Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

m. l.

8. 1. 2010 11:54
To jejich slazení úplně všeho

je šílený. Ve všem cukr, v chlebu, v uzeninách, kdo ví jestli ne i v té soli...

0 0
možnosti

kongolese

8. 1. 2010 11:32
CZ vs. US

Narodil jsem se v CZ, zil 18 let v US a ted zase uz 2 roky zpet v CZ. Kdyz jsem jezdil z US do CZ na dovolenou, tak mi CZ pripadalo hodne veci tady stejne absurdnich jako autorce pri cestach po US. Jako napr. kdyz mi v "lepsi" restauraci u vaclavaku prinesli teplou colu a na pozadani do ni vhodili trochu mrnavyho ledu (hnus!). Jeste ted s oblibou pozoruju to "uprimne" ceske chovani, jako kdyz napr. na budejarne ridic autobusu prudce zastavi a zacne vyrvavat na nebohou cestujici ze prece stoji za pred zlutou carou a on nevidi. Hodne Cechu jsou burani a vetsina naroda ma tzv. "small dick complex". Ale jinak je tu hezky, pivo mi chutna, zensky jsou tu fajn, tak spoustu veci neresim. V US mi samozrejme taky vadila spousta veci, ale obecne si myslim ze Cesi maj sami se sebou daleko vetsi problem nez Americani.

0 0
možnosti

fildicka

31. 7. 2009 10:13
Me Amerika nechybi

Nelibi se mi tam ty strasny kycovy rozdily. Fotky z NY me trebe neoslovily vubec, co je uzasnyho na tom chodit v davu mezi mrakodrapy? Navic bych shnila strachy, ze spadou... Co spis je fajn a verim, ze jsou tam lidi k sobe ochotni ALE... to jejich navazovani reci s kdekym je takovy jejich bonnmot, je to navic dost povrchni, takze kecaji s vami, ale maji takovej zvlastni odstup, a to jejich tlemeni se a "be happy".NE!!!! V tom jsou mi prave milejsi Cesi. Jsou uprimni a chovaji jak citi. Samozrejme je to o lidech, delala jsem v jazykovce s Anglicany, Nemci, Americany, takze VIM MOC DOBRE. Mela jsem mezi nimi dobrych par pratel, ale tez viudela, ze prave za tim jejich "nezavaznym tlachanim" je kus neuprimnosti. Proste, z Ameriky se nepos****

0 0
možnosti

purplepickle

27. 1. 2009 7:45
zivot v USA...

...ja jako jinde jen ve vetsim. Ziju tady vice nez 20 let and ze zacatku jsem taky mela problemy s chuti jidel, nevedela jsem co a jak. Ale kdyz tu zijes , zjistis ze zivot je tady normalni. Mame jen vseho vic. Vice obchodu, restauraci,vice zbozi a tak si muzes vic vybirat.

Lidi jsou tady prijemnejsi nez v Cesku anebo Polsku-sorry, neserou se vam do vseho, nezavidi vam nove auto a jsou vzdy ochotni pomoct .Muj soused mi pujcil auto kdyz me bylo v oprave, druha sousedka ma klice od domu a vencila mi psa a obcas mi i vyluxovala a nechala doma kolac.

Verejnou pradelnu jsem v minulosti pouzivala a nemela jsem problemy.V obchodech je takova spousta druhu, takze musis nekolik vyskouset a najit co ti chutna. A co se tyce obleceni, normalni vetsina obyvatel si netrpi na to aby byli porad vysnoreni. Dziny a tricko, sandaly jsou bezne. Tady na Floride v lete kratasy tilko,bikiny top, lehke saty.

0 0
možnosti

purplepickle

27. 1. 2009 7:52
Re: zivot v USA...

Do klubu se oblecou a taky se oblikaj dobre do lepsi restaurace. Musim ale priznat ze po tech letech tady bych uz v cesku zit nechtela. Jsem tady stastnejsi a volnejsi.

Jsou tady lide odevsud a tak tady vidis rozdily i v zivotnim standartu, obleceni a jidla, coz se mi taky libi.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

26. 1. 2009 14:26
pokracovani

Dokonce ani to ze je obchod na Manhatanu nebo v Queens nemusi nutne znamenat ktery je levnejsi. Na Herald square v NYC je napr Jacks World (dollarstore) kde je i jidlo a tam pokud prijdete kdyz jeste neco maji je za dolar i min plno polozek ktere stoji nekde na okraji NYC i dvakrat tolik a od horsich znacek... syry, uzeniny, pecivo, mrazene...chyba je taky myslet si ze v usmudlyne samosce bude levneji nez ve velkem supermarketu... ale to je uz i u nas bezne... to plati i o luzkovinach , textilu.... kdyz je SALE v Kmartu, searsu, walmartu... je zde i kvalitni zbozi za ceny nizsi nez u nas a pritom vysoke kvality (u nas znacky jako svina jsou tam spotrebka)... pravda je ze tam chybi "stred" ... lidi tam jsou bud na velkou ranu (maj velky auta, lednice...) nebo "socky" ktery si koupi vsechno baleny a doma nemaj ani poradny nadobi....

0 0
možnosti

Wendolene

26. 1. 2009 15:21
Re: pokracovani

Ted jste uhodil hrebicek na hlavicku. Chybi zlaty stred. Vse je ode zdi ke zdi.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

26. 1. 2009 14:25
usa...

jezdim do usa tak dvakrat rocne vzdy tak na mesic uz od roku 2000. Postupne jsem byl v NYC, ruznych statech jihu a stredu USA a nyni jezdim na Floridu.... a mam zhruba tyto zkusenosti - do restauraci moc nechodim ani tady ani v usa a je fakt , ze hambace u mekace jsou nekdy ponekud odlisne od tech na reklame ale co muzete ocekavat od double cheese ci mccchicken za 1dollar... v samoobsluhach je jidlo pomerne levne ale je treba kupovat velka baleni a jeste navic znat znacky, protoze nektere levne chleby, parky a konzervy jsou skutecne silene... v americe vubec plati to co my moc nechapeme (ale soucasna krize nas to nauci) ze veci nemaji hodnotu zavislou na kvalite ale na poptavce.... ceny cehokoli mohou byt neomezene vysoke ci nizke v zavislosti na tom jestli je potrebujete ci ne. Pokud date najevo ze neco potrebujete je to jako na potvoru najednou drahe. Ja jakozto skrblik jsem skoro pokazde koupil nakonec neco jineho nez jsem chtel protoze se to nedalo nekoupit :)

0 0
možnosti

ignorantka

24. 1. 2009 21:25
Zahady chovani Zuzany Cekalove v USA.

by se mel clanek spravne jmenovat!Rv

proc jste si neudelala vyzkum na internetu, nez jste vyrazila do USA? proc jste si nenatukala do pocitace 'NYC restaurants', naskocily by vam desetitisice odkazu, vcetne podrobnych menu, cen a hodnoceni od zakazniku. o Denveru to plati podobne. proc si myslite, ze za $70 dolaru se da poridit vecere pro tri lidi restauraci v NYC? v jednom z nejdrazzsich mist na svete!!!??? co to je za hloupost! proc jste si nevyhledala '(interenet) coffee shops', jsou na kazdem rohu. velka mesta maji wi-fi zony na universitach i na verejnych prostranstvich.

0 0
možnosti

ignorantka

24. 1. 2009 21:26
Re: Zahady chovani Zuzany Cekalove v USA.

 proc jste si nezasla do samoobsluhy, vestsinou maji i bio oddeleni. pokud jste fajnova, proc jste si nezasla do Whole Foods, kde si muzete koupit prvotridni kvalitu bio potraviny i hotova jidla? jak NYC, tak v Denveru jsou jich prehrsle. maji vynikajici chleba a nekolik druhu, nejlvnejsi je za $1, nejdrazzsi za $7.proc jste si nevyhledala 'street food v nyc', pokud jste na omezenem rozpoctu? i na ulici se da v NYC najit gurmanske jidlo! NYC je tim prosluly. proc vubec vzdelana zena vaseho postaveni chodi na kavu do McDonald's???!!! vy opravdu neumite udelat rozumne rozhodnuti? do Aplebee's chodi chudi oslavovat. pozvat nekoho do Aplebee's na veceri je urazka.

0 0
možnosti

Juvat

24. 1. 2009 17:34
Fajn článek,

moje zkušenosti jsou podobný, nějakou dobu jsem ve Státech pobýval.

Jídlo? Většina Amíků vážně jí junk food, samý chemíkálie, vaří minimálně, hlavně vaří na vánoce a díkůvzdání. Postele? Jo, to maj Amíci doma, stejný postele jako v Itálii či Francii, pohodlnější je peřina, než se mordovat s třema vrstavama prostěradel a dek. Jo a ty matrace taky nic moc v bežným hotelu. Kultura stolovani? Máte na myslí to jejich dlabání vidličkou? Většina jich neumí používat správně příbor. Odpad? Z jejich odpadu by se uživil celý rozvojový svět. Led chroustají od malička, bez něho nedokážou vypít nic. Káva? Hnědá břečka podobná kávě. Cukru jste asi používala víc, protože maj třtinovej cukr, kterej ma jiný molekuly, a tak jakoby sladí méně. Oblečení? Děs a hrůza. Samý rifle, teplákovky, botasky, vytahaný trička nebo ujetý modely etnik, kde ženský maj těsný oblečky, zatímco chlapi maj o deset čísel větší hadry. Docela mi chyběla nějaka štabajzna v šatech. Ochota? Neskutečná.

0 0
možnosti

purplepickle

27. 1. 2009 9:22
Re: Fajn článek,

Mozna kdybys travil cas v jinem hotelu nez motel 6 tak bys zjistil ze maji perove deky a polstare a matrace pohodlne.Led v drinku mit nemusis, jen si to spravne objednej Dobre kafe dostanes v mistnim coffe shop a kdyz pujdes do normalni restaurace, pribory pouzivat umi. Co se tyce obleceni, mame radi pohodli, co je na to spatneho? Denni zivot neni modni prehlidka. Jestlize hodnotis lidi podle obleceni, tak bez doprdele.

0 0
možnosti

Wendolene

22. 1. 2009 16:52
Autorka proste vyjadruje svoje zkusenosti

a dost diskutujicich ji hned odsuzuje. Kdyby jela do Chorvatska s pastikou, tak se na ni take budu divat jako na socku, jenze tohle neni ten pripad, zila jsem uz v hodne statech USA a  vetsinou jsou jeji dojmy pravdive. Kava v USA je opravdu kapitola sama pro sebe, vetsina podniku prodava kombinaci Robusty a Arabiky. Bud tady diskutujici ze sebe delaji bohace, kteri zasadne zustavaji ve Waldorf-Astoria a nebo ji urazeji....

0 0
možnosti

zcek

22. 1. 2009 22:01
Re: Autorka proste vyjadruje svoje zkusenosti

No tak samozřejmě, že jste pro každého socka, hlupák a neschopa a každý je na tom líp než vy, jste v CZ, to nevíte???;-D;-D Autorka

0 0
možnosti

jiri.fiala

22. 1. 2009 11:06
rychlost letounu

jestli letel jumbem 1100 km/h, tak prekrocil rychlost zvuku a je div, ze se ten staricky kram nerozpadl ;-D

0 0
možnosti

iruka

22. 1. 2009 11:45
Re: rychlost letounu

Jaká je podle vás rychlost zvuku? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4173x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.