Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gusta Deputát

1. 6. 2010 19:23
Předvolební debaty ČT

Mě přijde jako nejhorší, že účastníky předvolebních debat na ČT byli zástupci stran podle podobných průzkumů. To samozřejmě nemá s vyvážeností nic společného a s médiem veřejnoprávní služby už vůbec ne.

0 0
možnosti

tx999

1. 6. 2010 21:09
Re: Předvolební debaty ČT

Presne tak. Krome toho tyto pruzkumy byly delany jenom na krajske urovni. Pritom vysledek v kraji neni az tak dulezity. Dulezity je celostatni vysledek a i v kraji, kde strana neziska 5 procent muze mit nejakeho zastupce.

Proto se podle me mely v predvolebnich debatach prinejmensim kombinovat celostatni a krajske pruzkumy (a to tak, ze kdo prekroci 5 % alespon v jednom z nich, tak se debaty ucastni). A krome toho jeste mela byt zapocitana nejaka odchylka. minimalne alespon 1 %, spis vsak treba 1,5 - 2 %. Debaty by se tak ucastnily strany, ktere by mely vic nez 3 %. Dalo by se to treba zprisnit tim, ze u tech stran, ktere by mely 3 - 5 % by bylo pro ucast v debate nutne, aby jich dosahly jak v krajskem, tak i v celostatnim pruzkumu.

A jeste neco pro zasmani: http://www.youtube.com/watch?v=q5F-5qxWPKU

0 0
možnosti

1politician

1. 6. 2010 18:50
Podivné výsledky

V době polských voleb kdosi  přišel s požadavkem, aby se konal nad průběhem tamějších voleb mezinárodní dozor. Myslím, že ani tady by to neuškodilo. Ten rozdíl mezi všemi průzkumy a volebním výsledkem je příliš markantní, a není k tomu důvod. žádná Kubiceho zpráva například.  V téhle souvislosti již před volbami psal advokát Altner, že by se měla udělat korekce počítačového systému sčítání hlasů tak, jak je to např. v Německu, aby se předešlo podvodům. Obávám se, že se skutečně mělo, zde se přece podvádí zaručeně víc jak v Německu.

0 0
možnosti

duhastrecht

1. 6. 2010 18:48
Kdysi

za komančů jako voják základní služby jsem jeden večer fungoval jako vyhazovač v diskošce, jejímž tématem bylo objektivním průzkumem zjistit, zda tehdejší socialistická mládež má vůbec zájem o diskotéky, průzkum se konal v době letních prázdnin, v parném sobotním odpoledni od dvou hodin do čtyř, diskoška měla ještě přirozeně i upoutávku "Dětská diskotéka".

Objektivní průzkum se prostě někdy udělá tak, aby vyšel dle objednávky zadavatele, to platí i pro politiku, autore, Winston Churchill kdysi výstižně řekl: věřím jen takové statistice, kterou si sám zfalšuji. Na nás je jen, abychom naše názory, ale také i nákupy nebo chceš-li zvážení, zda třeba otevřít disko nepřizpůsobovali průzkumům veřejného mínění.

P:S: Mimochodem uvidíš-li u kteréhokoliv průzkumu hodnocení: Pro jsou mladí, vzdělaní lidé z měst a ženy, proti jsou starší lidé z venkova s nižším vzděláním (popř. přirozeně obráceně) pak věz, že ten průzkum je cinklý, tato formulace se např. používá s velkou oblibou:o)

0 0
možnosti

milanalois

1. 6. 2010 16:56
Že lžou, jsme věděli.

Tyto volby o tom přinesly důkaz.

Je třeba pamatovat si to pro příště.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99