Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

3. 3. 2009 0:36
Dneska všichni ze sebe dělají

diskriminované oběti. Nesmíte všemu věřit. Až se to obrátí, zase ti samí budou říkat, jak za toho hrozného kapitalismu trpěli.

0 0
možnosti
KM

kvetuska

2. 3. 2009 10:18
Škoda, že zde zmizela část diskuze

ze včerejška kolem půlnoci. Nevzpomínám si, že by byla nějak vyhrocená. Alespoň ne více jak obvykle. Probíralo se, co kdo dělal před revolucí. Položila jsem zde jednu zásadní otázku všem, kteří dnes tolik křičí jak jim bylo zle. A tak se vás znovu ptám, dámy a pánové: Když to bylo tak zlé, proč jste s tím něco neudělali??

0 0
možnosti
Z

zcek

2. 3. 2009 10:25
Re: Škoda, že zde zmizela část diskuze

Diskuse nikam nezmizela, to jste si asi spletla článek s článkem pana Koláře:) A odpověď na vaši otázku jen za mne - co byste vy dělala s tím, že se vám špatně žije v davu udavačů a lidí, kteří vás můžou dostat do lágru, když nemůžete nikam utéct a ani nevíte, kdo z těch okolo vás do toho lágru může dostat, ale jisté je, že je to možná skoro každý? Odpovím si sama - buď se můžete plazit pod drátama na hranicích, nebo dělat Havla v base. Byla jste v base?

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 3. 2009 6:58
Proč se to všechno dělalo

Pracovníci Ústavu pro českou literaturu Československé akademie věd a Památníku národního písemnictví, shromáždění na předvolební schůzi 16. května 1957, vyslovili svůj rozhořčený protest proti činu anglické vlády, která přes odpor milionu obránců míru z celého světa uskutečnila pokusný výbuch vodíkové pumy v Tichém oceánu. Tímto výbuchem se zvyšuje bezprostřední ohrožení účinky radioaktivity nejen v tichomořské oblasti, ale na celé zeměkouli. Podporujeme boj světového mírového hnutí za okamžitý zákaz všech pokusů s atomovými zbraněmi hromadného ničení a uvědomujeme si, že tento boj je v zájmu existence lidstva bez rozdílů národních, náboženských a politických. Iniciátoři atomového zbrojení dávají bezohledně v sázku nesmrtelné statky lidské kultury, k nimž patří i hodnoty vytvořené českým národem, hodnoty, které milujeme a na které jsme hrdi.

PRACOVNÍCI ÚSTAVU PRO ČESKOU LITERATURU, PRACOVNÍCI PAMÁTNÍKU NÁRODNÍHO PÍSEMNICTVÍ

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 3. 2009 7:40
Re: Proč se to všechno dělalo

A nedělalo se to třeba proto, kdyby úplnou náhodou nějakej magor dělal pokusy s jadernou elektrárnou, třeba v Černobylu? Vlastně to určitě né. Soudruzi se to snažili ututlat i v době, kdy radioaktivní spad zasáhl půlku planety. Asi si mysleli že se to nepozná:-)   Rezjire, ty gumo. To cvičení které jsme všichni každoročně podstupovali bylo na prd. Představa že by tě před radioaktivitou zachránily pytlíky od svačiny není ani tak naivní, jako spíš hloupá. A zpuchřelé prvorepublikové plynové masky, které si stejně nikdo nedokázal nasadit, byly rovněž k ničemu.

0 0
možnosti
MS

isamuel

1. 3. 2009 23:39
Chybi vam tam snad jen

dvakrat do roka branne cviceni - pochod v maskach a s pytliky na nohou a rukou (IPCHOJ), pote beseda s lidovymi milicionari a lampionovy pruvod na oslavu VRSR. Jinak to je kompletni socialisticka zabava vsech skolaku... a my z velkomesta obcas nejake to vitani soudruhu ze spratelenych zemi pri ceste z letiste (aby nebyly ulice tak prazdne) a sem tam statni pohreb...

0 0
možnosti
Z

zcek

1. 3. 2009 23:47
Re: Chybi vam tam snad jen

My jsme právě v těch pytlíkách nechodili!!! Je to neuvěřitelné, ale fakt ne! Sice jsme měli každý plynovou masku ve skladu CO (civilní obrany) a na pochodové cvičení se chodilo, ale ne v pytlíkách!!! Milicionáři k nám taky nechodili, spíš soudruzi z národních výborů. Je to blbé, že jsem fakt nikdy neviděla živého milicionáře!!!

0 0
možnosti
PK

dolch

1. 3. 2009 23:20
Nádhera

mě bylo v době revoluce o trochu víc, ale ne zase tak o moc. Nejdřív jsem ten článek vůbec nechtěl číst, přišel mi moc dlouhý, a taky co čekat o malé žabky. Ale nakonec jsem to přelouskal až do konce, napsala jste to skvěle, díky !

0 0
možnosti
AK

Alka.24

1. 3. 2009 23:20
Hezky

popsané. Jak na mne ta doba zase dýchla. Jenže tady zase nebude pro někoho ta potřebná analýza, ale zjednodušené vidění světa. Když si můj táta přečetl po roce 68 Černé barony, tak se válel smíchy. On u PTP sloužil a vzpomínal na dobu když tam byl. Hlavně na ty důstojníky, jak byli hloupí a v knížce dobře popsaní. Sloužil jinde a říkal, to bylo jako u nás. Jak jim  třeba psal referáty a oni ani nevěděli co  čtou. Jenže co tam lidi na druhou stranu zažívali, byla hrůza. A pak se taky dočtete, že u PTP se bylo za odměnu. Jenže komu není z hůry dáno v apatice nekoupí 

0 0
možnosti
RB

erben3

1. 3. 2009 23:13
.

Karma! Jen z toho Jendy je mi na blití... když si pomyslím, kolik podobných "Jendů" dneska na vysokých postech a v pozicích "úspěšných podnikatelů" je.

0 0
možnosti
Z

zcek

1. 3. 2009 23:21
Re: .

Hodně. Další takový bydlel ob plot od nás. Komanč a STBák, všichni se ho báli, on jediný v dědině měl doma telefon. Byl dlouho státním zástupcem v Ostravě. Nedávno měl mrtvici a je na vozíku. Na každou svini se vaří voda.

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

1. 3. 2009 23:02
máte ji ode mne

teda myslím karmu ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4173x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.