Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

16. 5. 2010 23:14
Tady je vidět, jak se statistoka dá zneužít

Levice se snaží mladou generaci oslovit, zatímco pravice se ji snaží zmanipulovat.

Zveřejněným tzv. výsledkům se nedá věřit. Člověk v tísni si do nich mohl napsat co chtěl, podle cíle, který celou akcí sledoval. Tím cílem bylo poškodit levici, tak jako obvykle.

Skupiny pravice-levice jsou falešné. Např. Zeman nyní kope za pravici. Suverenita nikdy levicová nebyla. DSSS podle výsledků vypadá jako úplně zvláštní případ.

Nacismus patří k pravici. Hlásá totiž nerovnost, boj, vítězství silných a záhubu slabých, vůdcovský princip. Tím se neliší od "demokratické" pravice.

0 0
možnosti

Kruton

16. 5. 2010 23:21
Re: Tady je vidět, jak se statistoka dá zneužít

Fašismus patří k levici, protože opovrhuje svobodou a individualismem stejně jako komunisti či socialisti. "vynálezce" fašismu Musolini byl zapáleným marxistou než tuto nauku modifikoval a nazval fašismem. A co se týče vůdcovského principu, tak ten byl ve formě vedoucí úlohy strany i v ústavě. Ne nadarmo jsou dělnické strany fašistické.

0 0
možnosti

Zádušvní Jyrka

16. 5. 2010 22:08
Jako vystudovaný statistik Vám dávám velikou karmu

(škoda, že se celková karma nepočítá váženým aritmetickým průměrem;-)).

A to ne za prezentované výsledky (pro mé hodnocení irelevantní), ale pro profesionální přístup.R^R^R^

0 0
možnosti

ladhela

16. 5. 2010 22:39
Re: Jako vystudovaný statistik Vám dávám velikou karmu

já také ,dávám karmu článek je velice  odborně zdařilý R^R^R^

0 0
možnosti

Kru.El

16. 5. 2010 21:17
Studentské volby

Průzkumy věřejného mínění nezvěřejňují kompletní výsledky právě proto, že statisticky nemají vypovídající hodnotu. To platí i pro studentské volby a u vyloženě malých stran tak žádné trendy sledovat nelze.

Oproti průzkumům navíc nebyly školy vybírany tak, aby odpovídaly rozvrstvení studentů v ČR (typ studia, kraje atp.). Není tedy pravda, že se jedná o všeobecný názor studentů v ČR.

DSSS nezakládá svůj program na příslušnosti k levici ani pravici, takže nemá smysl ji někam přišívat. Stejně se to dělá jenom proto, aby se účelově dokázala špatnost levice/pravice.

0 0
možnosti

Matěj Čadil

16. 5. 2010 22:07
Re: Studentské volby

Je třeba rozlišovat statistickou chybu a výběrovou chybu. Průzkumy preferencí se snaží být reprezentativní vůči populaci, takže by tam v ideálním případě neměla být výběrová chyba. Zato statistická chyba tam je, a její velikost je závislá na počtu respondentů (obvykle okolo 1000).

Zato studentské volby vůbec nemají být reprezentativní vůči celé populaci ČR, zato jsou docela dobře reprezentativní vzhledem k dané skupině (i když se nám ČSSD snaží namluvit opak). Poměr typů škol byl upraven vážením dat a výsledky za jednotlivé kraje jsou k dispozici i samostatně, čili je můžeme porovnat. A důležité je, že čistě statistická chyba je u studentských voleb mnohem menší než u běžných průzkumů, protože se jich účastnilo přes 20 000 lidí.

0 0
možnosti

Miminobijec

16. 5. 2010 21:11
Pravice a levice

Je to opět český omyl (v západním světě je to naopak), že politika je souvislá přímka, v níž napravo je čisté dobro a nalevo čisté zlo, spojené s představou, že celá naše existence se dá zredukovat na ekonomické otázky-patrně to souvisí s absencí víry..kde končí Bůh, začínají peníze:-). Ale politika je kruh, kde se ultrapravice a ultrapravice překrývají a rozeznají se jen podle motivace- levice znárodňuje pod záminkou sociální spravedlnosti a pravice pod stejně lichou záminkou ochrany národa a rasy. Podle Vaší logiky jsou anarchisté čistí pravičáci, neb prosazují naprostou individuální svobodu:-).

0 0
možnosti

Matěj Čadil

16. 5. 2010 21:56
Re: Pravice a levice

Musím se trochu ohradit, protože v článku přímo píšu, že škála pravice-levice je zjednodušující a nepostihuje komplexní skutečnost. Naprosto souhlasím s tím, že krajina politických názorů je mnohem složitější.

Nicméně hlavní myšlenku článku o zařazení Dělnické strany jsem zvolil trochu provokativně v reakci na jejich neustálé zařazování na pravici.

0 0
možnosti

Lokutus 8

16. 5. 2010 21:07
....

tak to je senzační odhalení ;-DR^ ....skvělá práce, jen tak dál, zlom si vaz R^;-D

0 0
možnosti

Lokutus 8

16. 5. 2010 21:07
Re: ....

oprava: zlom vaz ;-D

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

16. 5. 2010 20:59
slušní lidé ostošest

letos volí - číslo ŠEST !!!!!!

0 0
možnosti

starý muž

16. 5. 2010 20:56
Těším se na další příspěvek

Pro pobavení docela dobrý;-D

0 0
možnosti

ladhela

16. 5. 2010 20:42
je to pravda

jenže......studenti  volili DSSS  v domnění  ,že volí ultrapravici ..nebo né?

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99