Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Všech muslimských imigrantů je třeba se zbavit. A pokud jde o "lidská práva", jednoznačně preferuji práva původních Evropanů.

4 0
možnosti
VV

Mam to chapat tak, ze preferujete prava bojaru na zemi Ceskou? Ty dnesni Cechy poslete kam? za Ural odkud prisli?

0 4
možnosti
MK

R^ Pan Suchánek víceméně obhajuje zvyky dané komunity, ale ptejte se těch dívek různého věku, zda se nebránili nebo zda si to přáli. Práva dítěte byla v TISÍCÍCH případů porušena. Počet opakovaně potvrdily i úřady VB. Vtip je v tom, že Britové rezignovali; když může fungovat přes sto islámských soudů a justice jejich rozhodnutí respektuje, není se o čem dál bavit.

A stačilo by jedno rozhodnutí: v silné muslimské komunitě nařídit vyšetření všech nezletilých dívek narozených ve VB. Spoluúčast na obřízce jednoho nebo obou rodičů potrestat (i odebráním dítěte - a britské úřady to docela dobře umí - má tam příbuznou) a podaří-li se vypátrat provádějícího, potrestat exemplárně!!! Bylo by chvilku rušno, ale jsem přesvědčen, že by to zabralo.

Někteří rodiče se uchylují k vykonání obřízky do zahraničí; nejlepší tres - vyhostit.

P.S.

Jakékoli srovnání zvyků - tedy už jen zmínka - v podobě pomlázky o velikonocích je z oblasti lidí pod 80 IQ.

2 0
možnosti
LS

Už to tu zaznělo v jiné podobě, ale já to zkusím zopakovat svými slovy. Popisujete realitu fungující někde ve světě, která je v rozporu s naší legislativou. To, že nemůžeme naši legislativu vynucovat mimo hranice její platnosti (tj. naše hranice) je asi věc, na které se obecně shodneme. Můžeme pouze apelovat na ty končiny / komunity, jichž se to týká, aby své zákony postupně změnily. Je ale jaksi mimo to vynucovat systémem "nezakážeš => nedostaneš". Mohlo by se pak velmi snadno stát, že se někde v západním světě objeví článek typu "V ČR se každým rokem surově mlátí ženy klacky, slečna XY musela vyhledat lékařské ošetření, protože byla surově zmlácena davem mužů držícím v ruce klacky. Zamezte ČR poskytování jakékoliv podpory, dokud svou legislativu neuvede do souladu se západními standardy." Pokud jste někdo zmaten, mluvím o našich velikonočních zvycích. Nám přijdou neškodné, někomu se to tak jevit nemusí. Přesto byste je asi dost vehementně chtěl bránit. Nehodlám srovnávat to, co popisujete s naším "neškodným" zvykem, jen jsem chtěl poukázat na absurdnost vynucování si změny legislativy.

Vás zachvacuje vztek z toho, že se v Evropě uchytily nějaké zvyky? Ale jděte ... copak ty zvyky někdo učí nebo nutí používat zdejší obyvatele, řekněme domorodce? Pokud si někdo svůj zvyk přiveze, tak to přeci není o tom, že se někde zvyk uchytil. Je-li ten zvyk v rozporu s legislativou, tak stát koná ... a v tomto případě konal. Zrovna tak nevím, proč se snažíte záměrně vnucovat lidem představu, že nový soused je bude nutit dodržovat jeho zvyky. Nebude ... a i kdyby chtěl, nemá na to páky ... a pokud se vám bude zdát, že zvyky nového souseda jsou v rozporu s naší legislativou, tak jste podle ní povinen konat, tedy to oznámit. V žádném případě zde nejde o nějaké pasivní přijímání, jak se snažíte naznačit.

Já si musím často klást otázku, zda lidé podobné názory šíří z neznalosti věci nebo záměrně. Ale uniká mi, jaký záměr by to měl být.

5 9
možnosti
LB

Pane Suchánku, první část vašeho tvrzení je nesmyslná. Česká republika nepožaduje po ostatních zemích humanitární pomoc a pokud by ji požadovala, musela by respektovat pravidla, za kterých je poskytována.

Druhou část vašich tvrzení je nesmyslná a nepravdivá. Pochopitelně, že ženská obřízka je praktikována na tisících holčiček narozených ve Velké Británii, Francii, Německu a jinde. A dokonce už i jejich rodiče se tam narodili.

Pasivní přijímání těchto praktik je zcela zřejmé z toho, že západoevropská původní společnost nijak nenaléhá na to, aby tyto komunity přestaly být podporovány, aby byly přísněji kontrolovány a podobně.

10 0
možnosti
ZH

Problém by vyřešila Istanbulská smlouva, kdyby ji fanatici nezúčastněnosti s problémy ve světě neshazovali ze stolu. Slepota je věčná. Rv

0 8
možnosti
LB

Pane Rothe, já se ovšem odmítám uklidňovat tím, že zákony jsou sice nastaveny dobře, ale tyto krutosti se přesto dějí. Odmítám, aby se u nás také vytvořila komunita lidí, kteří budou buď parazitovat na sociálním systému, nebo třeba i pracovat, ale ze své práce dotovat místní nebo i ve staré vlasti existující "kulturu" mrzačení děvčátek. Přesně to se totiž děje v západní Evropě a členové těch západoevropských komunit zasíláním peněz domů sponzorují svoje rodiny v zemích původu. Umožňují těmto rodinám rozrůstat se a praktikovat obřízku na nově narozených děvčátkách. To stejné se děje formou humanitární pomoci, na kterou si na řadě míst světa navykli, stali se zcela pasivními k možnosti vlastní obživy a imunní vůči pokroku v oblasti zodpovědného plánování rodiny. Takže nepřímo západní Evropa svojí migrační i obecnou zahraniční politikou ženskou obřízku podporuje, ač přímo ji zákony trestá.

7 2
možnosti
Foto

J78a39k78u51b 46R84o63t17h

4. 2. 2019 12:31

Víte, pane Burgete, vy asi při vašem rozhořčení nedokážete pochopit, že já obřízky a další zvěrstva neobhajuji a jsem si faktu častého vzniku zcela uzavřených neadaptovaných komunit vědom. Jen a pouze poukazuji na fakt, že legislativa je nastavena správně a to, že se tyto praktiky nedostanou před soud není problém jiný, než to, že zkrátka není žalobce. Chápete to? :-/

3 0
možnosti
Foto

Před 400 lety se tady upalovaly čarodějnice jen proto, že sousedovi chcípla kráva a sousedka s uhrančivýma očima na ní koukla. A nekonalo se to pokoutně, ale se vší pompou. Vyšetřovala církev a vraždila státní moc.

1 0
možnosti
Foto

J10a28k29u69b 86R85o24t54h

4. 2. 2019 12:28

Fakt, Štěpáne? Tak alespoň nějaký relevantní příklad bych prosil. :-/;-D

1 1
možnosti
PD

1) legislativa je v tomto nestavena, jak to funguje je věc jiná...viz p. Roth

2)obávám se však, že jisté proimigrační kruhy budou prosazovat to, aby byla legislativa dvojí, to pod rouškou respektování "náboženských a kulturních zvyklostí".

Např. bývalá ministryně Marksová. je to významná představitelka české komunity bojující za práva žen, na druhou stranu příznivkyně imigrace. tento názorový postoj je podle mě zcela schizofrenní, protože práva žen jsou to poslední, co by někteří emigranti chtěli dodržovat.

6 1
možnosti
Foto

J16a94k23u38b 30R51o77t67h

4. 2. 2019 11:59

Problém je ten, že řada jedinců excesy několika málo politiků označují za obecný diskurs. Tak to ale není.

Legislativa funguje dobře, ale znovu - kde není žalobce, není soudce. Fakt už od dob Říma.:-/

3 0
možnosti
OP

Tyto praktiky vypovídají o degeneraci kmenů, které je provádějí. To, že se o nich už ví, je nadějí pro potencionální budoucí oběti. Jenže na světě to chodí tak, že náprava se nestává ze dne na den, nýbrž je to dlouhý proces. Myslet si, že zdegenerovaný migrant změní své zvyklosti z jiného důvodu, než ze strachu před represí, je nesmysl. Dospělí migranti jsou mentálně za zenitem a pokud nevpustí novou generaci mezi ostatní populaci, ta degenerace se bude prohlubovat

3 0
možnosti
JK

„Našim zvykem je zase pověsit za krk a nechat na šibenici viset toho, kdo upálí vdovu. Běžte a postavte si své hranice, já vedle nich postavím své šibenice. A když vy na svých hranicích upálíte vdovy, já na svých šibenicích pověsím vás.“

Charles Napier

Já nevím jaký bude mít trest smrti vliv za obřízku celkově, ale kat neuvidí jednu ježibabu dvakrát.

1 0
možnosti
Foto

J29a86k88u97b 28R18o28t26h

4. 2. 2019 11:24

V Evropě se nic takového "neuchytilo". Ženská obřízka je záležitostí několika uzavřených komunit a legislativa ve všech státech je vůči ní nastavená dobře. Že se případy k trestnímu řízení nedostanou, je jen a jen z důvodu uzavřenosti této komunity. Jak byste to chtěl řešit? Kromě vyhnání imigrantů? A mimochodem, v naprosté většině případů se nejedná o komunity muslimské.:-/

5 7
možnosti
LB

Legislativa je nastavena dobře, ale nelze ji vymáhat, protože zákony musí být přijímány obyvatelstvem dobrovolně. Pokud se vytvořila početná komunita, která je uzavřena a která věci jako je ženská obřízka schvaluje, budou uvnitř ní takové praktiky bujet úměrně počtu členů komunity, protože potrestány budou jen výjimečně, například při takové šťastné shodě okolností, jako je popsána zde. Mimochodem, v článku neuvádím nic o muslimech ani jiném náboženství. Praktiky čarodějnictví za náboženské nepovažuji.

4 0
možnosti