Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo má právo vyrábět bakterie?

Víte, zdá se mi dost smutné, že zmutovaného bratříčka bakterie E-coli někdo vyrobil v laboratoři. K tomuto stanovisku dospěla nejen vyšetřování, ale taky k nim vede jednoduchá úvaha založená na základní znalosti technologie šlechtění takové bakterie. Z té jednoznačně vyplývá, že nelze docílit tak odolné mutace jinak, než v laboratorních podmínkách.

Když se objeví bakterie odolná proti 8 nejběžnějším antibiotikům, je to výsledkem titěrné práce, při které se postupně kmen bakterie vystavuje působení antibiotických látek. Ty, které přežijí jdou dál a dál až po aplikaci všech 8 antibiotik zůstane několik odolných kusů. Ty se pak rozmnoží. Abraka dabraka a máme zmutovanou superodolnou bakterii. Nechci nikterak zlehčovat toto téma, ale musím se zeptat, kdo má sakra k takovému výzkumu právo a proč nikoho nezajímá výrobce? Konspirátoři tvrdí, že jediní, kdo přicházejí v úvahu jsou farmaceutické koncerny, které uplatňují politiku problém-reakce-řešení. Problém Objeví se super odolný kmen chřipkového viru nebo jako dnes bakterie. nákaza se šíří a po několika úmrtích je zde pro média vyprodukován problém. Reakce Reakcí je míněna reakce lidí, kteří začnou panikařit a jsou ochotni přijmout Řešení v podobě očkování proti chřipce nebo, jak se jistě bzo dočkáme, taky proti střevní bakterii. Tady je ale nutné všechny důrazně varovat, že farmaceutické společnosti nejde o Vaše zdraví, vyplatí se jí, když Vám zničí imunitu, protože tato a další miliony bakterií tvoří střevní mikroflóru. Ta je zodpovědná za správné fungování imunitního systému. A očkování bude určitě devastující právě tady. Vraťme se ale k podstatě problému, a to je nesmírná drzost a hazard s našimi životy! jak to, že tyto nepojmenované laboratoře v nepojmenovaných firmách mohou chrlit takové svinstvo? Jistě mi mnozí v diskusi vyčiní a konstatují, že jsem blázen, ale přemýšleli jste někdy nad tím? - Proč nikdo nepátrá po zdroji té nákazy? - Kdo jiný, než velká farmaceutická společnost, má podmínky k takovému výzkumu? Morální aspekty jednání, které evidentně slouží k zisku, jsou velmi závažné, a jde o zločiny proti lidskosti. Bohužel, jakýkoli vyšetřovatel je jen malým pánem ve světě těchto gigantů, proto si mohou dělat co chtějí. Já nejsem paranoidní ale chci na tuto možnost a její důsledky upozornit svoje čtenáře. Jde totiž o zdraví nás všech. Nic víc, nic míň.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 30.6.2011 21:43 | karma článku: 17,48 | přečteno: 1223x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fico je při vědomí, odebrali mu odumřelou tkáň. Čeká ho další operace

17. května 2024  13:43,  aktualizováno  14:03

Slovenský premiér Robert Fico je při vědomí, v závažném, ale stabilizovaném stavu, řekla šéfka...

Nova i Prima zahajují předvolební vysílání, nabídnou debaty i rozhovory s lídry

17. května 2024

Televize Nova a Prima přešly do volebního režimu. Nova startuje v pátek odpoledne na TN Live první...

Piráti plánují boj s dezinformacemi. Putin má zájem ovlivnit eurovolby, míní

17. května 2024  13:31,  aktualizováno  13:50

Dezinformace jsou podle vládních Pirátů jednou z pěti největších hrozeb pro nadcházející...

U Charkova jde vše podle plánu, město zatím dobýt nechceme, tvrdí Putin

17. května 2024  13:10,  aktualizováno  13:35

Ruské síly podle prezidenta Vladimira Putina v Charkovské oblasti postupují podle plánu. S dobytím...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter