Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

sageorg

15. 4. 2008 17:27
Když.....

ke kuřatům,hluchým tygrům a poslednímu rysovi na Šumavě přidáme charity,nadace typu Paroubkových,věru je po charitativních náladách.Neprůhlednost,neochota ze slušnosti informovat dárce, jak bylo s penězi naloženo,mne nutí k odporu a alergii ne jakoukoliv kasičku.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 4. 2008 15:10
Štvou mě

Ťve mě i to, že např. po tsunami byly v novinách velké inzeráty s číslem účtů různých organizací, kam máte poslat peníze na pomoc. Mohlo by se očekávat, že třeba po půl roce, po roce se znovu oběví celostránkový inzerát , ve kterém ta či ona organizace uveřejní kolik od lidí vybrala a podrobně i to jak peníze profinancovala. Stačil by alespoň velký inzerát ne s údaji, ale s odkazem na internetovou stránku, kde by byly výdaje podrobně rozepsány a zdůvodněny. Jelikož jsem nic takového nezaregistroval, tak odmítám přispívat i na toto. Prostě jak píše autorka blogu -platím daně a ty přerozděluje stát.........tečka

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 4. 2008 15:05
Souhlasím

Naprosto souhlasím a jdu ještě dál... Nesouhlasím s DMS (dárcovské SMSky). A to ze stejného důvodu z jakého mohou být choulostivé pořady po 22:00 h, z jakého je zákaz prodeje cigaret a alkoholu osobám ml. 18-ti let atd. Ano, z důvodu, že dítě je snadno ovlivniotelné a když náhodou zahlédne v TV srdceryvný pořad o nějakém útulku pejsků nebo nevímčeho, tak má snadnou možnost peníze poslat a ani nemusí potvrzovat, kolik let mu je na rozdíl od např. při návštěvě určitých intern. stránek (nechci se hádat o účinnosti). Nechci aby děti měli možnost "darovat" peníze, které si nevydělali podobně jako nemohou tyto peníze cpát do hracích automatů. 

0 0
možnosti
AP

Alenka31

15. 4. 2008 14:58
Taky nepřispívám

Naprostý souhlas. U anonymích sbírek nikdy nevím, kdo se přiživuje na úkor těch co to potřebují. Pokud bych někdy chtěla přispět, tak pouze konkrétnímu člověku na konkrétní věc (např. asistent, slepcký pes apod.). Ale dávat peníze na něco co nevím, kde skončí, tak to sorry.

0 0
možnosti
JV

jka2005

15. 4. 2008 14:40
charita

Přispěl jsem Charitě a zapátral na co jsem to vlastně přispěl. Feťákovi na stříkačky a jehle. Drogu si už prý musí koupit za své.

0 0
možnosti
J

jenda9999

15. 4. 2008 14:28
A nahánějí na to studenty

Souhlas se vším.

Nejhorší je, že na ty dobročinné sbírky nahánějí studenty středních škol, kluk už byl tento školní rok asi potřetí. Dělá to zadarmo a zmeškanou látku pak dohánějí. Jestli se na tom někdo dobře živí (a já tomu pevně věřím), tak je to slušná sviňárna. (Y)

0 0
možnosti
A

agnostik1

15. 4. 2008 14:09
Souhlas,

karma!R^!

0 0
možnosti
PV

xwillow

15. 4. 2008 12:31
absolutně souhlasím

Sbírky na ulici, kde posílají děti a různá idividua, aby vybírali na vše možné i nemožné mi otvírají břitvu v kapse... Věřím, že v některých případech za tím stojí ušlechtilá myšlenka.... ALE! Je to už delší doba, kdy mě potkal na ulici pán s kasičkou, že vybírá už ani nevím na jakou věc, když jsem se s ním zapovídal, zjsitil jsem že pobírá za tuto "ušlechtilou činnost" mzdu, nikoliv symbolickou, ale nějakých 90 korun za hodinu a provize, koukl jsem se na jeden portál nabízející práci a tam se jen rojil jeden inzerát za druhým na tuhle činnost. Proto říkám, že na takovéto individua přispívat nebudu! Klidně koupím krmení pro psy a dovezu ho do útulku, časopis od bezdomovce, přispěju klinice na léčení rakoviny přímo na účet, nechám si po sobě pojmenovat zvíře v zoo a budu mu platit žrádlo. Ale přispívat zhuleným dredáčům, aby se měli fajn jejich šéfové a další zhulení dredáči se vrhali na kosatky, a říkali, jak je milují... to teda ne. Pokud je tak blbej stát, ať využije mé daně!

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

15. 4. 2008 12:22
Nic nedavam - tedy na ulici :-)

Nemohu si pomoct, ale neverim NIKOMU, kdo me na ulici oslovi s zadosti o prispevek, jsem zcela imunni proti tem tisickrat omilanym "prispejte na deti s leukemii".

A to co mi dojde domu do postovni schranky, to si nejdriv poradne progoogluju a kdyz OK, tak prispeju, to zas ano.

0 0
možnosti
PV

Vobo

15. 4. 2008 12:19
Moje rec.

Na lidi dlabu - to je fakt otazka statu, a ze stat rozhazuje za kraviny neni muj problem. Proste platim dane, zdravotni a flakacsky pojisteni, a tim to hasne.

Dobrovolne prispivam jen jednomu nejmenovanemu kocicimu utulku - materialni formou, stelivo, granule a tak. Mozna to bude taky tim, ze cim vic znam lidi, tim radsi mam zvirata.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4174x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.