Potíž s Afrikou: Turisty tam střílejí, migranty pouští, úplatky od EU neberou

EU se opět nepodařilo vyřešit migrační krizi, a sice uplatit tuniského diktátora výměnou za stopku migraci a lidská práva. Pan Saíd patrně nečetl evropské nářky nad zatýkáním svatebčanů na homosexuálních afrických svatbách.

O přívalu migrantů z Afriky a Asie do evropských přístavů se doslechli až v Bruselu a vynašli za tím účelem zbrusu nový a originální plán zaplatit tuniskému diktátorovi 105 milionů eur, aby povzbudil morálku svých pohraničníků a dalších devět set mega, aby povzbudil kondici tuniské ekonomiky. Návrh výpalného byl zdvořile podmíněn reformami ekonomiky, demokracie a vůbec /1, 2/.

Leč pan tuniský diktátor Kaís Saíd se z nepochopitelných důvodů rozhodl nenechat si do své země kafrat zvenčí a raději si půjčil peníze od Saúdské Arábie, která opět z nepochopitelných důvodů ráda půjčí a na lidská práva, demokracii a další obtěžující záležitosti se neptá a už vůbec nepožaduje, aby někdo stavěl do latě tuniskou pohraniční stráž.

Je to prostě záhada. My, pokrokoví euroobčané chceme pro Tunisko a vůbec pro celou Afriku jen to nejlepší, a oni tomu nerozumí a nechtějí to přijmout. Je to prostě záhada, že na kontinentu, kde za vysoké vzdělání platí absolvování islámské medresy a životní zkušeností je často pouze primitivní zemědělství nebo kariéra v armádě lokálního warlorda, ti dobří lidé nechápou, že v Evropě nemůžeme přenést přes srdce zatýkání svatebčanů na svatbách homosexuálů /3/.

Je nepochopitelné, že obyvatelé Afriky nechápou evropská měřítka pro lidská práva, demokracii a společenský řád a tak se tam dějí takové věci, jako že alžírská pobřežní stráž lusknutím prstu zastřelí dva turisty, kteří omylem do alžírských výsostných vod zavítali na motorovém člunu z vedlejšího Maroka /4/, ale davy migrantů nechá přes své území jít, kam se jim zlíbí.

Je to zkrátka záhada, že severoafrické země nechají ty kolony lidiček přes Saharu proudit a u svých břehů nasedat do gumových člunů, když za to jejich zkorumpované vlády, policie a armáda dostanou tučný podíl od pašeráků a žádné kecy, zatímco z EU by ty vlády něco vyrazily jen tehdy, kdyby se tak skvěle nastaveného byznysu vzdaly a ještě musely zavádět ty odporné evropské móresy. 

Nelze jednoduše rozumem pojmout, jak se může stát, že se africké vlády nehodlají pustit do křížku se svými kamarády pašeráky, hrdlořezy a mafiány všeho druhu a navíc odmítat peníze od bohatých arabských souvěrců jen aby vyhověly nám Evropanům.

Je těžko uvěřitelné, že Evropa, která se přece tak ráda veřejně bičuje a omlouvá za své pradědečky do padesátého kolena za to, jak jsme my všichni /pochopitelně včetně České republiky/ zotročovali africké obyvatelstvo v koloniích, nepožívá větší vážnosti právě v té Africe dnes napůl kupované, napůl okupované Čínou či Ruskem.

Navrhuji tedy EU, aby zřídila příslušný vyšetřovací výbor a nabrala nové konzultanty, kteří by tuto záhadu urychleně, to znamená nejpozději do roku 2033, prošetřili a osvětlili. Jejich analýza by snad mohla pomoci k tomu, abychom kolem roku 2040 zformulovali další zbrusu novou a originální migrační politiku, a pokud nebudou Polsko či Maďarsko dělat problémy, tak třeba už roku 2050 by se to mohlo odhlasovat a za dalších deset let uvést do praxe.

Jenže EU po neúspěchu v Tunisku váhá a neví jak dál. Dámy a pánové, kladu Vám na srdce: Dělejte něco! Jinak tu novou migrační politiku do roku 2060 nastavit nestihneme!

 

 

 

 

 

 

 

Zdroje:

 

1) https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/tunisko-eu-uprchlici-paseraci-dohoda_2307221329_kac

2) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migrace-dohoda-tunisko-eu-valka.A230831_193212_zahranicni_dyn

3) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nigerie-policie-svatba-homosexualove-zatceni-diskriminace.A230829_165836_zahranicni_rtn

4) https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-turiste-na-mori-omylem-narusili-hranici-mezi-marokem-a-alzirskem-straz-je-bez-milosti-zastrelila-40442252#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | pátek 1.9.2023 15:30 | karma článku: 35,24 | přečteno: 1058x