Třicet devět tragických důkazů zhoubné migrační politiky západní Evropy

Na jihovýchodě Anglie bylo v kamionu nalezeno třicet devět mrtvol lidí, přičemž existuje vážné podezření, že jde o migranty. Kdo je vinen jejich smrtí?

Dnešní noviny přinášejí tragickou zprávu: V hrabství Essex na jihovýchodě Anglie bylo v kamionu nalezeno třicet osm mrtvol dospělých a jednoho teenagera /1/. Řidič kamionu už byl zadržen, ale životy těm lidem už nikdo nevrátí. Existuje vážné podezření hraničící s jistotou, že se jednalo o migranty. Bohužel, nejedná se o první případ tohoto druhu. Mnozí si jistě pamatují na hrůznou událost z Maďarska, kde bylo v chladícím voze nalezeno dokonce sedmdesát jedna nebožtíků, migrantů ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu, mezi nimiž byly i děti /2/. Čtyři hlavní obžalovaní za to dostali doživotí, ale nic už nevrátí životy těch lidí, nic neodčiní muka jejich strašné smrti. Navlas stejný případ je znám třeba z Nizozemí.
V těchto případech bývají obviněni a usvědčeni pašeráci, či spíše jejich koncové články v podobě pouhých převaděčů. Avšak ti nejhorší zlosynové, pavouci v centrech pašeráckých sítí, kteří vše organizují a mají z toho největší zisk, ti se skrývají v pozadí. Tajné služby o nich jistě vědí a komukoli obdařenému srdcem a rozumem musí být záhadou, proč je možné bez mandátu OSN pořádat (údajné) hony na teroristy kdesi v Sýrii nebo Afghánistánu, avšak není možné vyslat komando k zadržení nebo odstranění těchto masových vrahů. Nabízí se otázka, kdo ještě další má z pašování lidí profit? A v hledání odpovědi se zraky logicky stočí zpět do Evropy:

 Jsou totiž nejhorší zločinci opravdu ti pašeráčtí bossové, nebo lze vinit ještě někoho dalšího? Co třeba západoevropské politiky v čele s německou kancléřkou Merkelovou? Nejsou to snad oni, kdo už léta vytvářejí podmínky pro tento odporný a často tragicky končící obchod s lidmi? Nejsou to snad oni, kdo podporují všemožné údajně neziskové a údajně humanistické organizace, které zajišťují konečný transfer těch nešťastníků do Evropy a v Evropě čerpají státní prostředky na další služby pro tyto lidi? Nejsou to snad oni, kdo neustále opakují mantru o přerozdělování migrantů, jakoby šlo Evropu nafouknout jako balón a přijmout jakýkoli počet těchto lidí? Nejsou to snad oni, kteří svojí politikou vyzývají lidi ze všech méně šťastných částí světa, aby riskovali příchod do Evropy a vykašlali se na svoji vlast, protože si lze snadno ověřit, že ten, kdo se jednou do Evropy dostane, má jen mizivou šanci na to, že bude vrácen do své země a naopak vysokou šanci na doživotní zajištění z daní Evropanů? Nebylo už toho všeho dost dávno před nálezem toho osudného kamionu? Největší zodpovědnost za utonulé na moři i jakkoli jinak zemřelé migranty na jejich nebezpečné cestě mají jednoznačně západoevropští politici a žádné řeči o údajné "pomoci" lidem v nouzi krev z jejich rukou nesmyjí.
Zdroje:
1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/anglie-britanie-essex-mrvi-kamion-bulharsko-ridic.A191023_104650_domaci_jhr2) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/madarsko-soud-migranti-chladici-vuz.A190620_094739_zahranicni_elka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | středa 23.10.2019 13:09 | karma článku: 46,49 | přečteno: 9138x