDF

Autor: Radek Čelechovský | sobota 13.10.2012 15:41 | karma článku: 11,93 | přečteno: 775x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  15:56

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10,  aktualizováno  15:48

Neznámý útočník v noci na středu hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ...

Zatýkáme migranty pro první vlnu deportací do Rwandy, oznámil Londýn

1. května 2024  15:45

Britská policie ve středu začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter