Zmlácený Feri a Jakl, média a milion chvilek proti Benešové

Poslanec Feri a člen RRTV a bývalý kandidát do Senátu Jakl se stali oběťmi podobných, nevyprovokovaných útoků, zatímco od sdružení Milion chvilek pro demokracii se dozvídáme, že ohrožení přichází úplně odjinud.

Na Dominika Feriho zaútočili tehdy, když si během seance ve vinném sklepě odskočil na cigárko. Útočník se ho zeptal, zda je „ten“ Feri, prý i cosi rasistického přidal, a počal poslance bít, přičemž do rvačky se prý přidali i další útočníci a také přátelé Feriho, kteří agresory zpacifikovali. O následcích útoku a svém převozu k ošetření Feri a jeho přátelé podávali bohatý doprovodný materiál online na Facebooku. Útoku na Feriho byla okamžitě plná média a politici se předháněli v odsudcích.

Na Ladislava Jakla zaútočili, když jel osamoceně tramvají, jinak je to jako přes kopírák: Přistoupil k němu muž, označil ho za „toho“ Jakla a počal ho bít, prý se k němu poté přidal i další útočník. Jakl vyhledal ošetření až dalšího dne a policii uvědomil až ošetřující lékař.

Teprve nyní začíná informace o tomto útoku přinášet i mediální mainstream, přičemž první a jedinou vlaštovkou z něčeho jako mainstreamu byl dlouho deník „Echo“ (1). Tento nepoměr mě přivádí k jistým spekulacím o tom, koho naše vyvážená a objektivní média mají ráda a koho nikoli… Stejně pomalu se dočkáváme odsudků od politiků a dosud snad žádných jsme se nedočkali od veřejně známých osobností.

Z trochu, ale ne úplně jiného soudku:

Právě na dnešek je naplánován další z řady protestů některých veřejně známých osobností, politiků a studentů proti nové ministryni spravedlnosti Benešové, proti premiéru Babišovi a vůbec za nezávislost justice a celou demokracii pod úderným heslem „Máme toho dost!“

Abych to odlehčil, připomíná mi toto heslo výrok jakéhosi skinheada, kterého jsem viděl před lety v televizi: Redaktor se ho ptal, proti čemu protestuje, a on odhodlaně vykřiknul: „Proti všemu!“.

K protestu se samozřejmě bez jakýchkoli skrupulí přidávají politici ze stran, které tu dlouhodobě vytvářely prostředí, ze kterého oligarcha Babiš těžil až vytěžil celý Agrofert s nyní poněkud hořkou jednohubkou Čapího hnízda.  Všem by to bylo jedno, jen kdyby nevstoupil do politiky přímo a nechal dosavadní politiky a spřátelené oligarchy krást bez ohrožení demokracie a justice.

Mohu být svým názorem v menšině, ale připadá mi, že protestovat proti řádně zvolené vládě a řádně jmenované ministryni je výrazem stupidity, zatímco ignorovat mlácení jednoho politika a hystericky odsuzovat mlácení druhého je výrazem toho skutečného ohrožení demokracie, na které prý těm protestujícím tak záleží. Ale nepochybuji o tom, že i médiím bude záležet nejvíce na tom, aby nám vše, co dneska milionoví protestanti přinesou, hezky online naservírovala.

 

 

  1. https://echo24.cz/a/SCrLa/ladislava-jakla-zbili-dva-muzi-ty-ses-jakl-ten-lidr-spd-volali-na-neho-nez-pouzili-pesti

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | úterý 28.5.2019 13:30 | karma článku: 43,28 | přečteno: 2253x