Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se do světa volá, pravda se ozývá

Zmatení se snažíme najít smysl života, když trávíme celou jednu dlouhou etapu prací pro někoho jiného, který za to, co odvedeme nechce zaplatit ani to, co sliboval. Všechno je striktní otázkou peněz, které tiskne státní banka a jejichž toky jsou ovládány zásahy z nejvyšších míst. Vše je dnes otázkou umu, jak kdo manipuluje s daty.

Rozeženou je obušky nebo plyn? To je dnešní demokracie...

Naše životy dnes nedávají smysl ne protože jsme slepí, ale protože takhle se žít nedá. Každý chce každého oškubat, a nevidět to zlé, co to přinese. Nejsem si jistý, jestli je svět ještě normální. Morálka je dnes vysmívaným přežitkem a nahradila ji soutěživost. Takových náhrad je všude plno - respekt se zaměňuje s násilím, Knihy s televizí, Naděje s intrikami a lásku si v bordelu nahrazujeme sexem...

Tím, co mám na mysli když řeknu manipulace, jsou např. úrokové sazby, které sníží hodnotu úvěru a lidi si pak jdou pujčit a netuší, že se chytli do pasti. Ti samí lidé, kteří snižují sazby mohou kdykoli shodit ekonomiku. Lidé přijdou o zaměstnání a díky praxi exekutorů nakonec nezbývá, než prodat dům, aby se dluh zaplatil. A prodej probíhá hluboko pod cenou v dražbách, o kterých mnohdy ví jen jedna osoba, takže nakupuje za vyvolávací cenu. Domky se pak esteticky poopraví a přes realitku se udělá až 10x více, než vložíte. Co na tom, že rodina s dětmi je na ulici, nemají být blbci. Stali se kořistí reklamy, která jim vnukla ten nápad a falešného příslibu, který řekne kolik budu přeplácet ale neřeší z čeho. To se u úvěrů zvláště soukromých úvěrovek řeší co nejmíň.

Děti dnes zlobí a jsou stále více oběťmi konzumní společnosti. Taky jsou agresivní, což je, nalejme si čistého vína, výsledkem toho, jakou společnost jsme vytvořili. Plno her, filmů, seriálů a extremistických hnutí propagují více či méně otevřeně násilí. Děti, které sedí u televize, pochytí spoustu špatných vzorců chování, sprostých slov a gest.  Navíc jsou neustále bombardovány reklamou a jejich podvědomí přijímá plno podprahových zpráv, které nám k výrobku připínají příjemný pocit, touhu to mít, být jediný kdo to má, nebo nebýt poslední, kdo to nemá.

Násilí je nástrojem mocných, a je sluhou zlého pána. Dobrý vládce se věnuje lidu, a nic mu přitom nechybí. Je spokojený s tím, jak to vede a jak díky tomu země prosperuje. Je to ale tak naivní si v dnešní době takto idealizovat vladaře, když čelíme vládě nevládnoucích idiotů. Já jen chtěl ukázat, jak by to mělo být a jak to je.

Celkově je důležité, jaký je vladař. Když je lakomý, lidi jsou chudí, když je štědrý, lidé mu dají mnohem více, než co vložil. Útlakem si pod sebou samotným řeže větev, ale jeho ego a zaslepenost majetkem  našeptávají, že všechno bude fajn. Vladař má zodpovědnost za svobodu národa. Když hrozí lid nepokoji, je to důkazem, že mají pocit demokracie. Po chvilce ale dopadá na zem plynový slzný granát, který spolu s demonstranty rozhání i demokratický mýtus.

Pochopitelně, vždyť parlamentní demokracie je jediná forma, kterou jsme si kdy vyzkoušeli ale víme, že nic jiného nefunguje. Hlavně nefunguje nic nového. Připomeňme si, jak funguje stávající model. Názory poslanců na klíčová témata nelze z pozice voliče nijak dál ovlivnit a pokud voliči vyjdou do ulic, jsou zkompromitováni médii a téma se odtlačí na vedlejší kolej. Někdy proti svým lidem použije demokratická vláda policii, která pomáhá a chrání starý systém, ve kterém má opodstatnění.. Pravda je taková, že tato forma je uměle udržována aby lidi dál klidně pracovali, aby se o práci rvali a platili daně. Daně se dostanou na vládu  a nikdo se neptá, jestli to tak má být, prostě to tak je! A že jsou vzápětí prošustrovány přičemž na provoz státu, dokonce i na své platy si poslanci na úrok pujčují z centrální banky? Teď jsem asi řekl něco, co je tajemstvím vlády jako ta naše, ale musel jsem. Výše poslaneckých prémií i samotného základu je neodpovídající tomu, co vidíme. Zaujímají pozice s nohami pomalu na stole, čtou si noviny, povídají si o blbostech nebo je to pro ně jen nezbytná nuda. Za ty peníze by měli všichni opravdu makat na 199%

Sami si ale prdíme na hlavu, když se zastáváme starých principů a odmítáme nové jen proto, že by to znamenalo připustit si omyl. Omyl jeužitečný když se z něj poučíme. Pokud se tedy z omylů nepoučíme,  jsme neužiteční idioti určení k vyhynutí, což pro Zemi bude jistě užitečné.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | pátek 19.8.2011 22:42 | karma článku: 12,69 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Ukrajinská artilerie končí hladovku. Munice dorazila, přiznávají Rusové

21. května 2024

Premium Uprostřed samých špatných zpráv z fronty jedna trochu lepší: ukrajinská armáda podle všeho dostala...

Krásná kněžna Zaháňská ovlivňovala politiku Evropy. Skrze pletky, ví Vševěd

21. května 2024

Premium Ze školy o ní obvykle víme jen to, že pronesla větu „Šťastná to žena!“ a že šlo o majitelku...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Dle gest jsme srovnali, hlásil Havlíček. Poslanci při jednání hlásili skóre hokeje

21. května 2024  19:30

Poslanci stihli během úterní rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz informovat od...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter