Smí lékařky nosit bikiny?

Skupina zjevně úchylných lidí si založila falešné profily na sociálních sítích a sledovala tamní soukromé aktivity lékařů. Svá pozorování slavně shrnula do mravoučné studie o nevhodném chování.

Článek na Idnes /1/ informuje o tom, kterak tito "vědci" šmírovali na sociálních sítích profily 235 lékařů a lékařek. Soukromé a volnočasové aktivity těchto lidí na sociálních sítích "vědci" rozřadili do skupin jako "potenciálně nevhodné" a "nevhodné".

Autoři studie například nemohou přenést přes srdce, že se některé lékařky nechaly vyfotografovat v bikinách, nebo to, že se jiní nechali vyfotografovat s alkoholickým nápojem. Vyvozují z toho třeba to, že nevhodný a neprofesionální obsah může ovlivnit výběr lékaře pacientem a poškodit zaměstnavatele lékaře.

Mysleli jste si, že kádrování dle soukromého života a donášení na uliční výbory je už za námi? Ale kdepak. Daří se mu stále více. Co bude dalším krokem? Budou občanům instalovány opět štěnice či kamery do jejich domovů, aby bylo možno jejich "nevhodné" aktivity zachytit? A poté, občan - zaměstnanec bude stát před komisí, provinile hledět do země a slibovat, že se polepší? A stejně jako tehdy mu to často nebude nic platné a bude potrestán? Tak nějak si to autoři studie představují? Pokud ne, tak proč se chováním těch lidí v jejich soukromí vůbec zabývají a především proč je řadí do takových absurdních kategorií?

Dnešní doba těmto pomateným a potenciálně hodně nebezpečným autorům podobných studií a seznamů prostě přeje: Kampaň MeToo se zvrhla do nechutného pronásledování a společenské likvidace lidí, kteří byli po letech a bez důkazů obviněni. Kampaň Black lives matter se z boje proti rasismu zvrhla právě do rasismu. Kdo si dovolí nesouhlasit, říká si o problémy. Oficiální orgány i vůdčí osobnosti k tomu buď mlčí, nebo to podporují. Zbytek společnosti je tím zlomen a zbaven odvahy se proti tomu šílenství ozvat. 

Avšak lidé dotčení výše uvedenou "studií" se ozvali. Ozvaly se především lékařky dotčené osočováním z neprofesionality a nevhodného chování, protože si dovolily nosit bikiny. Na sociálních sítích se vůči studii a jejím závěrům důrazně vymezují a na důkaz toho, že oblečení na jejich profesionalitě nic nemění, sdílejí právě fotky v bikinách /2/.

Žádná skupina lidí nemá právo po nás vyžadovat chování, které zákon nepřikazuje a žádat po nás, abychom jednali a mysleli tak, jak chtějí oni. Neozvou-li se proti těmto totalitním praktikám osobnosti a oficiální místa, ozvěme se sami!  

 

 

 

 

Zdroje:

 

1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/genderove-stereotypy-doktorky-feminismus-kampan-studie-socialni-site.A200731_112057_zahranicni_vlc

2) https://twitter.com/hashtag/MedBikini?src=hashtag_click

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | sobota 1.8.2020 9:14 | karma článku: 45,05 | přečteno: 9929x