Na dluhy platí jedině dluh

Určitě jste si všimli, jak se stává Barrack Obama americkým hrdinou, který zachránil zemi. V těžkých časech, které zasáhly zadlužené spojené státy, zachránil svou zem tím, že navýšil státní dluh o další biliony dolarů. Tak se to dělá. Když dochází peníze, volej Provident, v tomto případě FED, americkou obdobu naší ČNB. Taky jsem z toho jelen, nebojte, vím že je nás víc. Jsme jeleni z toho, jak může dlužník oddlužit sám sebe dalším dluhem. Ironicky lze jen dodat: Bravo, to má logiku.

Stejný postup, i když ne tak hrdinský, zvolila rovněž EU, která ještě před tímto hrdinským činem pomohla Řecku tím, že ho ještě více zadlužila. Je absurdní, jak se tady řeší problém jeho příčinou. Kocourkovští asi zasedli už i v Europarlamentu. Ano, nejen v našem parlamentu blbost kvete, a tak je europarlament samý květ stejně jako náš. Sorry pane rompuyi ale ten Váš systém má háček, nebo lépe řečeno pořádný hák.

Cílem takové politiky je zadlužovat zemi a tam pak v bankrotu převzít vládu, protože ji má Brusel na háku. Řecko nemůže kvůli Lisabonské smlouvě ani ceknout. Brusel má pravomoc, Řecko zase bezmoc. Lidi, kteří se bouří, jsou brutálním způsobem potlačováni policií, která kolem sebe hlava nehlava mlátí jak muže, tak i ženy. To je demokracie podle EU. Podotýkám, že ženu mlátí jen ubožák, proto je celá tato politika tak ubohá fraška.

Politika zadlužování je cestou do pekla, krokem zpět a jediným řešením je od základů celý systém přebudovat. Ten dnešní je postavený zcela nepřijatelně a umožňuje politikům korupci, nekontrolovatelné rozkrádání peněz daňových poplatníků, manipulaci veřejného mínění a brždění technologického pokroku.

Ano, dluhy dluhem neumoříš, jen máš na pár splátek, ale pokud negeneruješ zisk, dostaneš se do míst, odkud už není návratu, a tam EU vědomě zatlačila nejen Řecko, ale i Španělsko a další. Žádný záchranný balíček nebude nikdy fungovat, protože peníze do něj dávají zadlužené země a dluh pouze v dané zemi ještě více vzroste. Kdo na tom vydělává je jasné. Je to ten, kdo peníze pujčuje, čili Evropská centrální banka. lidi, kteří sedí v jejím čele sedí taky v čele FED a jejich moc je den za dnem větší.

Proč Řecku pujčovali? Kdybych já měl dluh 1 milion a nebyl schopný ho zaplatit, dala by mi banka další milion? Jo, to určitě, od přepážky v bance by mne převezli rovnou do Bohnic, že jsem se zbláznil. Ale stát je něco jiného, ze státu si banka vezme mnohem víc než kolik by si vzala ze mě s mým skromným bydlením. Státu pujčí vždy, je za tím opět akorát chladná kalkulace.

Jestli jsem se zbláznil, je to v pořádku, je však jasné, že se zbláznil systém, který je založen na bezstarostné jízdě na dluh, od které je pozornost odpoutávána jinam a pak, jak se najednou celý kolotoč zastaví a my z něj vypadneme, divíme se jak trubky, co se děje. jediný způsob, jak dluh zaplatit, je sloužit těm, kteří nás ještě nedávno drželi v bezstarostné euforii z jízdy.

Nikdo ještě nepoložil otázku, jak je možné, že stát, který vybírá takové sumy na daních a poplatcích všeho druhu, produkuje dluhy jako by se nic nevybralo? Deficitní rozpočet dnes nemá alternativu, rozhodně ne v západní společnosti, kterou už dávno neřídí volení představitelé ale o které rozhodují odporní a sobečtí vyvolení, ti, kteří jdou přes mrtvoly a musí se scházet za nejpřísnějších bezpečnostních opatření, aby zůstali inkognito a mohli dál tahat za nitky, které tak zůstávají skryty jako v dobrém loutkovém divadle.

Dokud lidi budou vůči tomuto tématu zaujímat skeptický postoj, budou dělat přesně to, co tyto organizace chtějí. Společnost zůstane dál v nejistotě a bude zírat, co se to kolem děje. Ti, co to pochopí, nejsou skeptičtí, jsou pěkně nabroušení a rozhodně se tomu, co se děje, přestávají divit. Skepse je debilitou jedince, který si chce uchovat svou naivní bublinu a tak popírá to, co je více než zřejmé, a sice že vládne někdo úplně jiný, než se nám tvrdí, a že cílem těchto lidí není náš blahobyt, ale naše vykořistění a kontrola. Je to prostě tak a to, že o tom ve zprávách večer nepadne jediné slovo, není důkazem o tom, že je tohle tvrzení nepodložené. Podkládá ho internet, který je rozhodně dneska důvěryhodnější.

JIstě mne napadnou skeptici, tak ať. Jejich skepse je v jejich zájmu nebo je důsledkem toho, že jsou idioti. A ti byli, jsou a budou...

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 4.8.2011 13:36 | karma článku: 21,34 | přečteno: 1311x