Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Perspektiva nového roku a nové doby

Perspektivu roku 2014 vidím v otevření mysli nás všech. Je na čase začít využívat vše, co je již dostupné a osvobodit se od všeho, co je dnes již zbytečné a pouze nákladné. Mám na mysli především technologie ale i lásku v našich srdcích. Právě láska k naší planetě a zázrakům, které nabízí každý den v každý okamžik by nás měla vést cestou osvícení a svobody. Dobře, přiznávám, zatím to tak nevypadá. Je ale teprve první únor a začíná druhý měsíc. Využijme číslo 2 jako symbol toho, že nikdo na světě by neměl zůstat sám, nemusíme se soustředit pouze na materiální aspekty života. Na ty se mimochodem soustředíme podle všeho až moc.

auto na vodu je budoucnost, nikoli sen...

Našimi životy hýbou indexy Px, směnné kurzy a deficity. Ani si neuvědomujeme, jak moc ztrácíme tím, když se snažíme pouze získat. Ano, je to sprostý zisk vygenerovaný umělše udržovanou zaostalostí. Měli jsme možnost být energeticky soběstační, ale kam se to zvrtlo? Solární baroni nám zvyšují náklady tak, že firmám se to už ani nevyplácí dotovat a radši jdou jinam. 

Kdyby politika pracovala pro lidi, měla by dnes každá obec, každé město svoji elektrárnu, na kterou stát přispěl a tečka. Dostatečnou odměnou by pak byl vyšší blahobyt společnosti, výsledkem energetický ráj. Co z toho, že jsme solární velmocí když z toho mají zdejší obyvatelé prd?

Dostávám se k tomu, proč by měla být láska prioritou. Především protože s absencí lásky zkončí vše ve chřtánech nenasytných zbohatlíků, kteří milují jedině sebe a moc, kterou si kupují. Nikdy není pozdě na změnu, chce to jen otevřít svoje srdce. Pak se stávají ty nejhorší alternativy nejméně pravděpodobné. Věřme proto všemu, co přichází s nadějí, že je to cesta k lepšímu. I negativní důsledky dnes budou mít zítra pozitivní ozvěnu protože všechno zlé je k něčemu dobré.

Aférá se soláry je dobrá proto, abychom si příště, až se objeví další technologie, dávali pozor. Doufejme tedy i v to, že pan Babiš to myslí dobře a nespojujme všechny zbohatlíky automaticky s něčím zlým, nesuďte lidi za jejich minulost protože to není fér, minulost se nedá změnit. Doufejme v jejich ponaučení a odpouštějme protože bez odpuštění, zdá se, tento svět zanikne.

Co je potřeba řešit je přítomnost, prostá formulka "Tady a teď" a nikoli tačasto používaná "tehdy a co teď?" Z minulosti by se měl člověk ponaučovat, nikoli za ni trpět. Nechme toho očerňování illumináty, kteří mají svou moc hlavně díky obavám, které vzbuzují v lidech co nechápou, že jejich myšlenky znamenají jejich svět. Mysleme na to, že nemají šanci s láskou, která se před námi otevírá.

Je to láska hlavně k nám samotným, která nám umožní povznést priority nad finanční obohacení za každou cenu. Je to otázka dlouhodobější. Je nutné si uvědomit, že staré pijavice jsou zakousnuty hluboko. Je nutné si taky uvědomit, že z kalné vody minulosti, ve které se pijavicím dařilo, jsme se dostali do průzračné vody plné rybyček, které pijavice požírají. 

Cítíme, jak naše planeta volá o pomoc, spousta lidí nazývá např. ropu krví planety. Věřím, že když přestaneme pít matičce Zemi krev, přivine nás zpět k sobě a nebudeme mít pocit, že nás chce zničit. Skepse nikomu dneska nepomůže, je potřeba být optimistou a tak trochu i naivním dítětem. Nemám rád skeptiky, skeptici nikdy s ničím převratným nepřišli a jen si hrají na důležitou součást vědy. často jsou spíše trapní a jejich bludné balvany kolikrát vypovídají více o nich samotných.

Vše potřebné je již vymyšleno, mělo by být prioritou ověření všech patentů slibujících nezávislost na ropě. Až všechno dostupné ověřímě s tím, že je to nesmyls, pak budu skeptický taky. Do té doby však skepse nemá šanci a já věřím že rok 2014 bude průlomem k lepšímu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Čelechovský | sobota 1.2.2014 17:48 | karma článku: 8,00 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Přínosy legalizace konopí

Legalizace marihuany a její dovolená konzumace je jedním z témat, které každoročně několikrát zazní ale nějak se s touto problematikou dále nic neděje. Zřejmě by to pro naše politiky znamenalo opravdu něco dělat, na což pochopitelně dnes kvůli taškařicím nemají dost času, aby takový soubor legislativních nařízení vypracovali. Je nesmysl kriminalizovat něco, co je v konečném důsledku méně rizikové než pití alkoholu. Nejde přitom jen o gesto konzumentům. Mnozí z nás si neuvědomují, že by legalizce a důsledky z ní plynoucí měly více pozitivních dopadů než jen spokojené konzumenty.

15.1.2013 v 18:23 | Karma: 12,37 | Přečteno: 574x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co udělat s vládou hadů?

Podle studie psychiatra Roberta Hareho a psychologa Paula Babiaka, která vyšla knižně pod názvem "Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce" je ve vládě více psychopatů a méně charakteru než v amerických věznicích. Tato dvojice amerických odborníků provedla v USA výzkum a jeho závěry mě osobně potvrdily to, co jsem tušil už dávno. Vládne nám banda se zmrzačenými charaktery a bez špetky empatie nebo zájmu o občana. MUDr. Jan Hnízdil, který se zabývá kromě své lékařské praxe taky publicistickou činností tuto studii zmínil na pátém Setkání Gošárníků, kde řekl, že teprve s touto knihou pochopil i pro něj doposud nepochopitelné chování našich politiků.

30.12.2012 v 10:22 | Karma: 27,09 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Evropská unie nebo svaz?

Evropská unie má se Sovětským svazem troufám si říct mnoho společných rysů. Existuje zde jen jedna pravda, moc se koncentruje do Bruselu místo Moskvy a tehdejší fanatické soudruhy dnes vystřídal Jose Baroso a jemu podobní. Brusel se stal centrem byrokracie a tamní byrokrati jsou pilní jako včeličky. Rozhodují o tom, kolik u nás můžeme vytěžit uhlí, kolik vysadit vinic, regulují cenu slepičích vajec a rozhodují o podobě krabičky cigaret. To nás stojí miliardy a to můžeme být rádi, že jsme nepřijali Euro a nedostali se tak do propasti jménem Eurozóna.

28.12.2012 v 10:46 | Karma: 37,90 | Přečteno: 2409x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Zamyšlení nad státem

Státní aparát prostě šetřit neumí. Jen si to vemte: Stát utratil za uplynulých 11 měsíců o 77,9 miliardy korun více, než kolik vybral ALE před rokem to bylo 125,9 miliardy. Stát je podivuhodný tvor. Žije na deficitních schodcích a jak naši mocní utrácí se i se schodkem rychle propadá do hlubin neřešitelných dluhů. Jednou se to na nás sesype a tíhu tohoto zadlužování poneseme na zádech. Vlastně, co to plácám, pomaličku mám již nakládají dluhy na hlavy. Kojenec, nekojenec, všem se přisuzuje dluh přesahující 55 tisíc a jako jackpot Sportky i on stále stoupá....

25.12.2012 v 14:12 | Karma: 28,26 | Přečteno: 1490x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Nový rok, zdražujeme

Vážený odběrateli, víme, že díky nám máte stále hlouběji do kapsy. Jak jste si jistě všiml, stres mající původ v existenčních obavách není problémem našich akcionářů. Především díky tučným dividendám, které si každoročně rozdělujeme, se tohoto zdroje příjmu nechceme vzdát. Pochopte, že s jídlem roste chuť a chceme víc. My tvoříme trh, my jsme ti, co rozhodují o Vašem životním standardu. Jděte makat holoto líná, příští rok si budete muset sáhnout zase hlouběji do kapes. S novým rokem přijde i nová, vyšší cena energie. Ptáte se proč? Proč ne...

30.11.2012 v 12:47 | Karma: 22,01 | Přečteno: 2328x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

Ruská ofenziva u Charkova zpomalila. Invazní síly budují nárazníkovou zónu

15. května 2024  9:21

Sledujeme online Tempo ruských útočných operací v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny zřejmě zpomalilo. Ve...

Žáci mají výsledky přijímaček na SŠ, přijato je 94 procent uchazečů

15. května 2024  7:16,  aktualizováno  9:15

Přímý přenos V informačním systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy....

Korupční aféra pokračuje, ruský úředník měl doma 25 milionů a zlaté mince

15. května 2024  8:57

V Rusku zadrželi dalšího vysoce postaveného činitele ministerstva obrany kvůli podezření z...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stanul její manžel

15. května 2024  5:10,  aktualizováno  8:52

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter