Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žaneta

31. 12. 2008 10:28
Paní dokonalá,

divím se,že se ještě můžete na té vaší dědině mezi lidmi objevit .Myslím si,že ty půtky,o nichž píšete,vyvolávají hlavně pražské naplaveniny,což je váš případ a které tím,že se usídlí v Praze,tak začnou pohrdat ostatními.Měli bychom vám vlastně závidět,nemusíte nakupovat na vietnamských tržnicích,vypadáte o 10 let mladší,než vaši spolužáci,ale je mi vás vlastně líto.Jela jste po dálnici,která vede odnikud nikam,možná proto byla poloprázdná.Jinak já znám v Ostravě trasy,po kterých je problém,hlavně ve špičce,projet a jsou neustále ucpané.

stně závidět,nemusíte nakupovat na vietnamských tržnicích,vypadáte o 10 let mladší,než vaši spolužáci,ale je mi vás vlastně líto.Jela jste po dálnici,která vede odnikud nikam,možná proto byla poloprázdná.Jinak já znám v Ostravě trasy,po kterých je problém,hlavně ve špičce,projet a jsou neustále ucpané.

0 0
možnosti

Žaneta

31. 12. 2008 10:29
Re: Paní dokonalá,

Také vidím,jak začínají krachovat vietnamské tržnice,takže se nám nesnažte podsouvat,že celá severní Morava chodí oblečená v hadrech od Vietnamců (a tento výrok je fakt hodný namyšleného křupana:

“ Jak říká můj muž, když občas jedeme linkovým autobusem z Karviné domů, je na nás vidět i bez kroje, že jsme odjinud.” ).

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

31. 12. 2008 9:28
pro paní Zuzanu Čekalovou

když jsme tady včera diskutovali, netušil jsem, že se skrýváte za přezdívkou "zcek"

Po přečtení vašeho blogu jsem nabyl dojmu, že když pocházíte z této oblasti, tak chápete, jaké zde jsou problémy a že obyvatelé těžko sami se svou současnou situací mohou dělat. Ale v diskuzi jste se vyprofilovala jako naprosto typický, bezohledný pravičák, myslící jen na svoje dobré bydlo. Škoda, dost jste mne tím zklamala.

Vy si skutečně myslíte, že se všichni můžeme přestěhovat do Prahy a tam se živit jako burzovní makléři? Všude žijí lidé a ti ke svému životu potřebují pokrytí základních životní potřeb a nějaký ten nadstandard, jako je třeba auto či tuzemská dovolená. A nic z toho nám současný politický režim neumožňuje. Ten přeje jen 10% bezcharakterních individuí, které se neštítí ničeho, ani zbohatnutí na důchodcích a dětech v inkubátorech. 

0 0
možnosti

zcek

31. 12. 2008 9:34
Re: pro paní Zuzanu Čekalovou

Já vám úplně rozumím a plně s vámi souhlasím a přeju vám, abyste byl někdy šťastnější:-)

0 0
možnosti

jirkan01

30. 12. 2008 12:19
Severní Morava

měla obrovský potenciál, během posledních dvou-tří let se tam měli lidé výrazně líp než ve zbytku republiky. Ale potom, co si zvolili do vedení kraje komunistickou koalici, začalo propouštění a firmy krachují. Zajímavé je, že přesto se půlka Ostravy hodila pře Vánocemi marod a šla prodávat kapry a stromečky. No aspoň si ty skutečně fungující podnikatelé budou moct vybírat a ne jako doteď brát každého, kdo má aspoň jednu ruku a je ochotný obden vystřízlivět a pracovat.

0 0
možnosti

Žaneta

30. 12. 2008 14:43
Re: Severní Morava

Nechcete, doufám, tvrdit, že to, že firmy krachují a propouštějí, je vinou komunistické koalice;-D. A odkud máte ty informace, že před vánocemi se půlka Ostravy hodila marod, máte k tomu nějaké podklady?Neznám nikoho ze své rodiny, známých ani z práce,kdo by se hodil marod kvůli tomu, aby prodával kapry a stromečky.Dokonce neznám nikoho,kdo by se vůbec hodil marod,naopak znám dost těch (a to i ze své nejbližší rodiny),kdo naopak o vánocích i o svátcích pracoval.Tak tu neblijte takové výmysly.

0 0
možnosti

X236K

30. 12. 2008 9:42
hmm

Docet jsem to nekam k polovine k tem povzdechum v hospode... takovou snusku nesmyslu jsem uz dlouho necetl, obzvlaste me pobavily reci o provozu na Morave. Pani autorka patrne za volantem mnoho casu v pracovni dny netravi, jinak by ty nesmysly o prazdnych cestach a klesajici intenzite dopravy ze sebe mohla vypustit jen stezi.

Nezamestnanost... ohrana pisnicka... kdo chce, praci si najde, pokud ne, at se ozve... okamzite ho zamestname. Je samozrejme, ze kdyz na pohovor prijde cerstvy vysokoskolak, ktery nic neumi (bezny produkt ceske VS) a rekne si o 50.000 nastupky, tak z toho nic neni... a ze takovych vylupku je!

No a ty zblebty o cenach jsem uz nepochopil vubec... stezuje si autorka nebo je rada? Nechapu.

0 0
možnosti

zcek

30. 12. 2008 9:46
Re: hmm

Dobře, dám příklad - když např. paní ve zprávách řekne, že při nehodě zahynuli tři lidé a dva byli zranění - je ráda, nebo není ráda???

0 0
možnosti

bazaly picho

30. 12. 2008 9:10
Ostravsko

Jako pražská napavenina můžu taky srovnávat, jak se žíje v mém rodném hnízdě, navíc mám rodinu po celé ČR, takže srovnávat můžu více krajů.

V samotné Ostravě nouze o práci není a to ani pro starší lidi. Otázka mzdy a možností je samozřejmě diskutabilní, ale je to věc hledání a taky vlastních schopností a odvahy. Matka se naučila základy práce na PC v 55ti letech a dnes si může opravdu i vybrat, kde a za kolik bude pracovat. Stačí k tomu její dávná maturita (nechápu, proč někdo bazíruje na tom kusu bezceného papíru) a odvaha nebát se. Vše kolem Ostravy je na tom nepoměrně hůř, ale je to taky jinde. V Karviné, stejně jako v Poličce, nebo Jeseníku. Kamarád, který žije již druhou generaci kousek od Karviné je klasický případ člověka, který je diskriminován od svého narození. Cikán s minimálním vzděláním a navíc v tomto regionu. Přesto si nežije špatně. Pracuje na sebe. Naučil se zedničit, dělat vodu, plyn, elektriku a je o něj zájem...

0 0
možnosti

zo

30. 12. 2008 9:11
Re: Ostravsko

:-)R^

0 0
možnosti

zo

30. 12. 2008 8:50
pro sandorfa

Hezky to píšeš.Ale trochu vedle jak ta jedle.Ostravsko bylo silně dotovaným krajem.Milardy šly na těžbu uhlí, na výrobu miionů tun zbytečně vyrobené oceli.A lidé si zvykli na dost velké prachy.A nejednou prachy nejsou.S tímhle si neporadí ani velkohubej paroubek nebo kdokoliv jinej.Je to o vzdělání, a chtít změnit svůj život.Drtivá většina lidí tady měla pouze základní vzdělaní a velký peníze na svou dobu.Nemůžete např.sem cpát špičkové technologie, VÚ když nemáte lidi.Ale řekl bych že se to pomalu mění.Ti staří vymírají a mladým nezbývá nic jiného než se učit a učit a zkusit i něco jiného než chodit na sociálku pro peníze.Mám dvě dcery které studují.Obě dvě jsou schopny si při studiu přivydělat.Starší si vydělá tak kolem 120 000 ročně mladší kolem 100 000.Samozřejmě ve svém oboru.Je mi jedno jestli mi to někdo věří nebo ne.Ale je to hodně o tom chtít.A to slovo chtít, lidem na karvinsku chybí.Neříkám že všem, ale drtivé většině.

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

30. 12. 2008 8:58
Re: pro sandorfa

a já už jsem napsal, že to "naše ostravsko" je pro mně vzdálené 100 km. Jsou totiž oblasti, kde je oproti Ostavě daleko hůře. A ve stejném kraji. Mimochodem v Ostravě jsem dva roky také pracoval ( v letech 2001-3) a to za nástupní plat 8000 hrubého, v čehož jsem dal 2,500 Kč za bydlení v podnájmu a za dojíždění 1x týdně za rodinou.

A přesto  to pro mě bylo "terno".

0 0
možnosti

cekon

30. 12. 2008 8:47
pro Matyas Sandorf

Nějaký návrh? Nebo jen žvásty o ODS? Ten Váš svět se scvrkl jen na nenávist k jedné politické straně. Mimochodem jistě si vzpomenete na krásnou větu: Kdo z Vás to má? Nebo 11mld pohledávek za 1 Kč pro ČSOB... Žijete v iluzi, že příchod jiných darmožráčů vše vyřeší... měli na to 8 let a....houno

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

30. 12. 2008 8:50
Re: pro Matyas Sandorf

plete se pojmy a průjmy. Celá doba od r. 1989 je pro okrajové oblasti, přičemž dnes to jsou všechny oblasti vzdálené více než 50 km od Prahy, je jedno velké neštěstí.

Až dokážeteč zajistit všem občanům alespoň takovou životní úroveň a sociální jistoty, jaká byla před rokem 89, tak si můžete vyskakovat. Do té doby držte hubu!

0 0
možnosti

zo

30. 12. 2008 8:39
jen tak

Asi máte pravdu s tou dálnicí.Ale ono jet po cestě která končí v Bravanticích a dál je nic je celkem na houby.A pak obrovským konkurentem je podle mého tolik pomlouvané Pendolíno.Osobně jedu do Prahy raději pendolínem než autem.Autem to v žádném případě za 3 hodiny nedám.A navíc dojedu hezky do centra a pak metrem.Zajděte si ráno na nádraží OV Svinov, když odjíždějí ranní Pendolína.Mnohdy musíte lístek kupovat několik dnů předem.Řekl bych že tento vlak bude obrovskou konkurencí pro dálnici.Snad to bude rychlejší až se propojí celý úsek Bravantice Hranice.Pak se možná najdou dobrodruzi kteří to dají třeba za 3 hodiny.A s těmi lidmi z karvinska máte pravdu na 100%.Je to stejné jako z lidmi z Beskyd.Poslouchat jejich nářky jak je to těžké všechno, a co mají dělat je už mnohdy děsivé.Změny jsou ale malé a dějí se pomalu.Osobně jsem se za prací stěhoval asi 4x.A nečinilo mi to vůbec žádné potíže.že by lenost lidí z karvinska?Nevím.

0 0
možnosti

zcek

30. 12. 2008 8:50
Re: jen tak

Z Bravantic vede pouze 40km úsek k další dálnici! Když jedu do Ostravy pracovně a vezu v autě hromadu krámů, tak je to jasně nejlepší volba! Přijedu na Svinov a k fakultní nemocnici to mám kousek. Pendolino je určitě super, taky s ním jezdím, když nic nevezu, jenže ČD se snaží lidi z něho vyštípat, např. zvláštní sazbou za páteční spoje a podobně. Takže než jet vlakem sice 3 hodiny, ale na osobu za 7 kil, to je lepší jet vlakem.

0 0
možnosti

klukjakpuk

30. 12. 2008 8:28
Nevím

Osmnáct let jsem žil (a narodil jsem se) na té nejjižnější Moravě. Pak mě láska zavála na sever. Jsem tu již dvanáct let a nechtěl bych hodnotit, jestli jsou tu lidí jiní nebo lepší než jinde. Služebně ale každý týden brouzdám po republice a tak se mi nabízí srovnání. Zkuste poznat poměry (například) v jižních, severních Čechách, na vysočině.... Jste opravdu hodně subjektivní. Zdravím Vás.

PS: Moje rodina je roztroušena po celé republice, mám snad možnost srovnání....

0 0
možnosti

zcek

30. 12. 2008 8:30
Re: Nevím

Máte jistě pravdu. Už mi psali známí - "u nás na Kladně je to stejný, tady ve Strakonicích je to stejný, tady v Trutnově je to ještě horší". Taky jezdím služebně po celé republice, ale po špitálech;-D, tam moc není repre vzorek pro srovnání;-D

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

30. 12. 2008 8:27
článek doporučuji všem členům ODS

jako povinnou četbu na svých rautech a dýcháncích. Ne 30,- Kč poplatek u doktora, ale právě tato situace způsobila výledek 0:13 v posledních volbách. A situace se bude opakovat, jak jinak mají dát obyčejní voliči najevo svoji nespokojenost s vládní politikou.

A nemůžeme se všichni přestěhovat do Prahy a prodávat na Karlově mostě pivo v plechovce za 150,.

Ostravsko znám, ale dovoluji si upozornit, že jsou oblasti, které jsou na tom ještě hůře - na severu Moravy je to okres Jeseník a zejména okres Bruntál. Jak jsou na tom karviňáci špatně, tak mají v dojezdové vzdálenosti Ostravu, kde je jednak přece víc pracovních příležitostí a jednak se tam stáhly firmy typu ČSAD, VaK, ČEZ, Telecom .... ze všech niných koutů z celého kraje. Každá tato firma po sobě zanechala spoustu nezaměstnaných a nejsou to vždy jenom lempli a nemakačenkové. Jenom mají tu smůlu, že jsou diskriminováni místem svého bydliště. .

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

30. 12. 2008 8:29
Re: článek doporučuji všem členům ODS

Spojení veřejnými prostředky je časově nepřijatelné, pokud  vůbec  existuje, dojíždění vlastním autem příliš drahé  (50 a více km) a stěhovat za  prací se nedá, když např. byt  v Olomouci je dvojnásobně drahý, jak v  Bruntále.  Navíc,  je-li nemovitost zatížena hypotékou, je v podstatě neprodejná.

Prožil  jsem, nepočítám-li dětství, zhruba stejnou dobu v socialismu  a v  kapitalismu. Na jejich srovnání mi stačí pouhá dvě slova  - ZLATÍ KOMUNISTÉ, vše  čím nás strašili se bezezbytku naplnilo  - na prostý lid přišla jen bída, strach,  ponížení a zoufalství

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4173x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.