Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Již stréček Křópal, jehož pořady byly v rozhlase vyhledávány našimi předky, říkával:

"Bodó se dit věce, že to hani pravda nebode!" Byla ještě tetička Křópalka a Jozéfek Melhoba (Václav Šindler). Je pochován na Ústředním hřbitově v Brně.

0 0
možnosti

Jen na okraj, Maďarsko nemusí zakázat Philadelphii, dle zákona stačí jen pro 18+. V některých zemích jsou i filmy 21+... To stačí...

Jinak kdysi jeden psychiatr řekl, že zaostalé kmeny v třetím světě mají hromadné domy pro ženy a pro muže. A tam se od malička od dospělých učí co se od jejich pohlaví v životě čeká. Prakticky tam gayové a lesbičky nejsou. Je to tím, že to jsou zaostalé civilizace? Možná právě tím. Ale život mají jednoduchý a LGBT řešit nemusí...

2 0
možnosti
JR

J78a49n 74R29y79c64h55l17i13k

16. 7. 2021 12:24

Nejde o umožnění důstojného života těm, kteří se prostě narodili jiní. Jde o aplikaci kritické teorie a její součástí je rozvrat západní kultury způsobením rozkolu mezi skupinami lidí - ať už podle toho, jak se genderově identifikují, nebo jakou mají barvu kůže, původní kulturu, náboženství nebo jakýkoli definovatelný společný znak. Je třeba vzbudit pocit utlačovanosti a najít viníka. K tomu se použije intersekcionální přistup. Proto jsou už "obyčejné lesby" trestány za to, že se dopouštějí "hate speech" proti LGBT komunitě - někdy se prostě hodí další kategorie "utlačovatelů". A proto taky ve chvíli, kdy společnost přijme nějakou z odchylek jako normální, udělá se krok dál - někteří členové této progresivní avantgardy už označují za hatery všechny, kdo nesouhlasí s fyzickou láskou k dětem a zvířatům. Prostě nejde ani úplně o téma, jen o to najít důvod k rozporům. Děti jsou jen kanonenfutter, nebo přinejlepším collaterals.

3 1
možnosti
MK

LGBT leze dětem na mozek. Na pražském gymplu na Helichovce ve třídě 1.C už dvě žákyně skončily na psychiatrii a třetí k tomu nemá daleko.

2 1
možnosti
MJ

Člověk by to chápal v 1.C na základce, ale na Gymplu? 8-o

0 0
možnosti
VH

Srdečně Vám děkuji za věčnost a normálně vyjádřené názory k dané problematice. Člověk se dnes zřídka setkává s dříve normální diskuzí o filozofii a ideích svobody bez agrese ...

15 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, Valdemare!

0 0
možnosti
JD

Nesouhlasim s vami, nesouhlasim s madarskym pristupem, ale je mi to celkem jedno. Jsem hetero, binarni, bydlim v zemi, kde jsou stejnopohlavni manzelstvi povolena, kde se deti o LGBT dozvi mnohem drive, nez v CR, nebo Madarsku. Jsem priznivcem LGBT a fandim jim, i kdyz nejsem levicacky aktivista, spise libertarian. Jen bych mel par poznamek k vami uvedenym prikladum:

"Jack Phillips...": Pokud nekdo odmitne upect dort nekomu jenom proto, ze je homosexual, je podle me dusevni mrzak.

"Konzervativně založení lékaři...": Takze stejne tak, jak nekteri nechteji krevni transfuzi z cernocha na belocha. Taky v poradku? Pokud mam problem delat ukony plasticke chirurgie, nemam byt plastickym chirurgem. Neco jako kdyz kadernice odmitla jedne moji ex-pritelkyni ostrihat dlouhe vlasy na kratko kvuli nejakemu svemu mindraku.

"Ve švédských školkách...": Co je spatneho na tom, aby se chlapci naucili tancit a holky kricet? Moje sestra (se tremi detmi a manzelem) ma rada auta a chova hady a tarantule. Ja umim sit, pect a hackovat. Diky tomu, ze nasi rodice nebyli puritani. Vidim to spis jako plus.

"aby film mohl být nominován na Oscara...": Mezi minoritami jsou vyjmenovany i zeny a rasove mensiny. Chcete argumentovat, ze je problem obsadit alespon 30 % zen ve filmu? Nebo kombinaci zen a ne-bilych muzu? Ze je problem, aby alespon 30 % zamestnancu byly zeny? To mi prijde jako normalni pozadavek.

4 25
možnosti
JP

Upřesněme si ten postoj pekaře: On by jim dort na slavnost upekl, ale odmítl na něj psát nápis oslavující homosexualitu. Jednal svobodně podle svého svědomí, byl napaden podle revoluční ideologické morálky. Antidiskriminační zákony zavádí v zemích tzv. měkkou totalitu. Upozornila na ni Akce pomlčka dost tečka cz.

Druhá věc s tou plastickou chirurgií: Proč si myslíte, že tito lékaři nemohou mít vlastní svědomí? Navíc 1/3 přeoperovaných lidí páchá sebevraždu, takže tato pomoc lidem v nouzi (v čr zdarma) je z 1/3 vraždou. Místo pomoci ubohým lidem jsou zneužiti k revoluční agendě a je jim zabráněno pomáhat přirozenými prostředky...

10 3
možnosti
JL

Upálit, upálit, upálit!!

...historie se vrací, trochu s jinými indiciemi a v globálním měřítku....

3 1
možnosti
JK

Páči sa mi váš spôsob uvažovania, ako keby človek čítal Platónové dialógy (bez irónie), pekne subtílne sa snažíte všetko ohraničiť, nájsť jasné vymedzenia. Takto by mali filozofi a aj vedci uvažovať. Čo sa týka tej hranice, kedy sa ukáže, kde to (liberálna) ľavica prepískla, tak ju treba nechať, nech sa historicky znemožní, ako sa to stalo pravici napr. pri nacizme.

8 0
možnosti
JP

Už se znemožnili, nepotřebujeme přece další oběti nebo Lenina. Jenže jak obnovit zdravé myšlení lidí, kteří jsou pod mediální pokličkou?

2 0
možnosti
JV

V mé sociální bublině propagují LGBT hlavně lidé jako vy. Bez takových bych neměl tušení, že existuje nějaký měsíc LGBT, nebo že společnosti upravují svoje loga. V Maďarsku by byl váš post mládeži nepřístupný. Taková cenzura by vám nevadila?

3 17
možnosti
TS

Já jsme sice gay, ale nikdy jsem nesouhlasil s takovou propagací, jako se děje v současné době. Protože to spíše škodí než prospívá. Sám už do LGBT nezapadám, protože jsem jen "obyčejný gay" bez toho, že bych chtěl měnit pohlaví, byl pansexuál, chtěl být bipolární, chtěl abych mne oslovovali středním rodem a tak. Sám už se v tom také nevyznám, a věřtě, že takových je nás většina. Pak menšina řvounů promenádujících se na pochodech je samozřejmě víc vidět, a budí to dojem, že jsou takoví všichni. Nejsou.

43 2
možnosti
BG

To ale nikoho nezajímá a hází všechny do jednoho pytle. Přitom k tomu nemají jediný důvod.

1 9
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2645x
Datový analytik věřící v sílu faktů a hlubokých zamyšlení. Rád kombinuji různé pohledy na jednu a tutéž věc a systematizuji nepřehledná témata.

Seznam rubrik