Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nač si platíme zdravotní pojištění?

Jistě jste už někdy lamentovali nad tím, že jako občan ČR musíte odvádět minimálně 1080,-Kč na zdravotním pojištění, a všechno si pak stejně zaplatíte. Věci přímo související se zdravím jako léky, vyšetření nebo pobyt v nemocnici si každý musí platit z vlastní kapsy. Jestli je však povinnost z platu odvádět přes tisíc korun, proč se případné zdravotní náklady nekryjí právě z tohoto pojištění?

To, že jsme povinni odvádět zdravotní pojištění víme, ale co se z něj nakonec platí? Provozovat v Čechách zdravotní pojišťovnu je vcelku slušný byznys, a tak jich tady máme na výběr hned několik. Máme tady totiž zákon o povinném zdravotním pojištění. Tam kde končí studia, tam začíná pojištovna požadovat Vaše peníze, a je jedno, jestli práci nemáte nebo máte. Pokud neplatíte, čekají Vás každodenní penále z prodlení, a nakonec, aby toho nebylo málo, taky exekuce majetku. Ptám se, proč se tento odvod jmenuje pojištění, když už i pitomou amalgámovou plombu si musím uhradit ze svého? Ceny stomatologů bývají často diskutabilní, zda jsou ceny přiměřené tomu, co se v naší dutině ústní po dobu asi 10 minut dělo. To ale není tématem článku. Zdá se mi, že zdravotní pojištění, které musíme měsíčně platit, je ve finále využíváno akorát k namazání kapes provozovatelů pojištoven a se zdravím to nemá co dělat. Rád dám peníze raději lékaři co mi pomůže než pojišťovně, která je prohýří jinak než bych si představoval. Na reklamu, na odměny, na ne-služební cesty, soukromé výlety atd. ÚPZP pakárna Dnes to navíc není tak jednoduché a mě osobně se to nelíbí. Pokud jste nezaměstnaní, platí za Vás zdravotní poj. úřad práce. To je jistě výsledkem posílání obálek s kapry v době, kdy zákon lobbysté prosazovali..Co je pak vrchol je fakt, že na UP jsme povinni se pravidelně hlásit s kartičkou uchazeče o zaměstnání a když se ve smluvený čas nedostavíte, může to ženská almara za stolem pěkně rozmáznout. Výsledkem toho pak je, že jste vyřazeni z evidence a zdravotní pojištění si od tohoto okamžiku musíte platit sami. Hádejte, koho zajímá, že nemáte z čeho, protože jste nezaměstnaní... - ...No přece nikoho!! Zdravotní pojišťovna se při dlouhodobějším neplacení rozhodne dát vše k soudu. Pak, asi pro naše zdraví, soud pošle do domu exekutora. nač tu ÚP vlastně jsou? Jsou úplně k ničemu a akorát to celé stojí moc peněz. jaký vliv na zaměstnanost mají pravidelné razítkovací setkání třetího druhu v podobě návštěv vašeho poradce? Jak pro koho, na Vaši zaměstanost to vliv pravděpodobně nemá, na zaměstnanost úřednice, která kyne za stolem, to ovšem vliv má značný, protože kdyby se to nedělo, mohla by klidně zůstat doma jako uchazečka o zaměstnání. Jsem přesvědčen, že tato instituce není v našem státě pro pomoc nezaměstnaným ale slouží jako pracovní místo pro tisíce úředníků, kteří jsou placeni z našich daní. Navíc úp nepomáhá, naopak dokáže člověku hezky zavařit. Zdravotní pojišťovna to pak korunuje svou vymahačskou praxí. A obyčejný člověk, průměrný občan se nevědomě může ošklivě spálit. Jak bývá zvykem, po exekuci je z 10 tisíc apoň 20, čemuž říkáme náklady exekuce. Díky za všechny ty sociální jistoty! jako všechno, co vás sedře z kůže, i tohle tady parádně funguje. Kdy to ale nebudu říkat s takovou ironií skutečně nevím.

Autor: Radek Čelechovský | neděle 26.6.2011 3:04 | karma článku: 48,19 | přečteno: 29039x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

Nemám co skrývat a tak by mi sledování NSA ani nemuselo vadit. Přesto mi to ale není jedno. Když přišel před měsícem Edward Snowden s informacemi o tom, že USA sledují a shromažďují informace o milionech uživatelů internetu po celém světě, jen se potvrdila domněnka, která vrtala hlavou mnoha lidem dlouho před tím.

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43 | Přečteno: 3209x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Pravda podle Rotha

Musím reagovat na článek pana Rotha o tom, jak se nejen na blozích objevují jedinci, které nazval Mašíblové. Z jeho slov jsem pochopil následující – Mašíbl je člověk, který se na základě vlastního přístupu k informacím stává oponentem oficiálních teorií, které nám předkládají ať už main streamová media nebo i jednotlivci zastupující oficiální instituce.

27.5.2013 v 18:51 | Karma: 11,37 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Bludný balvan vědy

Jak mnozí z Vás jistě vědí, Sysifos je český spolek skeptiků. Já jsem ale skeptický co se týče účelu a funkce tohoto spolku. Nelíbí se mi totiž způsob, jakým hodnotí jednotlivé vědecké teorie a zdá se mi, že více než racionálně se snaží přistupovat k věcem zastaralým způsobem.

26.5.2013 v 10:14 | Karma: 13,76 | Přečteno: 857x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

projev Miloše Zemana v Poslanecké Sněmovně

Musím se přiznat že jsem spokojen s projevem, který pronesl Miloš Zeman v PS. Měl sice části, které se mi jako euroskeptikovi nelíbily, i tak ale věřím, že Miloš je ta nejlepší volba. Pobavil mě při probouzení Karla Schwarzenberga i závěrečnou větou: „...a pokud jste chtěli úředníka, který příjde, bezmyšlenkovitě podepíše vše, co mu tam přistane aniž by to četl, dobře se naobědvá a pak usne tak jste se měli zvolit někoho jiného.“

12.5.2013 v 16:13 | Karma: 31,08 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Půdní baterie

Půdní baterie je zařízení, které je velmi jednoduché a podle autorů má při stabilním vyšším proudovém zatížení poměrně dlouhou životnost v řádu několika let. Návod jak si takovou baterii sestavit najdete níže. V případě že bude mít článek dobrý ohlas, připravím i pokračování. Vítejte ve světě free energy - elektřiny zdarma...

5.2.2013 v 20:04 | Karma: 13,73 | Přečteno: 1757x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter