Státnická smlouva socialistického strýčka

Předseda českých socialistů, který se v posledních týdnech představil na billboardech jako bojovník proti všemu možnému, dokázal opět ohromit veřejnost svými státnickými kvalitami.

Paroubek bojuje za všechny občany EU. Obzvlášť za Dány.

Paroubkova vynikající flexibilita je všeobecně známa – už několikrát názorně ukázal, že vždycky zásadově bojuje za veřejný zájem, i kdyby se zrovna měl tento veřejný zájem podle potřeby dvakrát denně změnit (ostatně o této zásadovosti jsem tu už psal). Nedávno též vyšlo najevo, že mezi Paroubkovy šťastné voliče patří nejen Češi, ale také Dánové.

Nyní nám ale ukázal, že je schopen vést svůj boj opravdu originálními způsoby – nejenže podle potřeby mění veřejný zájem, za který zrovna bojuje, ale teď už zvládá dokonce bojovat za dva protichůdné veřejné zájmy zároveň. Paroubek totiž chtěl před volbami ukázat občanům, jaký je hodný strýček, který ze státního rozpočtu zaplatí kdeco. Když se ale ve sněmobně objevily obstrukce a schválení těchto návrhů nebylo jisté, přišel pan předseda pohotově s návrhem smlouvy, která by měla zavázat ostatní strany k tomu, že nebudou stát zadlužovat.

Návrh je to opravdu geniální a především vpravdě státnický. Posuďte sami: Uspěje-li ČSSD s navyšováním výdajů ze státního rozpočtu, zaslouží si hlasy voličů, protože jim zajistila přísun peněz ze státní kasy. Pokud ale socialistický návrh neprojde, znamená to, že další strany se zachovaly přesně podle navržené smlouvy, a díky ní se zabránilo zbytečnému zadlužování státu. Čili ať to dopadne tak či tak, ČSSD si může připsat vítězství. A předseda Paroubek opět uspěje v boji za veřejný zájem.

No není to radost, mít tak schopné politiky?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Matěj Čadil | úterý 16.2.2010 23:00 | karma článku: 29,93 | přečteno: 1420x
  • Další články autora

Matěj Čadil

Sto let od poslední korunovace

30.12.2016 v 15:00 | Karma: 29,81

Matěj Čadil

70 let vlády

13.10.2016 v 16:00 | Karma: 25,53

Matěj Čadil

Památka posledního českého krále

21.10.2015 v 15:45 | Karma: 30,60