Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bárta, Vondra a pár detailů okolo koryta

Dobré koryto je dnes, v ekonomické krizi, velmi prospěšná věc. Nejenom, že Vám to  zajistí vzestup i v době, kdy všichni zažívají pokles, ale ještě i kde koho podmáznete. Vždyť víme jak to chodí. Pan Bárta už asi našel justiční motor, který podmáznul aby posloužil. Nebo je to ukázka práce z podsvětí? No jo, vždyť tady máme pražskou kriminálku, která je určitě zcela nezávislá, a další "nezávislé" orgány. Proto v žádosti o vydání polovina věcí není. Vypadá to jako typická práce na objednávku, která má za cíl zkompromitovat politika.

Tyhle ruce to udělaly, tyhle to i zametou:-)Reflex

Takže na jednu stranu tu máme politika, který v kauze PromoPro prodrbal 136 milionů, a to je v pohodě. Na straně druhé je politik, který sice řekl pár kontroverzních věcí, ale i za tak krátký čas udělal relativně hodně práce, a ten je na základě nějakých pochybných důkazů trestně stíhán. Přijde Vám tato logika normální? Mě tedy rozhodně ne a přiznávám se, že emoce které při sledování takového dění prožívám se nedají vyjádřit slušně.

Jestlliže nad Sašou Vondrou drží ochranou ruku nějaká politická sebranka, panu Bartovi se pravděpodobně někdo mstí. Někdo z mafie, kterou vyšachoval z ministerstva dopravy má styky u policie, zní to logicky. Dostáváme se tedy k jádru problému, a tím je co politik dělá a co by dělat měl.

Pan vondra by měl nosit už aspoň 2 měsíce vězeňský mundůr, protože 136 milionů je dost velký tunel, kterým by se mohl vytratit. On ale ani neutíká, je si jistý svou beztrestností. Jak je takové pijavici vlastní, musíte ji z těla odstranit, sama se nepustí. A on se drží stejně tak. Dokud ji neodrthneme, bude sát a myslet si, že se jí nic nestane.Nebojí se Vás když parazituje, ba naopak drze nasává. To je Vondra, jak ho vidím já, sorry Sašo. Jdi od toho a radši zmiz.

Saša má dnes ve vládě největší koryto. V něm může vykoupat celou justici a ještě mu zbyde. Proto je docela jasné, že tohoto člověka nikdy za nic nezavřou, a on bude dál v tunelování tak kreativní, jako doposud. Bohužel jde taky o morální bezúhonnost orgánů činých v trestním řízení, a tady, ačkoli mluvíme o celé struktuře rozhoduje vždy jen několik lidí. Jsou dobří a špatní policisté, je dobrý a špatný politik, bohužel ale ti dobří jsou mnohdy vyštípáni těmi, kteří se k takovému jednání neštítí snížit. Nechci se zastávat pana Bárty, ale asi právě on je příkladem, jak se tato praxe v reálu uplatňuje.

Jak řekl kdysi dávno pan Baťa, je to problém morální, spíše než ekonomický. To platí všeobecně, protože být dobrý člověk je považováno za slabinu, ne za něco úctyhodného.  To je problém, který trápí morálně pokleslou společnost, ženoucí sebe samu do záhuby. Pokud bude existovat chtíč, bude i korupce a dokud bude korupce, nebude fungovat spravedlnost. Každý soud zvláště bohatých lidí, je sporný protože tak jak příležitost dělá zloděje, tak vytváří i korupci.

Je to tedy hlavně o sebepojetí sebe sama jako člověka, pro kterého je čest a hrdost víc než peníze. A to je ve společnosti, která o penězích pořád mluví, velmi obtížné. Nesmíme na nich tolik lpět a obětovat jim svoje životy. Když to dokážeme, i s málem budeme šťastní a budeme prosperovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | úterý 23.8.2011 13:36 | karma článku: 24,00 | přečteno: 1648x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter