Exe-Krutor

Začněme trošku netradičně zamyšlením nad praktikami soudních Exekutorů, kteří se mnohdy chovají jako arogantní nadlidé. Ne každý je kompetentní k tomu, aby spreavedlivě posoudil cenu zabavovaných věcí. Exekutor tak může člověka na mizině doslova srazit na kolena tím, že jeho posudek je zcela mimo odpovídající hodnotu zabavených věcí. Vypadá to, že praxe v oboru je okrást dlužníka o jeho majetek, nikoli majetkem část dluhu splatit. Může se tak klidně stát, že za věci, jejichž skutečná hodnota je v řádu desítek tisíc dospěje k sumě v řádu jednotek tisíců. Namísto empatického přístupu se tak dočkáme arogantního chování, které má daleko k lidskému, natož pak profesionálnímu.

Jedním z takových exe-krutorů je i JUDr. T. Vrána působící v Jihomoravském kraji. Na internetu můžete najít řadu záporných recenzí na  jeho práci v praxi.

S Arogantním vystupováním se vtlačí do dveří a po krátkém vyřízení formalit ihned jde na věc. Jen namátkou pro Vaši představu:

Lednice Fresh and Cool, nerez - cena nové cca16 tisíc / odhad exekutora 600,-Kč
Obývací stěna, komplet  -  cena nové cca 12 tisíc / odhad exekutora 300,- Kč
Automatická pračka - nová  cca 10 tisíc / odhad 600,- Kč

Soudní exekutor má Váš dům zmáknutý i s "kvalifikovaným" odhadem za půl hodinky, a je mu úplně jedno, že Vás tímto prakticky ožebračil a odsoudil k čekání na to, až přijde znovu a znovu až nezbude nic, než holá nemovitost. přitom ale z dluhu se tímto umaže směšná částka. Je to možné?

Jistě, tady v tomto státě je možné cokoli. Podívejte se na naši vládu. Nikdo je tam nechce, oni dál marně hlasují o reformách, přijímají zákony psané s velkým větným rozsahem a velmi chudým obsahem. Proto je zákon o exekucích špatný, což už mnozí ze čtenářů pocítili na vlastní kůži. Je´to výsměch všem, které dostane defektní systém na lopatky.

Defektní proto, že jeho hlavním úkolem je donutit člověka vzít si úvěr, hypotéku, leasing a já nevím co ještě. Před 20 lety si nikdo nemyslel, že i stát může zbankrotovat. Nedlouho po revoluci zbankrotovaly firmy jako ČKD, Zetor, Let Kunovice poté, co byly divoce zprivatizovány za hubičku. 

Po tomto období, když si nakradli, nám vnutili pocit, že přišly zlaté časy, a my můžeme mít všechno hned. Vzpomínáte si, jakou dluhovou horečku způsobil Multiservis? Vzpomínám si na ten slogan ještě dnes: "Nečekejte na něco, co můžete mít ihned." Kapitalismem nepolíbené naivní husičky v další zemi sežrali pohádku o zlatých časech i s navijákem.

Pro korupci jsou to zlaté časy doteď, pro občany však skončily brzy s růstem nezaměstnanosti a s inflací. Byl to jen trik, jak nás donutit se ještě více zadlužit. Tehdy se zrodil lidský druh s názvem exekutor, který v systému částečných rezerv užívaném i naší ČNB roste a sílí dodnes.

Kdo zastaví takové otesánky, jako je JUDr Vrána??

Autor: Radek Čelechovský | pátek 3.6.2011 23:40 | karma článku: 19,70 | přečteno: 1586x