Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GD

Gusta Deputát

1. 6. 2010 19:23
Předvolební debaty ČT

Mě přijde jako nejhorší, že účastníky předvolebních debat na ČT byli zástupci stran podle podobných průzkumů. To samozřejmě nemá s vyvážeností nic společného a s médiem veřejnoprávní služby už vůbec ne.

0 0
možnosti
TM

tx999

1. 6. 2010 21:09
Re: Předvolební debaty ČT

Presne tak. Krome toho tyto pruzkumy byly delany jenom na krajske urovni. Pritom vysledek v kraji neni az tak dulezity. Dulezity je celostatni vysledek a i v kraji, kde strana neziska 5 procent muze mit nejakeho zastupce.

Proto se podle me mely v predvolebnich debatach prinejmensim kombinovat celostatni a krajske pruzkumy (a to tak, ze kdo prekroci 5 % alespon v jednom z nich, tak se debaty ucastni). A krome toho jeste mela byt zapocitana nejaka odchylka. minimalne alespon 1 %, spis vsak treba 1,5 - 2 %. Debaty by se tak ucastnily strany, ktere by mely vic nez 3 %. Dalo by se to treba zprisnit tim, ze u tech stran, ktere by mely 3 - 5 % by bylo pro ucast v debate nutne, aby jich dosahly jak v krajskem, tak i v celostatnim pruzkumu.

A jeste neco pro zasmani: http://www.youtube.com/watch?v=q5F-5qxWPKU

0 0
možnosti
DN

1politician

1. 6. 2010 18:50
Podivné výsledky

V době polských voleb kdosi  přišel s požadavkem, aby se konal nad průběhem tamějších voleb mezinárodní dozor. Myslím, že ani tady by to neuškodilo. Ten rozdíl mezi všemi průzkumy a volebním výsledkem je příliš markantní, a není k tomu důvod. žádná Kubiceho zpráva například.  V téhle souvislosti již před volbami psal advokát Altner, že by se měla udělat korekce počítačového systému sčítání hlasů tak, jak je to např. v Německu, aby se předešlo podvodům. Obávám se, že se skutečně mělo, zde se přece podvádí zaručeně víc jak v Německu.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

1. 6. 2010 18:48
Kdysi

za komančů jako voják základní služby jsem jeden večer fungoval jako vyhazovač v diskošce, jejímž tématem bylo objektivním průzkumem zjistit, zda tehdejší socialistická mládež má vůbec zájem o diskotéky, průzkum se konal v době letních prázdnin, v parném sobotním odpoledni od dvou hodin do čtyř, diskoška měla ještě přirozeně i upoutávku "Dětská diskotéka".

Objektivní průzkum se prostě někdy udělá tak, aby vyšel dle objednávky zadavatele, to platí i pro politiku, autore, Winston Churchill kdysi výstižně řekl: věřím jen takové statistice, kterou si sám zfalšuji. Na nás je jen, abychom naše názory, ale také i nákupy nebo chceš-li zvážení, zda třeba otevřít disko nepřizpůsobovali průzkumům veřejného mínění.

P:S: Mimochodem uvidíš-li u kteréhokoliv průzkumu hodnocení: Pro jsou mladí, vzdělaní lidé z měst a ženy, proti jsou starší lidé z venkova s nižším vzděláním (popř. přirozeně obráceně) pak věz, že ten průzkum je cinklý, tato formulace se např. používá s velkou oblibou:o)

0 0
možnosti
M

milanalois

1. 6. 2010 16:56
Že lžou, jsme věděli.

Tyto volby o tom přinesly důkaz.

Je třeba pamatovat si to pro příště.

0 0
možnosti