Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J68a63k11u21b 30R65o27t78h

4. 2. 2019 11:24

V Evropě se nic takového "neuchytilo". Ženská obřízka je záležitostí několika uzavřených komunit a legislativa ve všech státech je vůči ní nastavená dobře. Že se případy k trestnímu řízení nedostanou, je jen a jen z důvodu uzavřenosti této komunity. Jak byste to chtěl řešit? Kromě vyhnání imigrantů? A mimochodem, v naprosté většině případů se nejedná o komunity muslimské.:-/

5 7
možnosti
LB

Legislativa je nastavena dobře, ale nelze ji vymáhat, protože zákony musí být přijímány obyvatelstvem dobrovolně. Pokud se vytvořila početná komunita, která je uzavřena a která věci jako je ženská obřízka schvaluje, budou uvnitř ní takové praktiky bujet úměrně počtu členů komunity, protože potrestány budou jen výjimečně, například při takové šťastné shodě okolností, jako je popsána zde. Mimochodem, v článku neuvádím nic o muslimech ani jiném náboženství. Praktiky čarodějnictví za náboženské nepovažuji.

4 0
možnosti
Foto

J60a53k89u68b 73R29o79t18h

4. 2. 2019 11:34

Jinými slovy jste napsal to, co já. Takže znovu - zákon je dobrý, ale lze ho vymáhat pouze tam, kde je žalobce. :-/

Ta poznámka o muslimech byla pro zdejší islamobijce, kteří na islám hážou ledacos oprávněně, často však zhovadile.

0 0
možnosti
LB

Vzhledem k počtu případů se tyto praktiky v Evropě zcela evidentně uchytily a společnost ani právní systém nejsou schopny na ně efektivně reagovat. Těžko lze radit nějaký skutečně účinný boj zemím, ve kterých se kvůli pasivitě a multikulturní indoktrinaci původního obyvatelstva již vytvořily početné komunity obřízku provádějící nebo tolerující.

Ve Spojeném království například zkoušejí navýšit počet povinných lékařských prohlídek na školách. Nemají však organizační ani právní možnosti, jak zajistit celoplošnou kontrolu sociálních skupin, ve kterých se obřízka nejčastěji provádějí. To by riskovali narčení z rasismu. Ostatně, jejich, ale bohužel ani náš právní systém neumožňuje účinné sankce za neumožnění dané prohlídky. Je třeba pochopit, že ty komunity jsou stejně uzavřené jako soběstačné. Mnozí jejich členové sice žijí v chudobě, ale živí se z darů ostatních či z otrocké práce pro ostatní. Desítky let nejsou nuceni promluvit jediné slovo anglicky. Tudíž odnětí sociálních dávek není v takové situaci řešením.

Lze však zabránit vzniku takových komunit u nás doma. Zásadní otázkou je, zda k tomu budeme jako společnost ochotni, nebo zda budeme pasivně čekat, až se problém vytvoří v takové míře také u nás.

3 1
možnosti

J53a83k17u95b 62Š22o74l36c

4. 2. 2019 11:32

Problémy celého světa řešit nedokážeme a nemůžeme, ale mysleli jsme si, že u nás doma (Evropa) si můžeme vytvořit nějaký ideál. Pokud ale někdo tahá do Evropy tyto barbary, tak s hrůzou zjistíme, že se ženská obřízka, zažehlování prsů atd. dějí i na území ČR.

6 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 29,97
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik