Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sid2007

20. 8. 2009 13:53
Recept? PROČ 78% rozvodů podávají ženy

Paní autorko, dobré, ikdyž ne vynikající nebo zcela originální. Navíc ve formě blízké polovině lidstva, žená: RECEPT ("musím zkusit tenhle, nevím co vařit"). Zásadní otázka v masivní rozvodovosti u nás a mnoha částech západní civilizace (s vyjímkou Středomoří) je následující a skutečně hodná zamyšlení, anylýzy a hledání cest nápravy, především s ohledem na zájem dětí, kterým se zákon a mnozí lidé pilně ohánějí, kdy rozvod vždy je, na dlouho a vlastně celoživotně, pro děti ZTRÁTA.

Tedy otázka: Když se (kromě muslimů, ortodoxních Židů, silně věřících křesťanů) tolik manželství rozpadá rozvodem, kdy u nás, Skandinávii, USA atd jsou to ze 75% do 80% manželky, ketré zvednou telefon, volají advokáta a podávají rozvod, znamená to, že 1) příroda, Bůh posledních 30-40 let dělá muže, polovinu lidstav, tak nekvalitní nebo 2) že své syny matky vychovaly tak špatně, že ty rozvádějící manželky (majíc "vážné důvody", ikdyž tam nevěra a násilí není) to ženou na rozvod? Odpověď je ne a ne.

0 0
možnosti

Zylbrsztajn

9. 1. 2008 14:19
Poslouchaj, Cejpková ...

Poslouchaj, Cejpková, vědí voni, že píšou hezký věci? Srdce V mi povokřívá dyš jich čtu!

0 0
možnosti

Míla Cejpková

9. 1. 2008 15:57
Re: Poslouchaj, Cejpková ...

Ále dou, vašnosti, celá se pejřím...

0 0
možnosti

Milan

20. 11. 2007 21:07
Nějaký nepovedený titulek.

Zní to, jako by autorka tvrdila, že receptem na šťastná manželství je 50 % rozvodovost.

Já ale myslím, že i 5 % rozvodovost by byla neúměrně velká. A padesátiprocentní - to je přímo šílenství. V takové situaci vážně nemá smysl se ženit, jenom si tím lidé přidělávají budoucí starosti a připravují utrpení svým budoucím dětem.

0 0
možnosti

Míla Cejpková

20. 11. 2007 23:09
Re: Nějaký nepovedený titulek.

Dejte si na začátek "máme" a po pomlčce "z tohoto důvodu uvádíme"

- a nežeňte se

PS: Kdybyste se přece jen do toho nerozvážného kroku pustil, poskytnu Vám ochotně soukromou disputaci;-)

0 0
možnosti

Jitka

20. 11. 2007 12:09
Mňam!

Výborný receptík!

Jen trochu složitý a vyžaduje příliš mnoho ingrediencí.

Teď jsou víc v módě polotovary...

0 0
možnosti
MC

Míla Cejpková

20. 11. 2007 22:55
Re: Mňam!

vynikající inspirace pro obchodníky -díra na trhu, kterou by bylo možno využít a ještě prospět společnosti:-):-)

0 0
možnosti

Jarda

20. 11. 2007 10:55
Rozvodovost je mnohem vyšší.

Jen každé třetí manželství vydrží, 1/3 se rozvedou: 67 %. Pramen: http://www.euroskop.cz/20133830/clanek-zpravodajstvi/manzelstvi-vydrzi-v-cr-tretine-paru-temer-nejmene-v-eu/

Statistická pravděpodonost rozpadu manželství se všemi průvodními jevy je tak vysoká, že je div, že ještě někdo do manželství vstupuje.

Žádný řidič by nesedl za volant, měl-li by 67 % jistotu, že nebourá.

3/4 návrhů na rozvod podávají ženy. Po rozvodu je v 92 % případů dítě svěřeno do péče matky.

To, že otec se nemůže s dětmi stýkat a matka štve děti proti němu a státní orgány mu neposkytnou žádnou pomoc a ochranu se stalo již notoricky známým.  Je tedy div, že se ještě najdou muži, ochotni vstoupit do manželství i za tohoto extrémního rizika.

0 0
možnosti

Alcator

28. 11. 2007 12:04
Re: Rozvodovost je mnohem vyšší.

Rozplétáš to od prostředka. Stejně jako u potratů je potřeba si namalovat graf (orientovaný), odkud co kam vede, když je na konci rozvod. On totiž na rozvod není zaděláno AŽ svatbou; ve většině případů je na něj zaděláno UŽ před svatbou. Ve stylu "když je mi nevěrný před svatbou, jak mohu očekávat, že mi bude věrný po svatbě? když před svatbou považuje za frajerství prochlastat první výplatu, co asi udělá v manželství? když mi dal facku před svatbou, jak dlouho po svatbě to bude kopanec?" (a analogicky: "Když jsem alergický na její hihotavý sních před svatbou, co asi tak čekám budu dělat 2 roky po svatbě? Když nesnáším její hodinové telefonáty s kamarádkami teď, proč si ji hodlám brát? Když podle mě neumí uvařit žádné z mých oblíbených jídel, proč si ji brát???")

Prostě - chybí nám (většinově) odvaha říct "Hele, tohle nemůže fungovat, sbohem"; ze setrvačnosti spolu jsme 3 roky a pak se vezmeme a ono to nefunguje...

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

20. 11. 2007 10:43
Tleskám

Moc hezký recept. Bohužel pouhé smíchání ingrediencí (jak už to ve vaření bývá) nestačí. Tento recept našich babiček skoro nikdo (k naší smůle) neumí.R^

0 0
možnosti

Gott Karel

20. 11. 2007 9:46
Nejčastější důvod rozvodu

NESOULAD POVAH, NÁZORŮ A ZÁJMŮ

Ono by stačilo se před svatbou nad tímhle trochu zamyslet a počet rozvodů by byl o dost menší...

0 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 8,08
  • Průměrná čtenost 1407x
Teplomilný tvor se sklonem k ironii, snahou o laskavě-úsměvný nadhled a nechutí komentovat politiku.

Ťukněte na "Seznam rubrik" a vyberte si podle nálady - od naštvaných glos ohledně společnosti, přes cestovatelské postřehy, po fotoblogy a úsměvné :-)