Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

16. 5. 2010 23:14
Tady je vidět, jak se statistoka dá zneužít

Levice se snaží mladou generaci oslovit, zatímco pravice se ji snaží zmanipulovat.

Zveřejněným tzv. výsledkům se nedá věřit. Člověk v tísni si do nich mohl napsat co chtěl, podle cíle, který celou akcí sledoval. Tím cílem bylo poškodit levici, tak jako obvykle.

Skupiny pravice-levice jsou falešné. Např. Zeman nyní kope za pravici. Suverenita nikdy levicová nebyla. DSSS podle výsledků vypadá jako úplně zvláštní případ.

Nacismus patří k pravici. Hlásá totiž nerovnost, boj, vítězství silných a záhubu slabých, vůdcovský princip. Tím se neliší od "demokratické" pravice.

0 0
možnosti
RH

Kruton

16. 5. 2010 23:21
Re: Tady je vidět, jak se statistoka dá zneužít

Fašismus patří k levici, protože opovrhuje svobodou a individualismem stejně jako komunisti či socialisti. "vynálezce" fašismu Musolini byl zapáleným marxistou než tuto nauku modifikoval a nazval fašismem. A co se týče vůdcovského principu, tak ten byl ve formě vedoucí úlohy strany i v ústavě. Ne nadarmo jsou dělnické strany fašistické.

0 0
možnosti
ZJ

Zádušvní Jyrka

16. 5. 2010 22:08
Jako vystudovaný statistik Vám dávám velikou karmu

(škoda, že se celková karma nepočítá váženým aritmetickým průměrem;-)).

A to ne za prezentované výsledky (pro mé hodnocení irelevantní), ale pro profesionální přístup.R^R^R^

0 0
možnosti
HM

ladhela

16. 5. 2010 22:39
Re: Jako vystudovaný statistik Vám dávám velikou karmu

já také ,dávám karmu článek je velice  odborně zdařilý R^R^R^

0 0
možnosti
K

Kru.El

16. 5. 2010 21:17
Studentské volby

Průzkumy věřejného mínění nezvěřejňují kompletní výsledky právě proto, že statisticky nemají vypovídající hodnotu. To platí i pro studentské volby a u vyloženě malých stran tak žádné trendy sledovat nelze.

Oproti průzkumům navíc nebyly školy vybírany tak, aby odpovídaly rozvrstvení studentů v ČR (typ studia, kraje atp.). Není tedy pravda, že se jedná o všeobecný názor studentů v ČR.

DSSS nezakládá svůj program na příslušnosti k levici ani pravici, takže nemá smysl ji někam přišívat. Stejně se to dělá jenom proto, aby se účelově dokázala špatnost levice/pravice.

0 0
možnosti

Matěj Čadil

16. 5. 2010 22:07
Re: Studentské volby

Je třeba rozlišovat statistickou chybu a výběrovou chybu. Průzkumy preferencí se snaží být reprezentativní vůči populaci, takže by tam v ideálním případě neměla být výběrová chyba. Zato statistická chyba tam je, a její velikost je závislá na počtu respondentů (obvykle okolo 1000).

Zato studentské volby vůbec nemají být reprezentativní vůči celé populaci ČR, zato jsou docela dobře reprezentativní vzhledem k dané skupině (i když se nám ČSSD snaží namluvit opak). Poměr typů škol byl upraven vážením dat a výsledky za jednotlivé kraje jsou k dispozici i samostatně, čili je můžeme porovnat. A důležité je, že čistě statistická chyba je u studentských voleb mnohem menší než u běžných průzkumů, protože se jich účastnilo přes 20 000 lidí.

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

16. 5. 2010 21:11
Pravice a levice

Je to opět český omyl (v západním světě je to naopak), že politika je souvislá přímka, v níž napravo je čisté dobro a nalevo čisté zlo, spojené s představou, že celá naše existence se dá zredukovat na ekonomické otázky-patrně to souvisí s absencí víry..kde končí Bůh, začínají peníze:-). Ale politika je kruh, kde se ultrapravice a ultrapravice překrývají a rozeznají se jen podle motivace- levice znárodňuje pod záminkou sociální spravedlnosti a pravice pod stejně lichou záminkou ochrany národa a rasy. Podle Vaší logiky jsou anarchisté čistí pravičáci, neb prosazují naprostou individuální svobodu:-).

0 0
možnosti

Matěj Čadil

16. 5. 2010 21:56
Re: Pravice a levice

Musím se trochu ohradit, protože v článku přímo píšu, že škála pravice-levice je zjednodušující a nepostihuje komplexní skutečnost. Naprosto souhlasím s tím, že krajina politických názorů je mnohem složitější.

Nicméně hlavní myšlenku článku o zařazení Dělnické strany jsem zvolil trochu provokativně v reakci na jejich neustálé zařazování na pravici.

0 0
možnosti
L8

Lokutus 8

16. 5. 2010 21:07
....

tak to je senzační odhalení ;-DR^ ....skvělá práce, jen tak dál, zlom si vaz R^;-D

0 0
možnosti
L8

Lokutus 8

16. 5. 2010 21:07
Re: ....

oprava: zlom vaz ;-D

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

16. 5. 2010 20:59
slušní lidé ostošest

letos volí - číslo ŠEST !!!!!!

0 0
možnosti
SM

starý muž

16. 5. 2010 20:56
Těším se na další příspěvek

Pro pobavení docela dobrý;-D

0 0
možnosti
HM

ladhela

16. 5. 2010 20:42
je to pravda

jenže......studenti  volili DSSS  v domnění  ,že volí ultrapravici ..nebo né?

0 0
možnosti